patigotuje - 466 przepisów (strona:3/32)

Klasyczny omlet francuski 84

pietruszki oraz ewentualnie oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Podajemy go w towarzystwie ulubionych dodatków. Ja proponuję dobrej jakości szynkę i ser pleśniowy. Smacznego Artykuł Klasyczny omlet francuski pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Zupa koperkowa na zasmażce 104

mleku z jajkiem i smażymy na średnim ogniu z obu stron na brązowo. Zupę podajemy z pysznymi, brązowymi grzankami. Smacznego   Artykuł Zupa koperkowa na zasmażce pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórków kiszonych 90

następnie dodajemy majonez i jogurt. Na koniec dorzucamy drobno posiekany koperek i wszystko dokładnie mieszamy. Smacznego Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórków kiszonych pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Wytrawne ptysie z łososiem 99

Wystudzone ptysie przecinamy na pół, każdy z nich napełniamy serkiem i układamy kawałek łososia. Całość przykrywamy „czapeczką” – górą ptysia. Smacznego Artykuł Wytrawne ptysie z łososiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Życzenia Bożonarodzeniowe 2019 71

czasami łzę ociera. I wszystkiego co Wam trzeba, no i może gwiazdkę z nieba. Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku życzy Patrycja :* Artykuł Życzenia Bożonarodzeniowe 2019 pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Kruche ciasteczka korzenne 81

przypieczone (lekko brązowe) od spodu – to znak że są gotowe Pierniczki studzimy i możemy jeść od razu lub udekorować lukrem. Smacznego Artykuł Kruche ciasteczka korzenne pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Seromakowiec 96

makową. Ciasto pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 150°C z termoobiegiem około godzinę. Gotowe pozostawiamy do wystudzenia, a zimny posypujemy cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Seromakowiec pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Biszkopt z bezą i masą budyniową 91

bezą, na który nakładamy pozostałą część masy. Całość przykrywamy górą biszkoptu. Na koniec ciasto polewamy czekoladową polewą. Smacznego Artykuł Biszkopt z bezą i masą budyniową pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Piętrowiec z makiem i masą orzechową 98

makowcem, na który nakładamy pozostałą część masy. Całość przykrywamy górą biszkoptu. Na koniec ciasto polewamy roztopioną białą czekoladą. Smacznego Artykuł Piętrowiec z makiem i masą orzechową pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Klasyczna strucla makowa 128

szklanki cukru pudru, ale każdy cukier jest inny ). Gotowym lukrem polewamy wystudzoną struclę, a później posypujemy ją kandyzowaną skórką pomarańczową. Smacznego Artykuł Klasyczna strucla makowa pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Piernikowe babeczki z suszonymi owocami w rumie 91

ozdobną tylką i dekorujemy nim wystudzone babeczki. Na koniec każdą z nich możemy ozdobić pysznymi pierniczkami. Smacznego Artykuł Piernikowe babeczki z suszonymi owocami w rumie pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sałatka z brokułem i tortellini 103

Przygotowujemy sos. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i polewamy warzywa. Delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy pokrojone w ćwiartki jajka. Smacznego Artykuł Sałatka z brokułem i tortellini pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Ciasto ajerkoniakowe 101

układamy kółeczka z czekoladowego biszkoptu, które przykładamy bitą śmietaną. Na koniec całość dekorujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto odkładamy w zimne miejsce do stężenia. Smacznego Artykuł Ciasto ajerkoniakowe pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sałatka ziemniaczana z ogórkami 79

dodajemy olej. Wszystko dokładnie i delikatnie mieszamy. Sałatka idealnie sprawdza się jako dodatek do sznycla wiedeńskiego lub innych smażonych mięs. Smacznego Artykuł Sałatka ziemniaczana z ogórkami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pulpeciki w sosie koperkowym 73

dodajemy do reszty sosu. Mieszamy i pozostawiamy do zagotowania. Pulpeciki najlepiej smakują w towarzystwie wszelkiego rodzaju kasz oraz klusek. Smacznego Artykuł Pulpeciki w sosie koperkowym pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje