patigotuje - 466 przepisów (strona:10/32)

Makaron w sosie dyniowym 123

dente. Ugotowany i odcedzony dodajemy do sosu i delikatnie mieszamy. Podajemy obsypany drobno posiekaną natką pietruszki i stratym serem. Smacznego Artykuł Makaron w sosie dyniowym pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Naleśnikowe roladki z wędzonym łososiem 132

tworząc roladkę. Tak samo postępujemy z resztą naleśników. Na koniec każdą roladkę kroimy w grube paski (tak jak sushi). Smacznego Artykuł Naleśnikowe roladki z wędzonym łososiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Ciasto z gruszką i kawałkami czekolady 149

około godziny do tzw. suchego patyczka. Gotowe pozostawiamy do wystudzenia i na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Ciasto z gruszką i kawałkami czekolady pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sałatka z wątróbką i figą 141

składniki na dressing łączymy ze sobą w misce. Polewamy nim sałatkę tuż przed podaniem. Idealnym dodatkiem będą chrupiące grzanki. Smacznego Artykuł Sałatka z wątróbką i figą pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Rozgrzewający krem z pieczonej dyni i papryki 97

suchej patelni podprażamy pestki dyni i przygotowujemy grzanki. Zupę podajemy gorącą z pestkami dyni i grzankami. Smacznego Artykuł Rozgrzewający krem z pieczonej dyni i papryki pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pączki ziemniaczane 122

frytkownicy w 160°C). Gotowe układamy na ręczniku papierowym do odcieknięcia nadmiaru tłuszczu. Podajemy gorące, jako dodatek do dania głównego. Smacznego Artykuł Pączki ziemniaczane pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Duszona kapusta kiszona z mięsem 121

koniec kapustę dodajemy do mięsa i delikatnie wszystko mieszamy. Idealnym dodatkiem są pączki ziemniaczane lub po prostu chleb. Smacznego Artykuł Duszona kapusta kiszona z mięsem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Kuleczki fasolowe 120

złoty kolor. Na koniec przekładamy je na ręcznik papierowy do odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podajemy gorące. Idealnie pasują do wszelkiego rodzaju sosów. Smacznego Artykuł Kuleczki fasolowe pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sezamowiec 143

przykrywamy ją drugim blatem ciasta bezą do dołu. Górę ciasta smarujemy śmietaną z kajmakiem. Na koniec posypujemy całość sezamem. Ciasto pozostawiamy do schłodzenia. Smacznego Artykuł Sezamowiec pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Wieprzowa pieczeń rzymska 118

około 60 minut. Gotową pieczeń możemy podawać zarówno na gorąco jak i na zimno w towarzystwie sosów lub dipów. Smacznego Artykuł Wieprzowa pieczeń rzymska pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sałatka z łososiem i szpinakiem 103

serek. W miseczce łączymy składniki dressingu, aż powstanie gładki sos. Sałatkę tuż przed podaniem polewamy dressingiem i posypujemy sezamem. Smacznego Artykuł Sałatka z łososiem i szpinakiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Keks z suszonymi owocami 122

termoobiegiem) przez około 60 minut do tzw. suchego patyczka. Gotowy studzimy i ewentualnie obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Keks z suszonymi owocami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sałatka z winogronami i rukolą 147

słonecznika podprażamy na suchej patelni i jak ostygną dodajemy do sałatki. Tuż przed podaniem sałatkę polewamy sosem (kremem) balsamicznym. Smacznego Artykuł Sałatka z winogronami i rukolą pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Mięsne kulki 107

głębokim tłuszczu (np. we frytkownicy w 170°C) aż nabiorą ładnego brązowego koloru. Gotowe przerzucamy na ręcznik papierowy do odsączenia i podajemy. Smacznego Artykuł Mięsne kulki pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sernik Isaura 117

dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy około godzinę w 160°C z termoobiegiem (bez termoobiegu 180°) do tzw. suchego patyczka. Gotowy wystudzić. Smacznego Artykuł Sernik Isaura pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje