Łódeczki ze szpinakiem 180końcem pieczenia każdą z łódeczek posypujemy mozzarellą. Podajemy gorące w towarzystwie różnych dipów lub sosów np. z sosem czosnkowym lub tzatzikami . Smacznego Artykuł Łódeczki ze szpinakiem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Żurek z białą kiełbasą i suszonymi grzybami 222wtedy dodajemy ją do reszty zupy. Żurek podajemy z jajkiem na twardo i gotowanymi ziemniakami lub chlebem. Smacznego Artykuł Żurek z białą kiełbasą i suszonymi grzybami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Mazurek z bakaliami w waflu 201Przykrywamy ściereczką na której umieszczamy coś ciężkiego (żeby nasze wafle się nie wywinęły) i pozostawiamy na noc do skruszenia. Smacznego Artykuł Mazurek z bakaliami w waflu pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Rolada buraczkowa ze śledziem 369najdrobniejszych oczkach tarli lub zmiksować na gładko. Ważne, żeby waga buraków po starciu wynosiło około 450g. Następnie postępujemy dokładnie według przepisu Artykuł Rolada buraczkowa ze śledziem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Mazurek bezowy napakowany bakaliami 197właściwie suszymy) w dobrze nagrzanym do 140°C piekarniku przez co najmniej godzinę. Gotowy studzimy i kroimy w kostkę. Smacznego Artykuł Mazurek bezowy napakowany bakaliami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Babka nadziewana masą krówkową 246nagrzanym piekarniku, w 160°C z termoobiegiem (180°C bez termoobiegu). Gotową pozostawiamy do wystudzenia i zimną posypujemy cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Babka nadziewana masą krówkową pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Gęsie udka pieczone w soku jabłkowym 227jabłka (z usuniętymi gniazdami nasiennymi) i pieczemy około 30 minut. Podajemy oczywiście z pieczonymi jabłkami i ulubionymi dodatkami. Smacznego Artykuł Gęsie udka pieczone w soku jabłkowym pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Mazurek z kajmakiem i masą 262krówkową na nią kładziemy ostatni blat ciasta i smarujemy go pozostałą masą. Górę obsypujemy podprażonymi na suchej patelni migdałami. Smacznego Artykuł Mazurek z kajmakiem i masą pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Drożdżowe kocie oczka 195Mascarpone chwilę ucieramy z nutellą do uzyskania jednolitej masy. Wystudzone ciasteczka smarujemy masą i sklejamy. Na koniec obsypujemy odrobiną cukru pudru. Smacznego Artykuł Drożdżowe kocie oczka pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Shoarma wieprzowa 222czasie mięso smażymy na gorącej patelni, aż się zarumieni. Podajemy z lekką surówką, ryżem lub chlebkiem pita oraz z dipami. Smacznego Artykuł Shoarma wieprzowa pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Chlebki pita 228powinny być miękkie ale nie kruche po upieczeniu. Jeśli za bardzo Wam się przypieką, posmarujcie je, kiedy są jeszcze gorące, zwykłą wodą. Smacznego Artykuł Chlebki pita pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Pomidorowa rolada 469zwijamy, od strony papryki. Zawijamy ją w folię i odstawiamy w zimne miejsce na co najmniej godzinę. Przed podaniem kroimy w plastry. Smacznego Artykuł Pomidorowa rolada pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Sałatka z brokułem i kurczakiem 2688miski wrzucamy kurczaka, kukurydzę, połowę sera i brokuł. Delikatnie mieszamy (najlepiej rękami). Posypujemy resztą sera i sosem. Smacznego Artykuł Sałatka z brokułem i kurczakiem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Lava Cake, czyli fondant czekoladowy 249lodami i owocami. Masę możemy przygotować trochę wcześniej i włożyć do lodówki. Jednak wtedy należy piec je trochę dłużej. Smacznego Artykuł Lava Cake, czyli fondant czekoladowy pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Domowe bułki na hamburgery 234termoobiegu) przez około 11-12 minut do zezłocenia. Smacznego A oto efekt końcowy A oto bułeczki w wersji mini Artykuł Domowe bułki na hamburgery pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje