pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:53/219)

Kotlet drobiowy z pieczarkami i serem 393

cebulę po czym dorzucić pieczarki i dusić, aż woda wyparuje z pieczarek. Doprawić solą i pieprzem. 3. Na każdego kotleta wyłożyć pieczarki z cebulką, posypać tartym żółtym serem lub przykryć plasterkiem sera. Całość zapiec w piekarniku przez 15-20 minut w 180st.C. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanki „krakowskie” 142

przecinamy obie połówki wzdłuż. Możemy posmarować nasze pieczywo masłem (albo jeszcze lepiej masłem czosnkowym) ale nie jest to konieczne. Na bagietkach układamy pieczarki i posypujemy startym na dużych oczkach serem. Pieczemy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200° C. Nasz ser się stopi a pieczywo przyrumieni. Przed podaniem obowiązkowo polewamy ketchupem. Smacznego Artykuł Zapiekanki „krakowskie” pochodzi z serwisu

PatiGotuje
Zapiekany filet z kurczaka z pieczarkami i serem 325

obtaczamy w bułce tartej. Przekładamy na rozgrzaną patelnie z olejem. Smażymy z obu stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym, nakładamy na wierzch pieczarki i żółty ser starty na grubych oczkach, wierzch posypujemy delikatnie papryką. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy pod grillem do rozpuszczenia sera. Życzę smacznego

Kulinarne życie
parówkowa przekąska... 112

cebulką, posypać startym serem żółtym np. morskim zawinąć wokół parówki i ponacinać ciasto, posmarować pędzelkiem maczanym w mleku do zużycia reszty pieczarek i sera pokroić bułkę na trzy porcje, posmarować mlekiem i dodać resztę składników piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 30 minut ciasto francuskie, bułki można wyjąć po 10 minutach - dobra przekąska na kolację

W Mojej Kuchni Lubię
Pizza z bakłażanem 141

minut. Zmywam sól i grilluję na patelni grillowej. Pieczarki i cebulę kroję na plastry. Szynkę na paski, pomidorki na pół. Bakłażana, pieczarki, cebulę, szynkę, pomidorki układam na pizzy, posypuje przyprawą do pizzy. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 240 stopni, zmniejszam temperaturę do 220 i piekę 15 minut. Po tym czasie dodaję suszone pomidory, kulki mozzarelli i wstawiam jeszcze

wesoła kuchnia
Zapiekanka z pieczarkami 120

dodaję pieczarki pokrojone i przesmażam na oleju. Doprawiam solą, pieprzem. Na dnie naczynia do zapiekania układam sos pomidorowy, następnie makaron, na to pieczarki, posypuję startym serem, plasterkami kabanosa, i dodaję pokrojoną paprykę. Naczynie wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni i piekę 30 minut. Przed podaniem posypuję koperkiem i bazylią świeżą

wesoła kuchnia
Zapiekanka jajeczna z brokułem 268

bułką tartą, orzechami, cebulą i przyprawami do smaku. Pieczarki oczyścić , drobno posiekać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, włożyć pieczarki i zalać bulionem. Na pieczarkach ułożyć białka jaj i uzupełnić farszem z brokułu. Posypać serem i zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25 minut

Tradycyjna Kuchnia
Pizza z kurczakiem a la gyros 222

kilka dziurek widelcem, po czym smarujemy sosem (u mnie madziarów, ale można użyć tradycyjnego sosu do pizzy lub ketchupu). Wykładamy podsmażone pieczarki z papryką, a na wierzch kurczaka. Pizze wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na środkowy poziom na około 15 minut (pizze należy obserwować, bo czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika). Po tym czasie wyciągamy

Słodkie okruszki
Pizza na cieście razowym 184

główki cebuli świeże zioła do posypania (bazylia, oregano) mąka pszenna do podsypywania ciasta przy wyrabianiu Ser utrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Pieczarkę i mięso pokroić w cienkie plastry. Pomidora oraz cebulę posiekać w drobną kostkę. Piekarnik nagrzać do 250°C. Jeśli mamy kamień do pieczenia pizzy – wstawić go do nagrzania. Ciasto rozwałkować w kształt cienkiego okręgu, obficie podsypując

Bullio
Zapiekanki z pieczarkami 135

pieprzem.   Bagietki przekrajamy na pół i każdą smarujemy ketchupem lub sosem w moim przypadku był to ketchup. Kiedy pieczarki będą gotowe nakładamy je na bagietki następnie kukurydze i dużo sera. :)  Ruszt w piekarniku ustawiamy mniej  więcej  po środku.  Pieczemy w  180 stopniach przez około 15 min.   Smacznego

Mój pomysł na
Zapiekanka z kurczakiem, brokułem sosem koperkowo-śmietankowy i parmezanem 123

boczkiem jeśli dodajemy. Pieczarki umyte kroimy cienko . Śmietanę roztrzepujemy dodając  pieprz,sól Układamy  kurczaka w naczyniu żaroodpornym  dodajemy pieczarki , boczek i brokuł Pieczemy w temperaturze 150 C 10 minut Następnie wyciagamy z piekarnika zalewamy śmietaną I dodajemy posiekany szczypiorek,mozzarelle,żółty ser i parmezan. Pieczemy około  20 minut w 180 C Podajemy z ryżem  albo

Viola cooks with passion
Tarta ze szpinakiem, ricottą i kurczakiem 222

czemu po upieczeniu ciasto będzie równe. Po 15 minutach wyjmujemy ciasto z pieca. Ściągamy papier. Na spód ciasta wykładamy szpinak. Na niego pieczarki i na końcu kurczaka. Całość zalewamy śmietaną z boczkiem i jajkiem. Wstawiamy do piekarnika na około 25-30 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy quiche żółtym serem i resztą ricotty

Jacob Tastes
Zapiekanka dla leniwych 156

mnie, z racji ilości, rozłożyłem całość po równo na dwa naczynia żaroodporne. Do naczynia żaroodpornego przekładamy warzywa i makaron, Dodajemy mięso z pieczarkami oraz sos czosnkowy. Całość dobrze mieszamy. Na koniec posypujemy wszystko żółtym serem. Nastawiamy piekarnik na 180°C i – gdy zaczyna się nagrzewać – wstawiamy do środka naszą zapiekankę, ustawiając czas na ok. 35 minut. Uwaga – nie wstawiamy naczynia

Proste-przepisy.pl
Tort…ziemniaczany 202

zmielonymi pestkami słonecznika. Do formy przełożyć 2/3 masy ziemniaczanej. Na wierzch poukładać warzywa w kolejności: por, cukinia, bakłażan, papryka, pieczarki. Całość przykryć pozostałą masą ziemniaczaną i posypać wierzch posiekanym szczypiorkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 190 stop. C (grzanie góra/dół) i zapiekać ok. 60 minut. I mamy obiad. Z deserem – w końcu to tort

gutfut
Pizza z mozzarellą i pomidorami 127

Każdy smarujemy sosem barbecue i posypujemy suszonymi pomidorami z bazylią. Wokół brzegu rozkładamy czerwoną paprykę, środek wysypujemy żółtym serem. Następnie rozkładamy wędlinę, pieczarki, cebulę pomidora, szczypiorek i plastry mozzarelli. Pizzę pieczemy w nagrzanym do 210*C piekarniku przez 15 minut. Jeżeli nasz piekarnik zapieka mocniej skracamy czas pieczenia.   Recenzja sosu Barbecue: Dotarła do mnie kolejna porcja rewelacyjnych sosów

VioletoweKucharzenie
Kasza zapiekana z mięsem 138

usmażyć pieczarki pokrojone drobno. Doprawić je solą i pieprzem. W naczyniu do zapiekania wyłożyć połowę ugotowanej kaszy, a następnie mięso mielone, pieczarki warstwę sera żółtego i drugą połowę kaszy. Wierzch posypać startym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu aż ser się rozpuści i będzie rumiany Po wyjęciu posypać natką pietruszki. kasza zapiekana z mięsem

O kuchni z uczuciem
Roladki z boczku (z pieczarkami i fasolką szparagową) 126

czasie mięso lekko rozklepać tłuczkiem do mięsa. Przygotować farsz. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na patelni. Dodać pokrojone (w kostkę) pieczarki i fasolkę szparagową. Całość poddusić (farsz nie musi być idealnie miękki, dojdzie w piekarniku) i doprawić solą z pieprzem. Na każdy plaster boczku położyć odrobinę nadzienia i całość zwinąć w roladkę. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić

Di gotuje
KURCZAKOWE KULE NADZIEWANE SEREM I BOCZKIEM 589

tartej bułce.Smażyć na głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru.Odsączyć na ręczniku papierowym,przełożyć na jakąś brytfankę i wstawić do piekarnika na ok 20 min w 160stC.  Boczek można zamienić na inny farsz np pieczarki,szynkę lub wg własnego pomysłu.Możemy kombinować do woli tworząc nowe kształty,pyszne farsze...w ten sposób mamy ciągle nowe dania

Niespełnione zdolności kulinarne
Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami. 201

ziele angielskie, liść laurowy, majeranek. pietruszkę i koperek. Po tym czasie kapustę odcedzamy i mieszamy ją w dużej misce z makaronem i pieczarkami, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem można ją jeszcze podgrzać w piekarniku lub na patelni (bez dodatkowego tłuszczu).   Przydatne: Czas przygotowanie ok. 60-70 minut. Przepis na domową wegetę można znaleźć tutaj . Ja moją

rozgotowana
Pieczone bioderka z kurczaka... 327

same naturalne składniki, nie ma chemii).  Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, przekładamy do niego przyprawione bioderka, dodajemy pokrojone na połówki pieczarki, cebulę pokrojoną w piórka, trochę masła, posypujemy natką pietruszki, Naczynie przykrywamy, wkładamy na piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. godzinę. Pod koniec zdejmujemy przykrycie i podpiekamy skórkę

Pelusiowa Kuchnia
Zapiekane mięsa ze szpinakiem i pieczarkami pod wędzonym boczkiem 157

keksa )układamy na dnie plasterki boczku wędzonego. Na boczek wykładamy połowę masy z piersi na nią szpinak, wołowe mięso mielone ( tatarowe, przyprawione ), pieczarki i ponownie masę z piersi z kurczaka. Całość przykrywamy plasterkami boczku. Pieczemy w piekarniku w temp. 190 o C przez około godzinę. Przed podaniem kroimy w plastry. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Zapiekanka z kurczakiem i dynią 261

miękkie. Śmietanę wymieszać z puree z dyni, natką pietruszki i posiekaną suszoną chilli. Doprawić solą i pieprzem. Wylać masę na mięso i pieczarki.   Na górę rozłożyć ugotowane ziemniaki i przekrojone na pół. Piec zapiekankę w nagrzanym piekarniku do 200 C przez 35-40 minut. Jeśli nie macie puree z dyni można je bardzo szybko przygotować. Oskrobać dynie ze skóry

Kuchnia Pokoleń
Tarta z boczniakiem na grzybowym spodzie 147

tarty i podciągnąć brzegi. Boczniaka i pieczarki pokroić. Na patelni rozgrzać masło, przyrumienić przez chwilę posiekaną cebulkę dodać boczniaka i pieczarki, przyprawić solą i pieprzem staropolskim. Śmietanę wymieszać z jajkami dodać przyprawy do smaku. Piekarnik nagrzać do 200 st. Wstawić spód do podpieczenia na ok 15 min , wyjąć wyłożyć przysmażone grzyby i oblać rozrobioną jajkami śmietaną. Posypać żółtym

Gotowanie jest łatwe
Frittata z pieczarkami 130

ostrą papryką, rozbełtać widelcem, tak aby żółtko i białko się połączyło. Gdy pieczarki się przyrumienią wlać jajka na patelnię, wymieszać z pieczarkami i smażyć aż spód będzie lekko przyrumieniony, następnie wstawić patelnię pod górną grzałkę piekarnika lub pod grilla i zapiekać przez chwilę, aż wierzch frittaty się zetnie i ładnie przyrumieni. Natychmiast podawać.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pizza na cieście razowym 336

główki cebuli świeże zioła do posypania (bazylia, oregano) mąka pszenna do podsypywania ciasta przy wyrabianiu Ser utrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Pieczarkę i mięso pokroić w cienkie plastry. Pomidora oraz cebulę posiekać w drobną kostkę. Piekarnik nagrzać do 250°C. Jeśli mamy kamień do pieczenia pizzy – wstawić go do nagrzania. Ciasto rozwałkować w kształt cienkiego okręgu, obficie podsypując

Bullio
Pizza na cienkim spodzie 359

dłońmi uformować koło. Na brzegach formujemy tzw. rancik. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować ketchupem ułożyć pokrojone w plastry pieczarki, szynkę i 3-4 plasterki pomidora. Na górę zetrzeć żółty ser. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 220 stopni gór-dół na drugi stopień od dołu i piec około 15 minut

Ala piecze i gotuje
Faszerowane pieczarki 175

pieczarki 75 g miękkiego sera koziego (coś ala zmiksowany twaróg) sól, sproszkowane suszone pomidory, bazylia Wykonanie: Pieczarki obrac i wyrdążyć Do wydrążonych pieczarek nałozyć ser, posypać z wierzchu przyprawami Ja gotowałam na parze (aktualnie nie mam piekarnika) 3-5 minut. Można tez zapiec w piekarniku Pyyycha:) Smacznego

pyszne zdrowości
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i cebulą 141

gotowania i pieczenia): - ugotowane ziemniaki kroimy na plastry - cebulę kroimy w drobną kosteczką lub plasterki - pieczarki kroimy w plasterki - ziemniaki, cebulę, pieczarki układamy odpowiednio warstwami każdą warstwę posypując solą i pieprzem  - zalewamy śmietaną - wkładamy do piekarnika na 25 minut na 180 stopni - posypujemy mozzarella i kaparami i wkładamy na kolejne 5 minut SMACZNEGO

Pora na pora i pomidora
Karkówka z serem, kabanosem i pomidorkami 162

jajko, przyprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy patelnie, karkówkę obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano. Usmażoną układamy na blaszce, przykrywamy pieczarkami z cebulką, posypujemy serem i pokrojonymi w plasterki pomidorkami i kabanosem. Zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia się sera

VioletoweKucharzenie
Jesienne drożdżowce z kasztanami 147

obieramy, kroimy w plastry, obgotowujemy, odcedzamy. Kasztany obieramy, kroimy w kostkę.  Foremkę dużą smarujemy tłuszczem, wykładamy ciastem,  uzupełniamy ugotowanymi pieczarkami oraz kasztanami  a na wierzch wkrawamy mozzarelle.  Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 15-17 minut. Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pasztet z pieczarkami 161

   Pasztet bez tłuszczu z dodatkowym smakiem grzybowym.   Składniki-1 kg łopatki-1/2 kg wątróbki drobiowej-25 dkg pieczarek-3 jajka-2

