pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:46/219)

Pizza na placku ziemniaczanym 224

Polecam przepis na pieczony w piekarniku placek ziemniaczany z pysznymi dodatkami na wierzchu. Składniki: 6 średnich ziemniaków cebula 2 jajka 3 łyżki mąki sól, pieprz Dodatki: pętko dobrej kiełbasy 250 g pieczarek 2 łyżki kukurydzy pomidor 1/2 papryki czerwonej 150 g sera żółtego Przygotowanie Ziemniaki obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy posiekaną cebulkę, mąkę, jajka

e-PrzepisyKulinarne
Rolada serowa z piersi kurczaka z pieczarkami 1242

jest bardzo delikatna, a piersi soczyste. Składniki: 2 duże piersi kurczaka (podwójne) 4 jajka 1/2 szklanki majonezu 60 dkg pieczarek 40 dkg sera żółtego startego na grubych oczkach Wykonanie: Jajka roztrzepać, dodać majonez, żółty ser i wymieszać. Blachę (taką od piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto na blachę. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 C 20 min. Ostudzić

IMPRESJA SMAKU
Drożdżowe bułeczki z pieczarkami 217

prosto z piekarnika ! Nadzienie czy farsz jest mi zupełnie obojętne :-))). Może być na słodko, może być wytrawnie..., jestem wdzięczną konsumentką każdego drożdżowego ciasta. Dzisiaj proste bułeczki z farszem pieczarkowym, taka namiastka niezapomnianych zapiekanek, bardzo popularnych w latach 80-tych. Królowały one na ulicach polskich miast, przygotowywane w przycupniętych tuż najbardziej ruchliwych miejsc, przyczepach kempingowych. Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Składniki: Ciasto(...)drożdżowy. Dokładnie wyrabiamy mikserem, aż do uzyskania elastycznego gładkiego ciasta. Przykrywamy ściereczka i odstawiamy do wyrośnięcia na 60 minut. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Pieczarki kroimy na plasterki, a cebulę w piórka. na patelni podgrzewamy olej i smażymy warzywa, do lekkiego przyrumienienia. Przyprawiamy i odstawiamy do przestygnięcia Gdy ciasto już

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak w szynce zapiekany z sosem grzybowym. 273

więcej pisać ;) Składniki: 5 niedużych piersi z kurczaka 10 plasterków szynki parmeńskiej (lub szwarcwaldzkiej) 5 łyżek posiekanego szpinaku 7 łyżek startego żółtego sera 7 łyżek bułki tartej 250 g pieczarek 1 garść suszonych prawdziwków (namoczonych) 1 cebula 1 ząbek czosnku 300 ml słodkiej śmietanki 1 łyżka masła sól i pieprz zielona pietruszka olej do smażenia Wykonanie: W najgrubszych częściach piersi(...)podsmażyć na niewielkiej ilości oleju do zrumienienia z każdej strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec 20 minut pod przykryciem. Na patelnię po smażeniu piersi wrzucić posiekaną cebulę oraz czosnek i podsmażyć 5 minut. Dodać pieczarki pokrojone na grubsze plasterki lub w ćwiartki. Dodać prawdziwki wraz z płynem od namaczania, masło oraz sól

zadanie-gotowanie
Placki ziemniaczane a’la pizza 158

kilka pieczarek natka pietruszki koperek po 1 łyżeczce suszonej bazylii i ziół prowansalskich 200 g sera żółtego, startego na tarce jarzynowej ¼ łyżeczki soli, świeżo zmielony pieprz olej do smażenia (brak na zdjęciu)   Wykonanie: Ziemniaki obrałam i starłam na tarce jarzynowej na drobnych oczkach.   Dodałam śmietanę, żółtka, sól i pieprz. Wymieszałam i rozłożyłam do 4 miseczek.   Piekarnik ustawiłam(...)rumiano z obu stron.   Pomidora sparzyłam i obrałam ze skórki i pokroiłam w paski. Pieczarki oczyściłam, pokroiłam w plasterki. Wędlinę pokroiłam w paseczki i dodałam do pomidorów. Dosypałam ser i zioła. Wymieszałam i rozłożyłam na plackach. Blaszkę wstawiłam do piekarnika na około 10 minut.   Gotowe placki a’la pizza podałam posypane posiekanym koperkiem.       Podobają się

