pesto - 3241 przepisów (strona:29/217)

Szparagi z pesto z rukoli i kurczakiem 144

pesto domowym. 1 pęczek szparagów białych 1 pierś z kurczaka 1 gałązka pomidorów koktajlowych pomidorki żółte i czerwone koktajlowe 1 kulka mozzarelli natka pietruszki przyprawa do kurczaka pesto: 100 g roszponki 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzechów włoskich 3 łyżki sera żółtego tartego 1/3 szklanki oliwy z oliwek sól, pieprz 1 bułka Do pojemnika wysokiego przekładam składniki pesto i miksuję blenderem. Szparagi obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie, odcedzam. Do naczynia do zapiekania przekładam pesto, układam na nim szparagi. Pierś z kurczaka kroję na trzy części , posypuję przyprawą do kurczaka i odstawiam na 30 minut. Układam na szparagach, dodaję pomidorki. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni, wstawiam pokrojoną bułkę na kromki. Jak będą chrupiące

wesoła kuchnia
Makaron z pesto z awokado i mięty 123

miski. 3. Do awokado dodajemy obrane orzechy, czosnek oraz liście mięty i całość blendujemy. 4. Następnie dodajemy parmezan, sok z cytryny, oliwę oraz przyprawy i całość mieszamy. 5. Pesto razem z ugotowanym i odcedzonym makaronem podgrzewamy na patelni i podajemy gorące. Pesto będzie również wyśmienicie smakować jako zimna pasta na kanapki :) Jeśli nie przepadacie za zielonym pesto, wypróbujcie przepis na czerwone pesto z suszonych pomidorów. SMACZNEGO

Bez Cebuli
Pizza bianco z pesto i szparagami 179

pizza zawiera tyle zieleniny, że śmię ją nazywać zieloną. Posmarowałam ją sosem bianco, posypałam orzechami i wstawiłam do piekarnika. Pięknie się upiekła, więc ładnie ją przystroiłam.Wczoraj zrobiłam pesto , miałam jeszcze kilka szparagów i kozi twaróg. Uwielbiam kozi ser. Jest kremowy i posiada taki specyficzny smak. Kupuję go w małych opakowaniach, pokrojonego na grube plastry. Pizza smakuje(...)pizzę, tutaj przepis 100 g philadephia 2 łyżki utartego parmezanu 1 łyżka oliwy szczypta soli 50 g włoskich orzechów 100 g koziego twarogu 12 zielonych szparagów 4 łyżki pesto 50 g zielonej sałaty killa listków mięty pieprzowej Zagnieć ciasto na pizzę , przykryj folią i odstaw do wyrośnięcia. Szparagi pokrój i obgotuj w lekko osolonej wodzie przez 3 minuty, odcedź

codojedzenia
Makaron ze szpinakowym pesto i łososiem 231

Uwielbiam pesto. To moim zdaniem jeden z najlepszych dodatków do makaronu, zatem bardzo lubię z nim eksperymentować. Próbowałam już pesto rosso z czerwonych pomidorów, pesto brokułowego z migdałami, a teraz zafundowałam sobie nowość: pesto ze szpinaku z pestkami słonecznika. No i to był strzał w dziesiątkę! To pesto jest doprawdy fantastyczne i jeśli tylko lubicie

Magda Kucharzy
Sałatka ze szparagami, pesto z rukoli, wędzonym łososiem, pomidorkami i makaronem 143

Naprawdę smakowała super, polecam jak tylko lubicie szparagi :-). Miłego dnia i weekendu :-) Składniki: 1 pęczek szparagów 1 opakowanie łososia wędzonego kilka pomidorków koktajlowych 250 g makaronu u mnie kokardki Pesto: 1/2 opakowania rukoli garść świeżej kolendry orzeszki ziemne oliwa z oliwek extra virgin 2 ząbki czosnku sól himalajska pieprz 1. Szparagi podgotowałam w osolonej wodzie (10 minut)ostudziłam, pokroiłam(...)połówki. 2. Do misy blendera dajemy umytą rukolę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i kolendrę. Blendujemy, dodajemy oliwę z oliwek (oliwę zawsze daję na oko, w sumie do całego pesto wychodzi około 4-5 łyżek, ale to wszystko zależy od tego jakie chcemy pesto). 3. Następnie dodaję orzeszki ziemne (2 garście), sól i pieprz i dalej blenduję. Jeśli

kruche babeczki
Pesto z czosnku niedźwiedziego 111

świeżo startym parmezanem 😍. I na dodatek ten piękny soczysty zielony wiosenny kolor ! Kto się skusi ? Na blogu znajdziecie też przepis na  faszerowane jajka z pieczarkami i czosnkiem niedźwiedzim . Pesto z czosnku  niedźwiedziego Czas przygotowania: 10 minut Składniki: pęczek listków czosnku niedźwiedziego 1 łyżka orzeszków ziemnych 1 łyżka sezamu 1 łyżka ziaren słonecznika sól ok 1/4 szklanki oliwy(...)oliwek EV Wykonanie: Wszystkie składniki pesto wrzucamy do pojemnika, blendujemy. Ja lubię kiedy pesto jest w miarę jednolite, więc u mnie miksowanie trwa nieco dłużej. W miarę potrzeby dodajemy więcej oliwy. Tak naprawdę wszystko zależy od Waszego gustu: czy lubicie pesto gęste czy też rzadsze; czy gładkie czy też z wyczuwalnymi kawałkami ziaren czy orzeszków ? Tak więc

Kulinarne przygody Gatity
Dorsz w cieście francuskim 153

jest jednej grubości) 2 łyżki oliwy 1 łyżka sosu sojowego 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz 1 opakowanie ciasta francuskiego  (350g) 1 jajko Pesto: Pęczek świeżej bazylii 8 kawałków suszonych pomidorów w oleju 1 ząbek czosnku ¼ szklanki pokrojonych migdałów 1 łyżka oliwy  sól i pieprz Przygotowanie:   W misce mieszamy posiekany czosnek(...)najmniej 2 godziny (im dłużej tym lepiej). Do miska miksera wkładamy suszone pomidory, czosnek, migdały, listki bazylii, oliwę  i  miksujemy ale tylko do momentu kiedy pesto będzie miało konsystencję drobno posiekanych kawałeczków.  Doprawiamy solą i pieprzem. Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni.  Rozkładamy ciasto. Filety z dorsza wyjmujemy z marynaty, smarujemy połową pesto

Moja Mama Gotuje
Zielona pasta i basta 141

lekko osolonej wodzie z mrożonym groszkiem Hortex przez 4-5 minut. Po tym czasie warzywa odcedzamy (zostawiamy 1/3 szklanki wody,w której gotowały się warzywa będzie potrzebna do pesto) i przelewamy je bardzo zimną wodą.  Cukinię myjemy i temperujemy temperówką do warzyw robiąc cukiniowy "makaron". Cukinię smażymy przez chwilę na rozgrzanej 1 łyżce oliwy. Makaron gotujemy według przepisu(...)opakowaniu. zielone pesto: Sałatę oraz szpinak myjemy, a następnie wkładamy do blendera. Dodajemy obrany ząbek czosnku oraz oliwę,szczyptę soli i pieprzu oraz połowę wody pozostawionej po gotowaniu brokuła i groszku. Całość miksujemy blenderem. (jeśli pesto jest za gęste dodajemy resztę wody) Wykonanie:  Ugotowany makaron polewamy zielonym pesto, mieszamy dokładnie, a następnie dodajemy warzywa: groszek, brokuła

Bon appetit mon amie
Spaghetti z pesto bazyliowym 117

minut. Nic dodać nic ująć – spróbujcie koniecznie zrobić je samemu. Czas wykonania: 20 minut Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 300 g makaronu spaghetti łyżka świeżo startego parmezanu Pesto bazyliowe: 1 duży pęczek bazylii 50 g orzeszków piniowych 3 ząbki czosnku 50 g parmezanu oliwę (4-6 łyżek) szczypta soli (opcjonalnie) Przygotowanie: Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu(...)szczyptą soli. Krok po kroku: 1. Ugotować makaron 2. Podprażyć orzechy pinii 3. Zmiażdżyć bazylię, czosnek i orzechy 4. Dodać oliwę 5. Dodać parmezan i wymieszać pesto z makaronem Pobierz wersję do druku: Pobierz Spaghetti z pesto bazyliowym Artykuł Spaghetti z pesto bazyliowym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Brokułowe spaghetti 214

pesto z brokuła wkracza do akcji. Makaron z brokułem można przygotować na wiele sposobów, np. w sosie serowym, czy śmietankowym. Proponuję wersję najzdrowszą i najbardziej dietetyczną, czyli z pesto brokułowym. Po przepis zapraszam tutaj. Do makaronu dodaj dobrego wędzonego łososia. To sprawi, że spaghetti nabierze bardzo wyrazistego smaku. Pomiń łososia, a otrzymasz wegeteriański posiłek. Zapraszam na zdrowy, szybki(...)pyszny obiad! Składniki na 2 porcje: 250 g spaghetti pesto z brokuła parmezan wędzony łosoś- opcjonalnie Wykonanie: przygotuj pesto wg przepisu ugotuj makaron wg wskazań na opakowaniu lub zrób domowy wg przepisu  na blogu ugotowany makaron odcedź na durslaku. Przy odcedzamiu zachowaj 1/2 szklanki z gotowania makaronu odcedzony makaron wymieszaj z pesto i dolewaj wg potrzeby

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Muszle makaronowe z serami i pesto 143

Muszle makaronowe z serami i pesto Podobno zbliżają się arktyczne mrozy. Przyda się więc coś gorącego. Co powiecie na zapiekankę makaronową? Proponuję muszle wypełnione mozzarellą, ricottą i aromatycznym pesto zapiekane na pikantnym sosie pomidorowym. Mówię Wam. Bierzcie pełny talerz, bo to niebo w... ustach :) Składniki: 16 muszli makaronowych 150 g mini mozzarelli całe pesto z bazylii (przepis(...)startego sera pecorino 5 pomidorków koktajlowych sos pomidorowy (przepis poniżej) Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Ostrożnie odcedzić, żeby nie uszkodzić muszli. Mozzarellę pokroić na połówki, wymieszać z pesto i ricottą. Masą napełnić muszle. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Na dnie naczynia rozprowadzić 3/4 sosu pomidorowego. Na sosie ułożyć makaron (nadzieniem do góry). Resztę sosu i pomidorki, rozłożyć

Pełny talerz
Caprese z truskawkami i pesto ze szpinaku 141

marketu, są takie które oferują prawdziwą). Smacznego lata!  Składniki na 4 porcje Czas przygotowania: 15 min 500 g mieszanych pomidorków koktajlowych 125 g mozzarelli mini 300 g truskawek Pesto szpinakowe 100 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 70 g pestek dyni 100 g startego parmezanu 1/3 szklanki oliwy sól, pieprz Przygotowanie: 1. Pesto - do malaksera dodajemy liście(...)szpinaku, czosnek, pestki dyni, parmezan i oliwę, miksujemy do powstania pasty, doprawiamy solą i pieprzem, jeśli pesto jest za gęste można dolać jeszcze odrobinę oliwy *  2. Część pomidorków przekrawamy na pół, część pozostawiamy w całości, truskawki odszypułkować i przekroić na pół. kuleczki mozzarelli odsączyć z zalewy, składniki delikatnie mieszamy 3. Tuż przed podaniem do sałatki dodajemy pesto

Słodki Kompromis
Roladki z pesto z jarmużu i słonecznika z pomidorem 104

teraz coś dla tych, którzy lubią różnego rodzaju smaki pesto. Tym razem pesto z jarmużu i słonecznika, zawinięte w tortilli z dodatkiem świeżego pomidora. Jeśli ktoś jeszcze nie jadł pesto, to może tym razem się skusi. Roladki to doskonała zakąska na różne imprezy okolicznościowe. Oprócz tego, ż e roladki są smaczne to zawierają mnóstwo witamin. Do środka(...)szklanki, orzechy włoskie 1 garść, oliwa z oliwek 0,5 szklanki, czosnek 4 ząbki, sok z cytryny do smaku, pieprz, sol do smaku  Sposób przygotowania: Składniki pesto miksujemy na gładką masę w malakserze. Przyprawiamy do smaku sol ą  i pieprzem. Dodajemy do smaku sok z cytryny. Placki tortilli smarujemy pesto. Pomidory kroimy w paski. Wzdłuż placka

kulinarne odsłony pati
Pesto orzechowe z porem 111

pora 100 g makaronu pesto z orzechów włoskich 100g łuskanych orzechów włoskich 20g startego twardego sera 10 łyżek oliwy z oliwek sól morska, pieprz Przygotowanie. 1. Pesto orzechowe: Orzechy rozdrobnić w blenderze, dodać 10 łyżek oliwy z oliwek oraz starty ser. Sól i pieprz według uznania. Dobrze wymieszać w celu połączenia składników. W zależności od upodobań, można dodać(...)Makaron gotować w osolonej wodzie ok. 8-10 minut (w zależności od makaronu). Po 4 minutach dodać pokrojony por i gotować dalej. Por z makaronem odcedzić i połączyć z pesto orzechowym. Podawać posypane startym serem. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

Pij soki wyciskane
Pesto roszponkowe w naleśnikach 131

Tyle zieleniny kupiłam ostatnio,  że została mi prawie cała paczka roszponki. Z takiej ilości zieleniny najlepiej zrobić pesto. Takie pesto można zjeść z makaronem, na chlebie pod serkiem lub w naleśnikach. Pesto roszponkowe w  naleśnikach pesto: pęczek roszponki ok. 60 ml oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 50 g koziego twardego sera sól(...)zalej oliwą. Dodaj ząbek czosnku pokrojony w plasterki - zmiksuj wszystko na pastę. Dodaj drobno starty ser, dopraw solą i pieprzem do smaku. Pokrój ser camembert w plasterki. Posmaruj naleśniki pesto poukładaj plasterki sera, złóż nalesniki na połówki. Zapiekaj je w piekarniku lub na patelni teflonowej tak, by naleśniki były chrupiące. Podawaj od razu

Gotuj Sam!