Maminek kulinarny
Kotlety à la pizza 2096

stron na złoto w głębokim tłuszczu. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Na powierzchni usmażonych kotletów układamy farsz z pieczarek, cebuli i papryki,  posypujemy startym serem.Układamy usmażone kotlety na blaszce, wstawiamy do piekarnika i zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 180 C, aż ser się roztopi. Smacznego!  The post Kotlety à la pizza appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekanki damskie i męskie :) 290

mielone smażymy na oddzielnej patelni, również doprawiając do smaku.Bułki kroimy wzdłuż na pół, na część z nich kładziemy pieczarki, resztę pieczarek mieszamy z mięsem i układamy na pozostałych bułkach. Posypujemy startym serem.Zapiekamy w piekarniku w temp. 190 st C do czasu, aż ser się stopi, a bułki podpieką.Podajemy z ulubionym sosem.Smacznego

chwile dla mnie
Zapiekanka rybna 176

wegetą na tłuszczu. Do naczynia żaroodpornego nałożyć warstwę ryb, na ryby wyłożyć warzywa uduszone. Następna warstwa to pieczarkiPieczarki dobrze polać keczupem i ułożyć drugą warstwę ryby. Wstawić naczynie z zapiekanką do piekarnika, zapiekać 25 minut w 175 stop. Następnie na wierzch posypać starty żółty ser i jeszcze zapiekać kilka minut. Smacznego

Kuchnia Danusi
Pizza capriciosa 181

kawałki. Ciasto na pizzę wałkujemy w okrąg na blacie podsypanym mąką. Układamy na blaszce posmarowanej tłuszczem. Rozprowadzamy sos. Na to układamy pieczarki oraz szynkę. Posypujemy żółtym serem oraz oregano. Wstawiamy na około 15 minut do piekarnika na 220 stopni

Kolizje Smaków
Pieczeń a'la Orloff 195

zacznie gęstnieć. Jeśli sos będzie zbyt gęsty możemy dodać nieco więcej mleka. Doprawiamy niewielką ilością soli, gałki muszkatołowej  i pieprzu. Pieczarki i cebulę zalewamy przygotowanym sosem beszamelowym, całość mieszamy. Dodajemy starty ser, mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 200°C (z termoobiegiem). Ostygnięty schab głęboko nacinamy (jakbyśmy chcieli pokroić w plastry), smarujemy go w środku sosem beszamelowym, a w nacięcia wkładamy

Mania Gotowania
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W CIEŚCIE FRANCUSKIM 193

farszu pieczarkowego a na nim układamy obsmażoną polędwiczkę . Troszkę możemy posolić.Całość szczelnie zawijamy. Najlepiej odwrócić wszystko do góry nogami, tak by pieczarki znalazły się na górze, ( ale nie trzeba). Wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika i pieczemy ok.25-30 minut( termoobieg) do lekkiego zarumienienia.Podajemy pokrojone w plastry , najlepiej smakuje z sosem czosnkowym. Składniki na sos czosnkowy:- 1-2 ząbki

Smaczne Zdrowe
Męska Zapiekanka a`la Tartiflette 253

następnie w cienkie plasterki. Ugotowane ziemniaki odcedzamy. Przygotowujemy trzy blaszki, które smarujemy oliwą z oliwek. Do pierwszej wykładamy ziemniaki, do drugiej blaszki pieczarki, do trzeciej kiełbasę, boczek i cebulę. Blaszki wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy kilkanaście minut. Po tym jak już wszystkie składniki nam się zapieką wsypujemy je do dużej metalowej miski i mieszamy łopatką, doprawiamy

Blondynka Gotuje
C - Kotlet w ziołowym aromacie 143

oliwek. Na dodatkowej patelni duszę pokrojone w plastry pieczarki z pokrojonym drobno czosnkiem (wykorzystuję ten z zalewy). Na gotowe kotlety wykładam pieczarki i kawałki konserwowej papryki, przykrywam żółtym serem i wkładam na kilka minut do piekarnika, do momentu roztopienia się sera.Mięsko jest soczyste i pachnące

