Pizza z mozzarellą i pomidorami 181Każdy smarujemy sosem barbecue i posypujemy suszonymi pomidorami z bazylią. Wokół brzegu rozkładamy czerwoną paprykę, środek wysypujemy żółtym serem. Następnie rozkładamy wędlinę, pieczarki, cebulę pomidora, szczypiorek i plastry mozzarelli. Pizzę pieczemy w nagrzanym do 210*C piekarniku przez 15 minut. Jeżeli nasz piekarnik zapieka mocniej skracamy czas pieczenia. Recenzja sosu Barbecue: Dotarła do mnie kolejna porcja rewelacyjnych sosów
VioletoweKucharzenie
Kasza zapiekana z mięsem 198usmażyć pieczarki pokrojone drobno. Doprawić je solą i pieprzem. W naczyniu do zapiekania wyłożyć połowę ugotowanej kaszy, a następnie mięso mielone, pieczarki warstwę sera żółtego i drugą połowę kaszy. Wierzch posypać startym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu aż ser się rozpuści i będzie rumiany Po wyjęciu posypać natką pietruszki. kasza zapiekana z mięsem
O kuchni z uczuciem
Roladki z boczku (z pieczarkami i fasolką szparagową) 180czasie mięso lekko rozklepać tłuczkiem do mięsa. Przygotować farsz. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na patelni. Dodać pokrojone (w kostkę) pieczarki i fasolkę szparagową. Całość poddusić (farsz nie musi być idealnie miękki, dojdzie w piekarniku) i doprawić solą z pieprzem. Na każdy plaster boczku położyć odrobinę nadzienia i całość zwinąć w roladkę. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić
Di gotuje
KURCZAKOWE KULE NADZIEWANE SEREM I BOCZKIEM 639tartej bułce.Smażyć na głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru.Odsączyć na ręczniku papierowym,przełożyć na jakąś brytfankę i wstawić do piekarnika na ok 20 min w 160stC. Boczek można zamienić na inny farsz np pieczarki,szynkę lub wg własnego pomysłu.Możemy kombinować do woli tworząc nowe kształty,pyszne farsze...w ten sposób mamy ciągle nowe dania
Niespełnione zdolności kulinarne
Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami. 284ziele angielskie, liść laurowy, majeranek. pietruszkę i koperek. Po tym czasie kapustę odcedzamy i mieszamy ją w dużej misce z makaronem i pieczarkami, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem można ją jeszcze podgrzać w piekarniku lub na patelni (bez dodatkowego tłuszczu). Przydatne: Czas przygotowanie ok. 60-70 minut. Przepis na domową wegetę można znaleźć tutaj . Ja moją
rozgotowana
Pieczone bioderka z kurczaka... 392same naturalne składniki, nie ma chemii). Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, przekładamy do niego przyprawione bioderka, dodajemy pokrojone na połówki pieczarki, cebulę pokrojoną w piórka, trochę masła, posypujemy natką pietruszki, Naczynie przykrywamy, wkładamy na piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. godzinę. Pod koniec zdejmujemy przykrycie i podpiekamy skórkę
Pelusiowa Kuchnia
Zapiekane mięsa ze szpinakiem i pieczarkami pod wędzonym boczkiem 207keksa )układamy na dnie plasterki boczku wędzonego. Na boczek wykładamy połowę masy z piersi na nią szpinak, wołowe mięso mielone ( tatarowe, przyprawione ), pieczarki i ponownie masę z piersi z kurczaka. Całość przykrywamy plasterkami boczku. Pieczemy w piekarniku w temp. 190 o C przez około godzinę. Przed podaniem kroimy w plastry. SMACZNEGO. (function
Smaki Ewy
Zapiekanka z kurczakiem i dynią 303miękkie. Śmietanę wymieszać z puree z dyni, natką pietruszki i posiekaną suszoną chilli. Doprawić solą i pieprzem. Wylać masę na mięso i pieczarki. Na górę rozłożyć ugotowane ziemniaki i przekrojone na pół. Piec zapiekankę w nagrzanym piekarniku do 200 C przez 35-40 minut. Jeśli nie macie puree z dyni można je bardzo szybko przygotować. Oskrobać dynie ze skóry
Kuchnia Pokoleń
Tarta z boczniakiem na grzybowym spodzie 204tarty i podciągnąć brzegi. Boczniaka i pieczarki pokroić. Na patelni rozgrzać masło, przyrumienić przez chwilę posiekaną cebulkę dodać boczniaka i pieczarki, przyprawić solą i pieprzem staropolskim. Śmietanę wymieszać z jajkami dodać przyprawy do smaku. Piekarnik nagrzać do 200 st. Wstawić spód do podpieczenia na ok 15 min , wyjąć wyłożyć przysmażone grzyby i oblać rozrobioną jajkami śmietaną. Posypać żółtym
Gotowanie jest łatwe
Frittata z pieczarkami 190ostrą papryką, rozbełtać widelcem, tak aby żółtko i białko się połączyło. Gdy pieczarki się przyrumienią wlać jajka na patelnię, wymieszać z pieczarkami i smażyć aż spód będzie lekko przyrumieniony, następnie wstawić patelnię pod górną grzałkę piekarnika lub pod grilla i zapiekać przez chwilę, aż wierzch frittaty się zetnie i ładnie przyrumieni. Natychmiast podawać. Smacznego
Codzienne Gotowanie
Pizza na cieście razowym 404główki cebuli świeże zioła do posypania (bazylia, oregano) mąka pszenna do podsypywania ciasta przy wyrabianiu Ser utrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Pieczarkę i mięso pokroić w cienkie plastry. Pomidora oraz cebulę posiekać w drobną kostkę. Piekarnik nagrzać do 250°C. Jeśli mamy kamień do pieczenia pizzy – wstawić go do nagrzania. Ciasto rozwałkować w kształt cienkiego okręgu, obficie podsypując
Bullio
Pizza na cienkim spodzie 409dłońmi uformować koło. Na brzegach formujemy tzw. rancik. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować ketchupem ułożyć pokrojone w plastry pieczarki, szynkę i 3-4 plasterki pomidora. Na górę zetrzeć żółty ser. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 220 stopni gór-dół na drugi stopień od dołu i piec około 15 minut
Ala piecze i gotuje
Faszerowane pieczarki 271pieczarki 75 g miękkiego sera koziego (coś ala zmiksowany twaróg) sól, sproszkowane suszone pomidory, bazylia Wykonanie: Pieczarki obrac i wyrdążyć Do wydrążonych pieczarek nałozyć ser, posypać z wierzchu przyprawami Ja gotowałam na parze (aktualnie nie mam piekarnika) 3-5 minut. Można tez zapiec w piekarniku Pyyycha:) Smacznego
pyszne zdrowości
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i cebulą 191gotowania i pieczenia): - ugotowane ziemniaki kroimy na plastry - cebulę kroimy w drobną kosteczką lub plasterki - pieczarki kroimy w plasterki - ziemniaki, cebulę, pieczarki układamy odpowiednio warstwami każdą warstwę posypując solą i pieprzem - zalewamy śmietaną - wkładamy do piekarnika na 25 minut na 180 stopni - posypujemy mozzarella i kaparami i wkładamy na kolejne 5 minut SMACZNEGO
Pora na pora i pomidora
Karkówka z serem, kabanosem i pomidorkami 209jajko, przyprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy patelnie, karkówkę obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano. Usmażoną układamy na blaszce, przykrywamy pieczarkami z cebulką, posypujemy serem i pokrojonymi w plasterki pomidorkami i kabanosem. Zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia się sera
VioletoweKucharzenie