patigotuje - 466 przepisów (strona:9/32)

Ciasteczka brownie z migdałami 126

nabiorą kształtu. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 160°C przez około 20 minut. Odkładamy do wystudzenia i stwardnienia. Smacznego Artykuł Ciasteczka brownie z migdałami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Żur wigilijny z suszonymi grzybami 87

jakiś czas mieszając żeby się nie przypalił i ściągamy z ognia. Żur podajemy z gotowanymi ziemniakami lub chlebem. Smacznego Artykuł Żur wigilijny z suszonymi grzybami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Makowiec na kruchym cieście z polewą kajmakową 183

wystudzenia. Masę krówkową/kajmak ucieramy z masłem. Polewamy nią makowce i odstawiamy na chwilę w zimne miejsce. Smacznego Artykuł Makowiec na kruchym cieście z polewą kajmakową pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Kulebiak z kapustą i grzybami 127

termoobiegiem około godzinę. Kulebiak powinien się ładnie zarumienić. Gotowy kroimy w grube plastry, które podajemy z czerwonym barszczem. Smacznego Artykuł Kulebiak z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pijana śliwka 126

nutellę i wódkę, dokładnie ucieramy. Dół biszkoptu smarujemy połową masy, przykrywamy drugą częścią ciasta i smarujemy resztą masy. Na górze układamy śliwki. Smacznego Artykuł Pijana śliwka pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Drożdżowy warkocz makowy 125

wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 150°C z termoobiegiem około 40-45 minut, aż ładnie się zarumieni. Smacznego     Artykuł Drożdżowy warkocz makowy pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Świąteczny blok czekoladowy z bakaliami 107

Schłodzony wyciągamy z formy (wystarczy podważyć do nożem i sam powinien wyjść). Na końcu kroimy go w plastry. Smacznego Artykuł Świąteczny blok czekoladowy z bakaliami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Strucla z makiem 155

koniec białko ubijamy na sztywną pianę dodajemy do niego cukier puder i dokładnie miksujemy. Tak przygotowanym lukrem polewamy przestudzoną struclę. Smacznego Artykuł Strucla z makiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Owsiane kruche ciasteczka z żurawiną i migdałami 94

termoobiegiem około 15-20 minut, aż się ładnie zezłocą. Gotowe pozostawiamy do wystudzenia. Smacznego Artykuł Owsiane kruche ciasteczka z żurawiną i migdałami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Kapuśniak z ziemniaczkami 113

dobrze mieszamy (uwaga zasmażka jest bardzo gorąca, a w momencie dodawania do zupy może pryskać). Zupę podajemy ze smażonymi ziemniaczkami. Smacznego Artykuł Kapuśniak z ziemniaczkami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Chleb razowy z orzechami 122

spodu, jeśli wydaje głuchy dźwięk to znaczy, że jest już gotowy. Upieczony chleb najlepiej spryskać wodą i studzić na kratce. Smacznego Artykuł Chleb razowy z orzechami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Toffinek 136

tężeć wykładamy ją na ciasto. Całość ponownie odkładamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. Na koniec dekorujemy ciasto startą czekoladą lub posypką czekoladową. Smacznego Artykuł Toffinek pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Roladki drobiowe z czerwonym pesto 104

piekarnika. Później pieczemy w 180°C przez około 40 minut. Na koniec nie zapomnijcie wyciągnąć wykałaczek lub ściągnąć sznurek. Smacznego Artykuł Roladki drobiowe z czerwonym pesto pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Surówka z kapusty czerwonej, marchewki i jabłka 125

mnie na średnich oczkach). Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy jogurt i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego Artykuł Surówka z kapusty czerwonej, marchewki i jabłka pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Focaccia z rozmarynem, pomidorkami i oliwkami 124

Gotową focaccie przekładamy na kamień lub na blachę. Pieczemy około 25 minut, pilnując aby się zbytnio nie spiekła. Smacznego Artykuł Focaccia z rozmarynem, pomidorkami i oliwkami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje