patigotuje - 466 przepisów (strona:7/32)

Mazurek królewski 98

ciastem. Na koniec górę smarujemy końcówką masy i posypujemy startą czekoladą lub posypką. Mazurka odstawiamy w zimne miejsce na noc, żeby skruszał. Smacznego Artykuł Mazurek królewski pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sernik z białą czekoladą 109

obniżamy temperaturę do 160° i pieczemy kolejne 40 minut. Upieczony sernik studzimy w piekarniku. Przed podaniem posypujemy go cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Sernik z białą czekoladą pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Jajka faszerowane śledziem 93

nich nadziewamy naszą pasą jajeczno-śledziową (najłatwiej zrobić to za pomocą rękawa cukierniczego). Później dekorujemy plasterkami śledzia i świeżym koperkiem. Smacznego Artykuł Jajka faszerowane śledziem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Mazurek z pianką kawową 124

przekładamy tężejącą masą. Na samej górze układamy ciasto z bezą (oczywiście bezą do góry). Pozostawiamy do stężenia w zimnym miejscu. Smacznego Artykuł Mazurek z pianką kawową pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Tort z kokosową wkładką i masą budyniową 143

górę tortu. Na koniec ozdabiamy świeżymi kwiatkami bratków. Tort pozostawiamy na kilka godzin w lodówce do zastygnięcia. Smacznego Artykuł Tort z kokosową wkładką i masą budyniową pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Zapiekane jajka z szynką parmeńską 89

startym pieprzem, drugą połową szynki i serem garna padano. Podajemy gorące z ciepłym, chrupiącym pieczywem udekorowane kilkoma listkami majeranku. Smacznego Artykuł Zapiekane jajka z szynką parmeńską pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Brioszka z bakaliami 111

termoobiegiem) przez około 50 minut. Gotową pozostawiamy do wystudzenia. Na koniec przed podaniem obsypujemy ją cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Brioszka z bakaliami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Koszyczki z mielonego mięsa z warzywami 154

termoobiegiem). Na koniec po około 40 minutach pieczenia gniazda posypujemy startym na tarce serem. Smacznego Artykuł Koszyczki z mielonego mięsa z warzywami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Szybkie ciasto z masą krówkową 235

koniec całość przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 150°C (z termoobiegiem) przez około godzinę. Smacznego Artykuł Szybkie ciasto z masą krówkową pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Kluseczki z ricotty z duszonymi pomidorkami 114

łyżki cedzakowej i później przerzucamy na patelnię z pomidorkami. Następnie całość doprawiamy posiekaną bazylią i podsmażamy 3 minuty. Smacznego Artykuł Kluseczki z ricotty z duszonymi pomidorkami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sałatka makaronowa z tuńczykiem 96

zalewy. Wszystko wrzucamy do miski. Dokładamy makaron. Poźniej dodajemy majonez i śmietanę, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Smacznego Artykuł Sałatka makaronowa z tuńczykiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Babeczki Milky Way 152

będzie gładki dodajemy go do śmietany i delikatnie wszystko mieszamy. Na koniec wystudzone babeczki dekorujemy kremem. Ozdabiamy kawałkiem batonika i gwiazdkami. Smacznego Artykuł Babeczki Milky Way pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Kotlet devolay (kotlet de volaille) 93

strony ładnie złotego koloru. Smażenie powinno trwać około 15-20 minut. Gotowe devolaye ułożyć na ręczniku papierowym do odsączenia. Smacznego Artykuł Kotlet devolay (kotlet de volaille) pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Bułeczki pszenne z makiem 86

piekarnik do 180°C (z termoobiegiem). Wyrośnięte bułeczki pieczemy około 30 minut, aż ładnie się zarumienią. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego Artykuł Bułeczki pszenne z makiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Warstwowa sałatka z brokułem i szynką 117

warstwa odsączonej kukurydzy. Na końcu układamy pokrojone w ćwiartki jajka, a całość posypujemy uprażonymi na suchej patelni pestkami. Smacznego Artykuł Warstwowa sałatka z brokułem i szynką pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje