pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:45/219)

Tarta z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami 279

jajko -szczypta soli -zimna woda Farsz: -opakowanie mrożonego szpinaku -200 g sera feta -100 ml śmietany 30% -1 jajko -1 łyżka masła -2 pojedyncze piersi z kurczaka -300 g pieczarek -100 g boczku wędzonego -1 cebula -2-3 ząbki czosnku -pieprz -125 g mozzarella -pomidor do dekoracji Posiekać mąkę z miękkim masłem, jajkiem i solą, dodać wody, ile ciasto zabierze(...)feta i dusić na małym ogniu, ciągle mieszając. Śmietanę wymieszać z jajkiem i wlać do szpinaku z kurczakiem i pieczarkami. Chwilkę podusić. Na wcześniej przygotowany spód wyłożyć farsz. Na wierzchu ułożyć cienkie plastry boczku, porwane kawałki mozzarelli. Wstawić do piekarnika na 25-30 minut. Po wyjęciu przybrać plastrami pomidora, posypać dowolną zieleniną. Tarta smakuje dobrze zarówno na ciepło

Kulinarne przemyslenia
Klasyczne szaszłyki z karkówki 149

Szaszłyki z karkówki to danie na każdą okazję – są dobre latem pieczone na grillu, zimą przygotowane w piekarniku lub grillu elektrycznym, w dodatku możecie je skomponować z tego co lubicie. Ja preferuję wersję z papryką, pieczarkami i cebulką. Można do nich użyć też cukinii, bakłażana, marchewki, czy innych warzyw które uda sie nabić na patyk. Mieszajcie, próbujcie i znajdźcie

Kulinarna Patilogia
Biała kiełbasa zapiekana w sosie pieczarkowym 176

przyprawy mieszamy ze sobą. Kiełbasy układamy w naczyniu żaroodpornym i wylewamy na nie marynatę. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 50 min (jeśli mamy już ugotowaną białą kiełbasę, ten krok pomijamy). Cebulę siekamy w piórka, pieczarki kroimy w plasterki. Oba składniki podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy śmietanę i przyprawy. Dusimy przez chwilę. Z naczynia żaroodpornego

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka tatarska 337

jogurtu greckiego 2 łyżki śmietanki 30% tł. Pieprz czarny Odrobina soku z cytyny Sól himalajska Olej rzepakowy Przygotowanie: 1/ W piekarniku w temp. 180 stopni lekko podpiekamy pokrojony, osolony i z odrobiną tłuszczu  por na foli aluminiowej. Pieczarki kroimy na połówki - solimy i dodajemy pieprzu a następnie przesmażamy na patelni na rumiany kolor. 2/ W małym pojemniku łączymy jogurt

Kuchnia PROzdrowotna
Pieczone pomidory z farszem z kaszy gryczanej i bakłażana 132

Pogoda trochę się uspokoiła i można czasami użyć piekarnik. Jestem fanką pomidorów, szczególnie o tej porze roku, kiedy można kupić różne gatunki, pyszne i soczyste. Czekam, aż cena jeszcze trochę się obniży i wtedy przygotuję sobie przeciery z tego przepisu . Na razie proponuję pieczone pomidory z farszem na bazie kaszy gryczanej. Nawet tym, którzy nie przepadają za kaszą powinno zasmakować(...)pieczarki. Po kilku minutach dodaj bakłażana, podsmażaj ok. 5 minut. Na koniec dodaj miąższ z pomidorów i kaszę, dokładnie wymieszaj. Spróbuj i ewentualnie dopraw jeszcze oraz dodaj pietruszkę. Pomidory napełnij farszem, każdą łyżkę farszu uciskając, tak aby jak najwięcej się zmieściło. Posyp pokruszonym serem i ułóż w naczyniu żaroodpornym, lekko posmarowanym olejem. Piecz w nagrzanym do 200°C piekarniku

Corner With Recipes
Pizza z szynką 159

jedną na całą dużą blachę, ciut bardziej puchatą. Składniki na farsz: 25 dag sera żółtego mozzarella 25 dag sera gołda 20 dag plasterków szynki 50 dag pieczarek 2 duże cebule mieszanka przypraw do potraw włoskich Przygotowanie. Do miski wrzucić rozdrobnione drożdże, wlać letniej wody i dobrze rozmieszać do całkowitego rozpuszczenia się drożdży. Następnie, dodać przesianą mąkę, oliwę, sól, cukier(...)przy pomocy dłoni dokładnie rozprowadzić po całej jego powierzchni łyżkę oliwy. Na rozłożone ciasto w kolejności układamy: sos pomidorowy/ketchup, pieczarki z cebulą i szynką, ser. Nagrzaną blachę ostrożnie wyciągnąć i zsunąć papier z pizzą na blachę. Pizzę piec w piekarniku rozgrzanym do 240st C (z termoobiegiem) około 8-10 minut lub bez termoobiegu w temp. 220st C przez

Kocham Czekoladę
Babeczki z pieczarkami + film 163

patelnię z rozgrzanym masłem wrzucamy posiekaną cebulkę i delikatnie ją rumienimy od czasu do czasu mieszając, dodajemy pokrojone pieczarki i wszystko smażymy do momentu aż woda powstała z pieczarek odparuje, pod koniec smażenia całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem, mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Przesianą mąkę wsypujemy do miski, dodajemy szczyptę soli, żółtka, masło oraz wodę. Wszystkie składniki łączymy(...)Upieczone babeczki wyjmujemy z piekarnika i napełniamy pieczarkowym nadzieniem, wierzch babeczek posypujemy startym żółtym serem, zapiekamy je około 5 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C do momentu aż ser się roztopi.   Artykuł Babeczki z pieczarkami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Fritata z cukinią, pieczarkami i fetą 175

  Cudo! Prościzna! Pyszne! Wystarczy kilka jajek, ulubione warzywa, trochę sera typu feta i mięso. Wszystki zapiekamy chwilę w pikarniku i mamy coś wstylu jajecznicy ; ) Smakuje

Szybko Tanio Smacznie
Pizza z kurczakiem i szynką 170

pizze o średnicy około 40 cm, lub jedną na całą dużą blachę, ciut bardziej puchatą. Składniki na farsz: 50 dag sera żółtego mozzarella 20 dag plasterków szynki 50 dag pieczarek 2 duże cebule kawałki kurczaka z rosołu mieszanka przypraw do potraw włoskich Przygotowanie. Do miski wrzucić rozdrobnione drożdże, wlać letniej wody i dobrze rozmieszać do całkowitego rozpuszczenia się drożdży. Następnie(...)przy pomocy dłoni dokładnie rozprowadzić po całej jego powierzchni łyżkę oliwy. Na rozłożone ciasto w kolejności układamy: sos pomidorowy/ketchup, pieczarki z cebulą i szynką, ser. Nagrzaną blachę ostrożnie wyciągnąć i zsunąć papier z pizzą na blachę. Pizzę piec w piekarniku rozgrzanym do 240st C (z termoobiegiem) około 8-10 minut lub bez termoobiegu w temp. 220st C przez

Kocham Czekoladę
Drożdżowe ślimaczki z pieczarkami 238

więc możemy śmiało je zamrażać (o ile Wam coś zostanie ;) - u nas kilka zostało pochłoniętych, zaraz po wyjęciu z piekarnika, czym później odpokutował mój Mąż :( Nikt by się nie oparł, skoro zapach i smak był obłędny? ;)). 'drożdżowe ślimaczki z pieczarkami' Składniki: * ciasto: - 2 szklanki mąki - 30g świeżych drożdży - 2 jajka - 0,5 szklanki mleka - 3 łyżki oleju - 0,5 łyżeczki(...)zaczyn, jajka, olej, sól i wyrobić miękkie i elastyczne ciasto ( w razie konieczności dodać mleko lub mąkę). Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok 45 minut. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Przesmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem. Przestudzić. Dodać starty na grubych oczkach ser żółty i surowe jajko plus żółtko. Dokładnie wymieszać. Wyrośnięte ciasto rozwałkować

