pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:60/219)

Kaszotto z pstrągiem 134

Pieczarki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy krótko na patelni. Kaszę gotujemy w szklance wody. Gdy kasza wchłonie wodę dodajemy wino, pieczarki i groszek. Mieszamy, gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Rybę doprawiamy, grillujemy na patelni lub w piekarniku. Podajemy z kaszą

Kucharzyca
MUFFINKI GYROSOWE 188

suche dodajemy porcjami do składników mokrych i mieszamy łyżką drewnianą. Na końcu dodajemy pokrojone produkty: cebulkę z kurczakiem, paprykę, kukurydzę oraz pieczarki. Mieszamy. Masę wykładamy do papilotek, zajmując 3/4 ich objętości. Pieczemy przez 20-25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy na ciepło lub zimno

Kuchnia MagdaLeny
Pieczone udko z kaczki 154

godziny pozostawiając w chłodnym miejscu  :czosnek ,sól, majeranek. Następnie rozgrzewamy piekarnik 200C Nasze roztarte zioła mieszamy z oliwą i nacieramy mięso. Kaczkę układamy na blaszce dodając olej. Zmniejszamy temperaturę na 180C i pieczemy 45 minut. Zmniejszamy temperaturę do 150C zasypujemy fasolką i pieczarkami pieczemy kolejne 20 min. Jak widzicie pieczenie kaczki nie musi trwać wieczność wystarczy ją tylko poporcjować

Viola cooks with passion
Babeczki a'la pizza 165

wkładam koła z ciasta, smaruję je sosem pomidorowym  i posypuję startym serem. Teraz można dodać składniki jakie lubisz np. pieczarki, paprykę cebulę, pierś z kurczaka itp. Na koniec układam plasterki salami.  Całość zapiekam w nagrzanym piekarniku do ok 220 st i piekę ok 15 minut. Nie zapomnij o pysznym sosie czosnkowym ! Dla mnie to podstawa. :) Smacznego

Kuchnia Viki
Tarta z łososiem i pieczarkami 127

doprawić solą i pieprzem.  Na cieście ułożyć cieniutko pokrojone pieczarki, wylać masę jajeczno śmietanową, ułożyć łososia. Na wierzchu ułożyć znów pieczarki i drobniutko posiekaną papryczkę chili, posypać startą na tarce mozzarellą i szczyptą oregano. Upiec w piekarniku w temp

Gotowanie jest łatwe
Pieczona ryba po bolońsku 226

Rybę solimy i pieprzymy. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.  Połowę filetów przekładamy do naczynia żaroodpornego. Przykrywamy częścią pieczarek i  papryk. Tworzymy kolejną warstwę. Wierzch smarujemy przecierem pomidorowym.  Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy przez około 30 minut

Pan i Pani Smith w kuchni
Kieszonki drobiowe 199

przygotowania: Filety obieramy z tłuszczy, płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacinamy filety poziomo robiąc kieszonkę, do której dajemy plasterek sera, duszone pieczarki i 3 paski papryki. Zawijamy w papirusy i zamiast na patelni, pieczemy na brytfannie w piekarniku ok 7 minut z każdej strony w temp. ok 180 st. (Każdy piekarnik piecze inaczej, więc warto sprawdzić po 5 minutach

Kuchnia w czekoladzie
Pizza owsiana z karczochami, salami i czarnymi oliwkami 164

mozzarellę ( u mnie jedna kulka starta na dużych oczkach, druga poszarpana w większe kawałki), salami, karczochy, obrane i pokrojone w plasterki pieczarki oraz oliwki. Na koniec posypujemy listkami świeżej bazylii. W kładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20 minut.  Tuż przed podaniem dekorujemy jeszcze kilkoma listkami świeżej bazylii. Polecam podawać z dodatkiem oliwy z oliwek

Zawsze głodna!
Nadziewane kotlety schabowe (nadziane schaby). 198

muszę ciągle eksperymentować, bo nie ma nic gorszego od rutyny. Ten sposób przygotowania kotletów jest prosty, nie trzeba ich dopiekać w piekarniku i przede wszystkim dostarcza nam niezapomnianych doznań. Po rozkrojeniu obezwładnia niesamowitą mieszanką zapachów prażonej cebulki, pieczarek; roztopiony ser wypływa ze szczelnej sakiewki mieszając się z resztą farszu, jeszcze tylko chwila i rozpłynie się w ustach.... Składniki na nadziane

Rozpustne gotowanie
Pizza wiejska 181

Kiełbasę i ogórki kroimy w plastry . Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na wysmarowanej olejem blasze i nakłuwamy widelcem . Na wierzch ciasta nakładamy podsmażone pieczarki z cebulką , na to plastry kiełbasy i ogórka . Całość posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st.C. około 20 minut

Smakowite Dania
Biało - czerwona karkówka z zupą cebulową i pieczarkami 137

patelni. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć dno podsmażonymi pieczarkami z cebulą, następnie położyć na to plastry karkówki i znów kolejną warstwę pieczarek. Całość posypać zupą cebulową. Tak poukładaną karkówkę wysmarować na przemian keczupem i śmietaną. Piec w piekarniku ok. 90 min w 180 C. Karkówkę najlepiej przyprawić i zostawić w lodówce na całą noc. Tak zamarynowane mięso można również wykorzystać

VioletoweKucharzenie
Kiełbaski + ciasto francuskie, czyli szybki sposób na całkiem eleganckie danie 208

WYKONANIE Na oleju podsmażamy pokrojone pieczarki. Kroimy ciasto francuskie na 6 kwadratów. Na każdym kawałku ciasta układamy pokrojoną w paski paprykę, pieczarki oraz plasterek sera żółtego. Na to kładziemy kiełbaskę i zawijamy tak, jak rogaliki. Zapiekamy w piekarniku na około 200 stopni do momentu zarumienienia ciasta. Eet smakelijk

Zofiana
Niedzielne śniadanie 164

gotować wlewamy do niej jajko zataczając koła i trzymamy na małym ogniu 3minuty.Kromki chleba nasączamy oliwą, posypujemy bazylią i oregano. Obieramy pieczarkę i kroimy w plasterki, następnie układamy na chlebku. Przykrywamy całość plastrami szynki i wsadzamy do piekarnika na 10 minut w 150C. Kanapki możemy polać ulubionymi sosami

Emcia Pichci
Szaszlyki z kurczaka 300

ziemniakami   Zamarynowalam piersi kurczaka w koncentracie pomidorowym, ketchupie, syropie klonowym, I przyprawach. Trzymalam 1 godzine w lodowce. Przelozylam naprzemiennie z pieczarkami. Przygotowalam maslo czosnkowe I dip czosnkowy z joguru greckiego Ponacinalam ziemniaki, nasmarowalam maslem - wlozylam do piekarnika na 180 na 40 min Szaszlyki wlozylam do piekarnika na 180 C na 30 min ( z ziemniakami) Smacznego

Smaki Edyty
KURCZAK NA OSTRO Z PIECZARKAMI. 291

pozbyć się wody. Paprykę pozbawiam gniazd nasiennych i kroję w paski. Naczynie żaroodporne smaruję tłuszczem. Na dno wrzucam cebulę, na nią pieczarki. Układam kurczaka, posypuję papryką. Całość jeszcze raz posypuję obficie przyprawą ognistą i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę 35 minut w 180 stopniach. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Zapiekanka 170

Na pewno każdy z nas, a przynajmniej większość będąc z rodziną nad jeziorem, między jednym a drugim pobytem w wodzie, skusił się na przekąskę serwowaną w

cookpl
Bibimbap 137

miejscu najsmaczniejszych potraw na świecie i muszę powiedzieć, że ja umieściłabym ją  w pierwszej dziesiątce.  Składniki: Mięso wołowe pokrojone w cienkie plastry Jajko Połowa dużego kabaczka Pieczarki Cebula Papryka (w zasadzie każdy kolor) Marchew Por Ogórek Szpinak Fasola Mung Ziarna sezamu Olej sezamowy (taki do woka) Sos sojowy Sos pomidorowy  Chili Czosnek  Japońskie ryżowe winegret Ryż(...)proces zabiera trochę czasu, warto nastawić piekarnik na minimalne ciepło i wykładać kolejne usmażone warzywa na blaszkę. Blaszkę trzymać w piekarniku. Chodzi o to, aby warzywa były ciepłe podczas serwowania. Podczas smażenia warto troszkę posolić niektóre warzywa np pieczarki. Kiedy warzywa są już gotowe do woka wykładamy mięso i obsmażamy je do momentu, aż przestanie być czerwone.   Smażymy

Smaki Przyprawy i Kolory
Bibimbap 222

proces zabiera trochę czasu, warto nastawić piekarnik na minimalne ciepło i wykładać kolejne usmażone warzywa na blaszkę. Blaszkę trzymać w piekarniku. Chodzi o to, aby warzywa były ciepłe podczas serwowania. Podczas smażenia warto troszkę posolić niektóre warzywa np pieczarki. Kiedy warzywa są już gotowe do woka wykładamy mięso i obsmażamy je do momentu, aż przestanie być czerwone.  Smażymy

Kulinarna rozmowa
TURECKIE CHLEBKI PIECZONE /Bezglutenowe aromatyczne ciasto i wegetariańskie pyszne nadzienie. 208

ziołowego ciasta bezglutenowego z czarnuszką. Nadziane na bogato - szpinakiem, cebulą, papryczkami, pieczarkami, pomidorkami i czosnkiem chlebki dostały smakową bombę, torpedę, rakietę (i nie wiemy jak jeszcze nazwać to COŚ) dzięki Ziarenkom i przyprawom. Było ostro, było bardzo smacznie, było barwnie i było... do szybkiego powtórzenia. Szał w piekarniku, wariactwo na talerzu i odlot w ustach. Cholera, zdolne jesteśmy. SKŁADNIKI(...)pozostawiamy do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie, podsypujemy stolnicę, formujemy prostokąty i wałkujemy, bardzo cienkie ciasto.Wykonanie farszu:na patelnię wlewamy olej, gdy się zagrzeje wrzucamy cebulę pokrojoną w półpiórka, następnie dodajemy pieczarki, paprykę i podsmażamy, na koniec dodajemy wypłukany, osuszony szpinak, chwilkę podsmażamy. Gdy farsz lekko przestygnie, dodajemy pokrojony w kostkę ser biały , pokrojony w paski ser żółty, Ziarenka (piekło-niebo), pieprz

Wypisz Wymaluj
Kurczak z grzybami 200

zbędnego pitolenia, od razu przechodzę do przepisu: Składniki (dla dwóch osób): dwie małe piersi z kurczaka 50g masła 250g pieczarek brunatnych natka pietruszki 100-150 ml wermutu łyżka stołowa musztardy dijon duży ząbek czosnku sól, pieprz Temat zaczynamy od nastawienia piekarnika na 180 stopni – niech się rozgrzewa, a Ty w tym czasie będziesz mógł opitolić mięcho. Wstaw jeszcze(...)smaż najpierw dwie minuty na jednej stronie, potem dwie minuty na drugiej stronie. Po zakończeniu smażenia przełóż piersi do naczynia żaroodpornego, które wcześniej wstawiłeś do piekarnika i piecz w piekarniku jakieś 20-30 minut. Dzięki takiej obróbce, pierś będzie soczysta w środku, wypieczona i się nie przypali. No i nie wymaga rozbijania. Pamiętaj, że kurczak to nie kaczka czy wołowina

manslogblog
pieczony placek z kalafiora z... 131

forma okrągła silikonowa 28 cm, masę przełożyć do formy, wygładzić wierzch, piec w nagrzanym piekarniku na 200 C, grzanie góra/dół około 40 minut sos pieczarkowy: 1/4 szklanki oleju wlac do garnka, rozgrzać, dodać pokrojoną w kostkę 1 cebulkę, wsypać 50 dag pokrojonych pieczarek i podsmażyć, dodać kostkę rosołową, wlać 2 szklanki wody pod przykryciem dusić z 5 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta z pieczarkami 166

Usmażonego pora przełożyć do miseczki. Na lekko ;natłuszczonej patelni krótko przesmażyć pieczarki pokrojone w ćwiartki lub ósemki (w zależności od wielkości grzybów). Do tego dania polecam młode, twarde, białe pieczarki. Nie puszczają one dużo wody, zachowują jasny kolor, a po upieczeniu pozostają jędrne. W niewielkim naczyniu roztrzepać jajka, dokładnie wymieszać ze śmietaną (creme fraiche), dobrze doprawić solą i pieprzem(...)ponakłuwać widelcem, przykryć folią aluminiową, można ją wysypać grochem, fasolą lub specjalnymi kuleczkami do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Podpieczone ciasto wyjąć zdjąć folię. Spód tarty wyłożyć przesmażonymi porami, na nich ułożyć pieczarki, wszystko zalać mieszaniną jajka i śmietany. Piec w 180 stopniach przez około 20 minut lub aż wypełnienie się zetnie. Podawać

Codzienne Gotowanie
Lecho a może Leczo 139

dodajemy do niej pokrojone w kawałki parówki i wyłączamy gaz.  Paprykę grillujemy w piekarniku: 150 stopni przez 40 min. W dużym garnku rozgrzewamy odrobinę masła, szklimy na nim posiekaną w kosteczkę cebulkę z czosnkiem. Jak już będą ładnie zeszklone a nawet lekko zarumienione dodajemy pieczarki pokrojone w półplasterki. Kabaczka i cukinie myjemy, ja kabaczka obieram całościowo a cukinie częściowo