Kuchnia u Krysi
Zapiekanka z Pieczarkami Rybą i Selerem 144

usmażone filety rybne też jeden obok drugiego. Górę posypuję obficie żółtym serem. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę i zapiekam około 15 minut do rozpuszczenia i zrumienienia się sera , naczynia nie nakrywam. Zapiekanka z pieczarkami i rybą jest gotowa można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Polędwica wieprzowa „na zielono” 179

Polędwica, brokuł, brukselka, pieczarki, gruszka, rzodkiewka… Trochę tego jest, z drugiej jednak strony są to smaki, które łączy się ze sobą w różnych kombinacjach – choć zwykle nie w jednym daniu. Mamy więc kompozycję „na bogato”, ale dobrze ze sobą zgraną Kilka słów komentarza wymaga sposób przygotowania polędwicy. Najpierw ją obsmażamy, a potem zapiekamy w piekarniku. Nie jest to wprawdzie(...)ostrożnie, by jej nie rozgotować. Gruszkę i rzodkiewkę kroimy w plasterki. Gotową polędwicę wyjmujemy z piekarnika i dajemy jej kilka minut, aby „odpoczęła”. Kroimy na dość cienkie plastry, sprawdzamy czy nie upuści jeszcze nadmiaru soków i podajemy razem z pozostałymi składnikami – musem brokułowym, pieczarkami, brukselką, rzodkiewką i gruszką. Przez Krystian Kulinarna Pokusa #gallery-186 {margin: auto;} #gallery-186 .gallery-item

Kulinarna Pokusa
Kotlety mielone z pieczarkami i zieloną pietruszką 169

minut przed smażeniem, aby lekko „przeszło” przyprawami.  Takie kotlety świetnie smakują na drugi dzień, np. odgrzane w piekarniku.  Składniki na porcje dla 4 osób: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, np. z łopatki 1 cebula kilka pieczarek kilka gałązek zielonej pietruszki 1 jajko sól, pieprz bułka tarta olej do smażenia Cebulkę obrać i drobno posiekać. Pieczarki umyć

Ugotować
Tarta z boczkiem i sosem czosnkowym 164

Składniki: Ciasto: 200g mąki pszennej 100g zimnego masła płaska łyżeczka soli żółtko 3 łyżki zimnej wody  Farsz: por 20dag wędzonego boczku 30dag pieczarek 3 średnie ogórki kiszone papryka słodka pieprz oregano  Sos: mały jogurt grecki 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku łyżeczka musztardy pieprz sól czosnek granulowany  Dodatkowo: ser żółty Wykonanie:Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, żółtko(...)natłuszczonej olejem formy. Nakłuwamy widelcem, aby ciasto nam nie "wstało" i przykrywamy papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 12 minut. Farsz: Boczek kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na oleju. Pieczarki, pora i ogórki kroimy w plasterki i dorzucamy do boczku. Smażymy, aż do wyparowania nadmiaru wody. Doprawiamy pieprzem, papryką i oregano.Sos: Jogurt

Czerwona Porzeczka
Pizza – najlepsza domowa 169

prostu akuratna. Ketchup chowa się na jej widok głęboko w lodówce. Jest zupełnie zbędny. Proporcje składników wystarczą na 1 dużą pizzę przygotowaną na brytfance „półce” (oryginalnie dołączanej do piekarników) lub na 2 okrągłe duże formy na pizzę (jak na zdjęciu). Sos: 2 duże lub 3 średnie pomidory 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 czubata łyżeczka ostrej(...)dopasować do niej rozwałkowując małym wałkiem. Na cieście rozsmarować sos, posypać oregano i większością sera (wymieszane oba rodzaje sera), rozłożyć salami, pieczarki i pokrojone oliwki – nie za gęsto. Pozostałym serem posypać wierzch pizzy. Całość lekko posolić. Piekarnik nagrzać do 220 stopni, włączyć termoobieg. Piec około 15 minut

Trzeci talerz
Zapiekanka z pieczarkami, salami i jalapeno 223

zarumienią. Bagietki przecinamy wzdłuż na pół i smarujemy pastą paprykową. Następnie posypujemy serem mozzarella, układamy salami, dodajemy wcześniej przygotowane pieczarki, pokrojone papryczki jalapeno i jeszcze raz delikatnie posypujemy serem. Zapiekanki pieczemy na duże blasze wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni około 5-10 minut, aż ser się rozpuści, a pieczywo zacznie robić się chrupiące. Smacznego! Zobacz

ale Pysznie
Bułeczki z pieczarkami 141

lodówce pieczareczki aż prosiły o łaskę, przygotowałam z nich farsz do krokietów. Później jednak pomyślałam, że nie za bardzo lubię potrawy smażone, więc zamiast krokietów zrobiłam drożdżowe bułeczki z pieczarkami. Są troszkę pracochłonne, ale trud zostanie wynagrodzony przez fajny smaczek domowego pieczywa, po brzegi wypełnionego farszem pieczarkowym. Inspiracja Moje wypieki . Składniki na 10 dużych bułek: 500 gr mąki chlebowej(...)ciasto przykryć folią spożywczą i odstawić do podwojenia wielkości na 1,5 godziny w ciepłe miejsce (ja wstawiam do piekarnika ustawionego na minimalną temperaturę, tj. 30 st na 40 – 50 min). Przygotować farsz pieczarkowo-kapuściany Farsz: 650 gr pieczarek 4 średnie cebule 3 duże garście kapusty kiszonej 3 łyżki oleju 1/2 – 1 łyżeczka soli lub do smaku

moj przepis na
Pizza na cieście pełnoziarnistym z sosem pomidorowym 114

składników otrzymamy dużą pizzę, na blachę podstawową (tą największą, na której kładziemy blaszki z ciastem). Składniki na farsz: 50 dag sera żółtego mozzarella 20 dag plasterków szynki 50 dag pieczarek 2 duże cebule kawałki kurczaka z rosołu 1 łyżeczka mieszanki przypraw do potraw włoskich Kamis 40 g sera twardego, najlepiej Parmezanu Sos pomidorowy: 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki(...)przy pomocy dłoni dokładnie rozprowadzić po całej jego powierzchni łyżkę oliwy. Na rozłożone ciasto w kolejności układamy: sos pomidorowy/ketchup, pieczarki z cebulą i szynką, ser. Nagrzaną blachę ostrożnie wyciągnąć i zsunąć papier z pizzą na blachę. Pizzę piec w piekarniku rozgrzanym do 240st C (z termoobiegiem) około 8-10 minut lub bez termoobiegu w temp. 220st C przez

Kocham Czekoladę
Frittata z ziemniakami, kurczakiem i szpinakiem czyli zapiekanka z ziemniakami 165

idealnie nadaje się patelnia lub inne naczynie które można używać na kuchence i w piekarniku. Szpinak rozmrażamy i odparowujemy. Doprawiamy do solą, pieprzem, sokiem z cytryny i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Pozostawiamy do wystygnięcia. Paprykę kroimy w większą kostkę a cebulę drobno siekamy a pieczarki w plasterki. Ziemniaki kroimy w plastry o grubości około ½ cm. Kurczaka rozdrabniamy. Na patelnię wykładamy(...)pieczarki. Następnie dodajemy ziemniaki, kurczaka i paprykę. I na koniec wykładamy pokruszony ser feta. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem – jak lubicie. Rozbijamy jajka. Do jajek dodajemy szpinak i śmietanę. Całość solimy. Masę jajeczno – szpinakową wylewamy na patelnię z pozostałymi składnikami. Chwilę pozostawiamy na kuchence aż brzegi zaczną się ścinać. Po tym czasie wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Smaki Ewy
Pizza, różne wariacje w dodatkach 223

Podduś kolejne 5 minut, dopraw i zmiksuj.Alicja obrała i pokroiła, następnie podsmażyła na gorącym oleju pieczarki, nie soliła. Pokroiła szynkę gotowaną ok. 30 dkg. Obrała i oczyściła jedną słodka paprykę i pokroiła w kostkę.Minęło już około 30 min. ciasto podrosło. Rozgrzewamy piekarnik na 200° termoobieg.Blachę do pizzy posmarowała olejem słonecznikowym, nie za cienko i rozprowadziła połowę(...)jednej położyła: Pokrojonego ananasa i kukurydzę z puszki, na drugiej pieczarki i kukurydzę.Na trzeciej i czwartej połówce znalazły się pokrojone oliwki, tuńczyk w sosie własnym, papryka słodka świeża i  papryczki ze słoika łagodne.Całość sypiemy startym serem, w ilości jaka Wam odpowiada.Wkładamy do piekarnika nagrzanego 200 ° na  20 minut.SMACZNEGO.CMOK

Pasje Jolki

Proponowane wyszukiwania