 DORSZ ZAPIEKANY W SOSIE PIECZARKOWYM ZE SZPINAKIEM I PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI 235
DORSZ ZAPIEKANY W SOSIE PIECZARKOWYM ZE SZPINAKIEM I PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI 235SKŁADNIKI: dorsz bez skóry 2 filety szpinak baby świeży 300 g. olej kokosowy 2 łyżki przyprawa do ryb 2 łyżki sok z połowy cytryny Sos pieczarkowy: pieczarki 300 g. cebula 1 szt. masło 2 płaskie łyżki olej 1 łyżka śmietana kremówka 30 % 300 ml. przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka sól, pieprz do smaku ziele angielskie(...)garnuszku rozpuścić masło z dodatkiem oleju. Najpierw wrzucić cebulę, gdy się przyrumieni dodać pieczarki. Smażyć, aż grzyby zmiękną. Dodać śmietanę, ziele angielskie i gotować, aż śmietana zredukuje się i lekko zgęstnieje. Doprawić przyprawą uniwersalną, solą i pieprzem. Sos wylać na rybę i szpinak. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Wstawić danie na 20 minut. <3 Dla wszystkich
Kuchnia Paulettes Makaron zapiekany z pieczarkami 629
Makaron zapiekany z pieczarkami 629naczynia żaroodpornego. Śmietanę roztrzepać z jajkami, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Zalać zapiekankę i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut. Po tym czasie posypać całość startym serem i piec ponownie aż ser się rozpuści. makaron zapiekany z pieczarkami
O kuchni z uczuciem Krucha tarta z mąki konopnej i kokosowej z chorizo i pieczarkami 364
Krucha tarta z mąki konopnej i kokosowej z chorizo i pieczarkami 364parę dni później to ja zajadałam się jej wypiekiem :D Składniki: 2/3 szklanki mąki kokosowej 1/2 szklanki mąki konopnej 100g zimnego masła klarowanego 1 jajko Szczypta soli ½ kg pieczarek 2 średnie cebule 250g boczku 200g chorizo 1 szklanka mleka kokosowego 2 jajka Przyprawy (np. tymianek, papryki ostra i słodka, cayene) Opcjonalnie: tarty ser żółty do posypania Przygotowanie: Mąkę(...)godziny. Nic się nie stanie jeśli potrzymamy je w lodówce dłużej ;) Schłodzone ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180˚C i pieczemy 15 minut. W czasie gdy spód tarty nam się podpieka zabieramy się za nadzienie. Kroimy cebulę w piórka i pieczarki na plasterki, boczek i chorizo jak nam się podoba :) Cebulkę podsmażamy aż się zeszkli na maśle klarowanym, potem
Jak gotować i nie zwariować Kaszotto z pstrągiem 181
Kaszotto z pstrągiem 181Pieczarki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy krótko na patelni. Kaszę gotujemy w szklance wody. Gdy kasza wchłonie wodę dodajemy wino, pieczarki i groszek. Mieszamy, gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Rybę doprawiamy, grillujemy na patelni lub w piekarniku. Podajemy z kaszą
Kucharzyca MUFFINKI GYROSOWE 248
MUFFINKI GYROSOWE 248suche dodajemy porcjami do składników mokrych i mieszamy łyżką drewnianą. Na końcu dodajemy pokrojone produkty: cebulkę z kurczakiem, paprykę, kukurydzę oraz pieczarki. Mieszamy. Masę wykładamy do papilotek, zajmując 3/4 ich objętości. Pieczemy przez 20-25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy na ciepło lub zimno
Kuchnia MagdaLeny Pieczone udko z kaczki 202
Pieczone udko z kaczki 202godziny pozostawiając w chłodnym miejscu :czosnek ,sól, majeranek. Następnie rozgrzewamy piekarnik 200C Nasze roztarte zioła mieszamy z oliwą i nacieramy mięso. Kaczkę układamy na blaszce dodając olej. Zmniejszamy temperaturę na 180C i pieczemy 45 minut. Zmniejszamy temperaturę do 150C zasypujemy fasolką i pieczarkami pieczemy kolejne 20 min. Jak widzicie pieczenie kaczki nie musi trwać wieczność wystarczy ją tylko poporcjować
Viola cooks with passion Babeczki a'la pizza 213
Babeczki a'la pizza 213wkładam koła z ciasta, smaruję je sosem pomidorowym i posypuję startym serem. Teraz można dodać składniki jakie lubisz np. pieczarki, paprykę cebulę, pierś z kurczaka itp. Na koniec układam plasterki salami. Całość zapiekam w nagrzanym piekarniku do ok 220 st i piekę ok 15 minut. Nie zapomnij o pysznym sosie czosnkowym ! Dla mnie to podstawa. :) Smacznego