Kuba Gotuje
Zapiekanka – przepis miesiąca 163

mozzarellą. Posól śmietankę i zalej warzywa. Obłóż kawałeczkami masła. Przykryj aluminiową folią i wstaw do nagrzanego na 175ºC piekarnika na termoobiegu. Piecz zapiekankę przez 30 minut, po czym zdejmij folię i piecz jeszcze przez 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Usmaż pieczarki z odrobiną świeżego rozmarynu i udekoruj nimi wierzch zapiekanki. Do zapiekanki z ziemniaków najlepiej pasują ziemniaki na puree

codojedzenia
Podpłomyki 129

rodzaj prymitywnego pieczywa w postaci małego placka. Takie podpłomyki jadałam u mojej babci, były jednak pieczone bezpośrednio na płycie pieca, który stał w kuchni. Moje są pieczone w piekarniku, do tego moje podpłomyki wyglądają jak mini pizza Podstawowymi składnikami podpłomyków to mąka, sól i woda, ja dodaję jeszcze szczyptę suszonych drożdży. Kiedy nie wiemy  co przygotować do jedzenia to podpłomyki(...)pieczenia i rozciągamy je tworząc 2 płaskie placki. Zostawiamy na ok. 15 minut do podrośnięcia. Ciasto obkładamy plasterkami surowych pieczarek, pomidorem, oraz cebulką pokrojoną w piórka, obsypujemy serem pokrojonym w kostkę. Na środku kładziemy rozmaryn. Podpłomyki wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temp. 180 stopni i pieczemy 20 minut. Polecam! The post Podpłomyki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bliny pszenno-gryczane z sałatką śledziową 213

patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać porcje ciasta, formując niewielkie placki. Smażyć z dwóch stron na rumiano. Przekładać na podgrzany półmisek (w piekarniku lub garnku z gorącą wodą). Podawać z sałatką śledziową i kleksem śmietany. Udekorować koperkiem i plasterkiem pieczarki. Sałatka śledziowa 300-350g filetów śledziowych solonych lub w oleju 200 g marynowanych pieczarek + kilka do dekoracji 2 szalotki

Pełny talerz
Wołowina po burgundzku (Manzo alla borgognona) 154

gałązki świeżego tymianku 2 gałązki świeżego rozmarynu 3 listki laurowe s ó l, pieprz oliwa z oliwek    Pieczarki 400 g pieczarek natka pietruszki oliwa z oliwek s ól, pieprz Cebulki 400 g cebulek 150 ml wywaru warzywnego 1 listek laurowy oliwa z oliwek s ó l, pieprz   **** INGREDIENTI Manzo(...)wyjąć przed podaniem mięsa). Wszystko zagotowujemy, przykrywamy i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 120 stopni przez ok. 3 godziny. W tym czasie przygotowujemy warzywa do podania z mięsem. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju podsmażamy pieczarki ok. 10 min. Doprawiamy solą i pieprzem

La grande e la piccola cuoca
Filety z kurczaka zapiekane w zupie cebulowej 538

naczyniu żaroodpornym zalać śmietaną z zupą cebulową tak, aby śmietana dokładnie pokryła kurczaka.Na wierzch potrawy wyłożyć pieczarki i całość delikatnie posolić i popieprzyć. Należy uważać z solą, gdyż zupy są słone.Naczynie żaroodporne przykryć (ja przykryłam folią) i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.Podawać z ulubionymi dodatkami (u mnie z ryżem i surówką z marchewki

Gospodyni Miejska
Bigos pieczony z czerwonym winem 160

Bigos od zawsze piekę w brytfannie w piekarniku. Nie wiem czy są jakieś minusy tej metody, dla mnie ma same plusy. Nie trzeba pilnować czy się nie przypala, wcześnie dodana kiełbasa się nie rozgotowuje, nie rozpada a smak bigosu jest po prostu obłędny. Moja wersja bigosu jest bardzo urozmaicona, zawiera kilka różnych kawałków mięsa, dwie różne śliwki oraz pół-wytrawne(...)całego serca. Składniki: 1,5kg kapusty kiszonej 500g boczku wędzonego węgierskiego 4 wiejskiej kiełbasy 250g rozbratla wołowego 250g karkówki wieprzowej 250g szynki wieprzowej 200g suszonych grzybów  500g pieczarek 250g śliwek suszonych  100g śliwek wędzonych 250ml czerwonego pół-wytrawnego wina woda z ugotowanych grzybów 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 6 łyżek masła 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka

Gotowanie i blogowanie
Paszteciki Półkruche z Kapustą Kiszoną i Pieczarkami 379

około 15 minut tak aby odparowała woda (sok) z pieczarek. Następnie do pieczarek dodaję ugotowaną i odsączoną kapustę kiszoną i dokładnie mieszam. Całość podsmażam jeszcze około 5 minut. Usmażone pieczarki z kapustą przekładam do miseczki, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam – farsz jest gotowy. Przygotowanie ciasta półkruchego na paszteciki: Na blat wysypuję mąkę do mąki dodaję proszek do pieczeni, sól(...)jajkiem. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę, paszteciki piekę około 25 minut na złoty kolor. Piekarnik mam włączony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Paszteciki z ciasta półkruchego z kapustą kiszoną i pieczarkami są gotowe, można podawać. Życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje

Proponowane wyszukiwania