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
"Tosty" z ziemniaków z pieczarkami i serem 205

oczkach Najlepiej zacząć od zrobienia farszu, żeby usmażone placki nie ostygły i były chrupiące. Pieczarki obrać i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno poszatkować i zeszklić na oleju. Dodać pieczarki i trzymać na średnim ogniu aż grzyby zmiękną. Dodać ketchup, przecier pomidorowy i przyprawy. jeszcze chwilę poddusić. Natkę pietruszki posiekać i dodać do farszu i wymieszać. Ziemniaki zetrzeć na tarce(...)farsz i przykryć drugim plackiem. Posypać  startym serem  i zapiekać ok 7-10 w nagrzanym piekarniku (ok 180st). Posypać zieleniną i  zajadać popijając na przykład szklaneczką czerwonego barszczu:) Można nie przykrywać farszu drugim plackiem tylko zrobić 16 placków z pieczarkami i serem. Wówczas trzeba zrobić farsz z dwóch porcji

Maślane ciasteczko
Roladki z kurczaka w sosie serowo musztardowym 225

ustach, a to dlatego, że są prużone w delikatnym serowym sosie lekko ostrym. Polecam. Zapraszam... Skala smaku 10/10 roladki w piekarniku po połowie czasu najlepiej przewrócić na drugą stronę Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka ok. 300 g. pieczarek cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego słodka papryka sól,pieprz Składniki na sos serowy: 1 ząbek czosnku 100g sera pleśniowego typu błękitny(...)przygotowania Filety poprzekrawać tak by powstał większy płat. Opruszyć przyprawami z obydwu stron. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać pieczarki i smażyć chwilke, aż płyn odparuje. Dodać koncentrant i przyprawy. Farsz nakładać na płat, następnie zwinąć ciasno roladkę. Roladki można spiąć wykałaczką, obwiązać nicią lub obtoczyć w mące  mocno

Kubki smaku
DOMOWE PIZZERKI 158

rozpuszczone drożdże w 2/3 szklanki ciepłej wody. Wszystko razem wymieszać. Ciasto wyrobić tak, żeby odchodziło od ręki. Farsz: cebulkę pokroić w piórka delikatnie posolić i wygnieść żeby była miękka. pieczarki umyć pokroić w plastry , podsmażyć na patelni kiełbaskę pokroić ser żółty zetrzeć na dużych oczkach Wykonanie: Ciasto dość cienko rozwałkować wykroić kółka ( ja je wykroiłam miseczką o średnicy(...)serem , dodać resztę składników wg uznania.Na koniec posypać odrobiną sera żółtego i przyprawą do pizzy. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku przez 10 minut w temperaturze 200 stopni Celcjusza. Efekt końcowy Pizzerka z kiełbaską podwawelską  Pizzerka z  dodatkiem pieczarek Pizzerka z szyneczką drobiową  Ze składników , które  podałam wyszło mi 10 pizzerek o średnicy

Darcia w kuchni
Babeczki Yorkshire pudding. 121

przyprawienia sałatki użyłam produktów, które otrzymałam od  SKWORCU . Zapraszam:)   Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mleka 2 jajka pół łyżeczki soli Sałatka: 20 dag marynowanych pieczarek pół puszki zielonego groszku 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 2 łyżki majonezu sól do smaku biały pieprz mielony do smaku Dodatkowo: olej rzepakowy Wykonanie: 1. Ciasto: Składniki na ciasto przekładamy(...)nagrzanego już piekarnika pieczemy około 25 minut do zrumienienia. Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika. Gdy babeczki się upieką uchylamy lekko piekarnik na na chwilę pozostawiamy w nim babeczki. Po tym czasie wyjmujemy je. 4. Sałatka: Groszek i pieczarki odsączamy dokładnie z zalewy, pieczarki drobno kroimy. Mieszamy z majonezem, natką pietruszki i przyprawiamy solą i pieprzem. 5. Babeczki podajemy z sałatką