Kuchnia Viki Tarta z łososiem i pieczarkami 180
Tarta z łososiem i pieczarkami 180doprawić solą i pieprzem. Na cieście ułożyć cieniutko pokrojone pieczarki, wylać masę jajeczno śmietanową, ułożyć łososia. Na wierzchu ułożyć znów pieczarki i drobniutko posiekaną papryczkę chili, posypać startą na tarce mozzarellą i szczyptą oregano. Upiec w piekarniku w temp
Gotowanie jest łatwe Pieczona ryba po bolońsku 283
Pieczona ryba po bolońsku 283Rybę solimy i pieprzymy. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Połowę filetów przekładamy do naczynia żaroodpornego. Przykrywamy częścią pieczarek i papryk. Tworzymy kolejną warstwę. Wierzch smarujemy przecierem pomidorowym. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy przez około 30 minut
Pan i Pani Smith w kuchni Kieszonki drobiowe 248
Kieszonki drobiowe 248przygotowania: Filety obieramy z tłuszczy, płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacinamy filety poziomo robiąc kieszonkę, do której dajemy plasterek sera, duszone pieczarki i 3 paski papryki. Zawijamy w papirusy i zamiast na patelni, pieczemy na brytfannie w piekarniku ok 7 minut z każdej strony w temp. ok 180 st. (Każdy piekarnik piecze inaczej, więc warto sprawdzić po 5 minutach
Kuchnia w czekoladzie Pizza owsiana z karczochami, salami i czarnymi oliwkami 204
Pizza owsiana z karczochami, salami i czarnymi oliwkami 204mozzarellę ( u mnie jedna kulka starta na dużych oczkach, druga poszarpana w większe kawałki), salami, karczochy, obrane i pokrojone w plasterki pieczarki oraz oliwki. Na koniec posypujemy listkami świeżej bazylii. W kładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20 minut. Tuż przed podaniem dekorujemy jeszcze kilkoma listkami świeżej bazylii. Polecam podawać z dodatkiem oliwy z oliwek
Zawsze głodna! Nadziewane kotlety schabowe (nadziane schaby). 261
Nadziewane kotlety schabowe (nadziane schaby). 261muszę ciągle eksperymentować, bo nie ma nic gorszego od rutyny. Ten sposób przygotowania kotletów jest prosty, nie trzeba ich dopiekać w piekarniku i przede wszystkim dostarcza nam niezapomnianych doznań. Po rozkrojeniu obezwładnia niesamowitą mieszanką zapachów prażonej cebulki, pieczarek; roztopiony ser wypływa ze szczelnej sakiewki mieszając się z resztą farszu, jeszcze tylko chwila i rozpłynie się w ustach.... Składniki na nadziane
Rozpustne gotowanie Pizza wiejska 232
Pizza wiejska 232Kiełbasę i ogórki kroimy w plastry . Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na wysmarowanej olejem blasze i nakłuwamy widelcem . Na wierzch ciasta nakładamy podsmażone pieczarki z cebulką , na to plastry kiełbasy i ogórka . Całość posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st.C. około 20 minut
Smakowite Dania Biało - czerwona karkówka z zupą cebulową i pieczarkami 197
Biało - czerwona karkówka z zupą cebulową i pieczarkami 197patelni. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć dno podsmażonymi pieczarkami z cebulą, następnie położyć na to plastry karkówki i znów kolejną warstwę pieczarek. Całość posypać zupą cebulową. Tak poukładaną karkówkę wysmarować na przemian keczupem i śmietaną. Piec w piekarniku ok. 90 min w 180 C. Karkówkę najlepiej przyprawić i zostawić w lodówce na całą noc. Tak zamarynowane mięso można również wykorzystać
VioletoweKucharzenie Kiełbaski + ciasto francuskie, czyli szybki sposób na całkiem eleganckie danie 255
Kiełbaski + ciasto francuskie, czyli szybki sposób na całkiem eleganckie danie 255WYKONANIE Na oleju podsmażamy pokrojone pieczarki. Kroimy ciasto francuskie na 6 kwadratów. Na każdym kawałku ciasta układamy pokrojoną w paski paprykę, pieczarki oraz plasterek sera żółtego. Na to kładziemy kiełbaskę i zawijamy tak, jak rogaliki. Zapiekamy w piekarniku na około 200 stopni do momentu zarumienienia ciasta. Eet smakelijk
Zofiana