CookYourself
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 174

miski. Dodać podsmażone mięso mielone z cebulą i pieczarkami,  startą mozzarellę, bulion, ostrą paprykę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziać wydrążone papryki. Nadziane papryki układać w głębokim naczyniu żaroodpornym/brytfannie, zalać bulionem (1 i 1/2 szklanki) i przykryć naczynie. Papryki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 2 półka(...)składników wychodzą 4 duże lub 6 średnich papryk. Czas zapiekania może się nieznacznie różnić. Zależy on od wielkości papryk, właściwości piekarnika, jak i samego smaku - jedni lubią bardzo miękkie papryki, inni jeszcze chrupiące (wówczas wystarczy 40 - 50 minut). Pieczarki można zastąpić grzybami leśnymi, a do farszu dodać pokrojone oliwki czy kapary. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Pizza na spodzie z kalafiora 194

zioła (oregano, bazylia, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz) Składniki na pizzę: sos pomidorowy ser mozzarella pomidorki koktajlowe cukinia tuńczyk pieczarki przyprawy ( oregano, bazylia, czosnek niedźwiedzi) Wykonanie: Kalafior i ser żółty zetrzyj na tarce, dodaj jajka i przyprawy. Konsystencja musi być zwarta. Rozgrzej piekarnik. Formę wysmaruj olejem kokosowym. Piecz 20 min.  Po pieczeniu dodaj ulubione składniki, na spód sos pomidorowy, polecam

Bike By Life
Pizza śniadaniowa - Pizza z jajkiem 143

pizzę 100 g mozzarelli (najlepsza do pizzy jest taka tarta, nie w kulkach) 150 g pieczarek garść pomidorków koktajlowych (u mnie na gałązce) sól, pieprz oliwa 2-3 jajka do podania: świeża bazylia, szczypiorek, rukola lub roszponka Przygotowanie pizzy: Włóż blachę do piekarnika i rozgrzej go jak najmocniej, do temperatury 240-260 stopni C. Weź arkusz papieru do pieczenia(...)zrobić 2 mniejsze pizze.  Na cieście rozłóż tartą mozzarellę, pieczarki pokrojone na plasterki. oraz pomidorki koktajlowe przepołowione na pół. Koniecznie wyłóż dobrze piekarkami brzegi pizzy, to one potem zapobiegną wylaniu się jajek poza ciasto. Posyp wierzch pizzy delikatnie solą i pieprzem i skrop oliwą. Ostrożnie wyjmij z piekarnika rozgrzaną blachę i ułóż na niej pizzę razem z papierem

Chilli Czosnek i Oliwa
Cottage Pie - zapiekanka wiejska 206

patelni oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Do podsmażonej cebuli dodać plasterki marchewek. Wymieszać i przez około 5 minut razem podsmażać. Następnie na patelnię z cebulą i marchewkami wrzucić pokrojone pieczarki. Wymieszać. Chwilę podsmażać (około 3 minut), po czym dodać mięso mielone i smażyć, aż mięso stanie się zarumienione. Na patelnię z podsmażonym mięsem i warzywami wlać pomidory wraz z zalewą(...)zastąpić również jagnięciną - wówczas niezbędną przyprawą staje się rozmaryn. Farsz mięsny można przyprawić oregano i/lub tymiankiem, rozmarynem, majerankiem, bazylią. Marchewkę i pieczarki można zastąpić kukurydzą, groszkiem, papryką, kalafiorem, brokułem, cukinią czy kabaczkiem. Wierzch zapiekanki można, przed włożeniem do piekarnika, posypać startym zółtym serem. Zapiekankę podawać polaną sosem pieczeniowym lub grzybowym. Gdyby wierzch zapiekanki nie przypiekł się ładnie po 25 minutach

Gospodyni Miejska
Pieczone Pierogi z Kapustą i Pieczarkami 242

około 15 minut tak aby odparowała woda (sok) z pieczarek. Następnie do pieczarek dodaję ugotowaną i odsączoną kapustę kiszoną i dokładnie mieszam. Całość podsmażam jeszcze około 5 minut. Usmażone pieczarki z kapustą przekładam do miseczki, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam – farsz jest gotowy. Przygotowanie ciasta na pierogi: Najpierw przygotuję rozczyn: Do miski rozkruszam drożdże , dodaję cukier ( przyśpieszy fermentację ), około(...)czarnuszką lub kminkiem. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę, pierogi piekę około 20 minut na złoty kolor. Piekarnik mam włączony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Pierogi pieczone z kapustą i pieczarkami są gotowe, można się częstować. Życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje

Proponowane wyszukiwania