Izabelawkuchni
cukinie faszerowane pieczarkarni i czerwoną fasolą 140

energii, lecz także urzeknie swoim niecodziennym smakiem. składniki  dla czterech osób 4 średnie cukinie 2/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, lub ryżu 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g pieczarek 200 g ugotowanej czerwonej fasoli 1 opakowanie camemberta  1 papryka czerwona 1 papryka zielona 2 pomidory 6 łyżek oliwy  sól, pieprz dodatkowo  natka pietruszki(...)uważając, aby nie przedziurawić skóry Wnętrze cukinii smarujemy oliwą, lekko solimy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Na rozgrzaną patelnię wlewamy trzy łyżki oliwy i przesmażamy, aż do zeszklenia pokrojoną w drobną kostkę cebulę Dodajemy posiekany drobno czosnek, oraz pieczarki pokrojone w plastry, smażąc całość na dużym ogniu przez 10 minut. Teraz do pieczarek dokładamy

Miód i pieprz
Elegancki obiad...zobaczcie sami! 181

plasterki pieczarki. Osobno podsmaż wątróbkę. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Najpierw nałóż połowę masy z mięsa mielonego. Przez środek smażone pieczarki z cebulką oraz na wierzch pas wątróbki.Przykryj druga połową mięsa mielonego. Ładnie przyklep. Włożyłam całość do piekarnika i keksówka sobie siedziała w 200 stopniach. Pieczemy okolo pół godziny, zależy od piekranika. Sprawdzajcie. Ma być ładnei zrumienione w środku(...)winegretem limonkowo-pomarańczowym. Posypałam przyprawą suszony pomidor, sól i szczypiorek, wymieszałam.  Dodałam suszonej pietruszki. Wysmarowałam brytfannę TOSCANA  masłem i wsypałam ziemniaki.  Nakrylam brytfannę pokrywą i ..do piekarnika, aż ziemniak zmięknie i podzłoci się. Mięso pokroiłam w grube plastry. Upieczone , aromatyczne ziemniaki wyłożyłam na talerze. Dodałam mieso. Na mięso wyłożyłam rozsmarowany Rarytas Sałatkowy. Połączenie idealne. Goście zachwyceni...szczególnie

Z Kuchni Do Kuchni
Pizza na cienkim cieście 153

ciasto. Składniki (2 spody) 400 g mąki 30 g drożdży 1 łyżeczka cukru 250 ml wody 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy/oleju Dodatki wędlina salami kukurydza konserwowa papryka cebula pieczarki 1-2 ostre papryczki jalapeno  (u mnie takie ze słoika) olej sos na spód pizzy z tego przepisu  lub ketchup albo koncentrat pomidorowy sos czosnkowy i pomidorowy(...)pizzy smarujemy olejem a jeśli nie mamy formy to papierem wykładamy blachę z piekarnika i ją smarujemy i układamy nasze spody. Ciasto nakłuwamy widelcem. Każdy ze spodów smarujemy sosem np ja posmarowałam z tego przepisu . Na wierzch jednej pizzy położyłam kilka plastrów szynki, całość posypałam pieczarkami i pokrojoną w piórka cebulą oraz garścią kukurydzy. Na drugim spodzie ułożyłam salami, pokrojoną

Piekielna Kuchnia Pati
Kasza gryczana&pieczone warzywa&wieprzowina w sosie sojowym 242

łyżka oliwy Przygotowanie: Kaszę gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Nagrzewamy piekarnik do 200'C. Mięso kroimy w paski, marynujemy w pieprzu i soli, łyżeczce curry, łyżce sosu sojowego i oliwie. Zostawiamy na 15 minut.  Wszystkie warzywa myjemy, kroimy w kostkę. W garnku na 1 łyżeczce oliwy podsmażamy pieczarki, a gdy będą złote dodajemy pozostałe warzywa. (tym zabiegiem skróciłam sobie

Kitchens Alphabet