Chrzan 177zupy. *Jeśli ktoś z Was nie lubi bardzo ostrego chrzanu musi użyć więcej wrzątku. Im bardziej go sparzycie tym on będzie słabszy. Artykuł Chrzan pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Życzenia Wielkanocne 2016 188zapomniałam dodać, że w koszyczku znalazłam też zająca wielkanocnego. Tylko uszy miał trochę za krótkie, a ogon ciut za długi XD Artykuł Życzenia Wielkanocne 2016 pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Placek kokosowy 178lepiej będzie się nam go kładło na ciasta. Przepis bierze udział w konkursie Delecta – „Piecz… ot tak… prosto z serca” Artykuł Placek kokosowy pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Szaszłyki z indyka i ananasa 184Najlepiej smakują z jakimś sosem lub dipem. Ja podałam swoje szaszłyki z sosem sweet chilli i dipem miętowym . Smacznego Artykuł Szaszłyki z indyka i ananasa pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Szarlotka z kremem 183ciepła z dodatkiem ulubionych lodów i bitej śmietany. Smacznego Przepis bierze udział w konkursie Delecta – „Piecz… ot tak… prosto z serca” Artykuł Szarlotka z kremem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Domowy ser żółty 183salaterek (ważne, żeby opłukać je zimną wodą, dzięki czemu ser się do niech nie przyklei) i odstawiamy do ostudzenia i zastygnięcia. Smacznego Artykuł Domowy ser żółty pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Makaron z klopsikami w sosie pomidorowym 187osolonej wodzie, aby był al dente. Podajemy go z sosem pomidorowym i klopsikami, posypujemy parmezanem i świeżą bazylią. Smacznego Artykuł Makaron z klopsikami w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Fishburger 223układamy kolejno: spód bułki roszponkę ser 2-3 paluszki rybne 1-2 łyżki sosu tatarskiego górę bułki I gotowe. Najlepiej podawać z frytkami. Smacznego Artykuł Fishburger pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Szparagi w szynce parmeńskiej 155szparagów grillujemy grzanki. Szparagi układamy na grzance i podajemy. Jak już wspomniałam możemy dodać parmezan i jakiś kremowy sos. Smacznego Artykuł Szparagi w szynce parmeńskiej pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Murzynek 172pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180°C do tzn.”suchego patyczka” (około 40 minut). Po upieczeniu pozostawiamy do wystudzenia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Murzynek pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Szaszłyki z warzyw 202dipem np. czosnkowym lub miętowym . Smacznego:) Wszystkie składniki dostępne na www.alma24.pl Przepis bierze udział w konkursie „Grill Piknik Menu”. Artykuł Szaszłyki z warzyw pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Chlebki Naan 175miejscami się zarumienią. Upieczone chlebki smarujemy roztopionym masłem. Idealnie pasują do dań typu curry lub jako dodatek do innych dań kuchni indyjskiej. Smacznego Artykuł Chlebki Naan pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Kurczak tandoori 180gęstym jogurtem. Idealnym dodatkiem będzie także raita miętowa . Smacznego Wszystkie składniki dostępne na www.alma24.pl Przepis bierze udział w konkursie „Grill Piknik Menu”. Artykuł Kurczak tandoori pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Zupa kalafiorowa z kładzionymi kluseczkami 172przywierały do niej. Przykrywamy zupę i gotujemy 2-3 minuty, tylko uwaga lubią wykipić. Zupę zabielamy śmietaną i podajemy. Smacznego Artykuł Zupa kalafiorowa z kładzionymi kluseczkami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Piersi z kaczki w pomarańczach z grilla 217podałam konfiturę z borówki. Smacznego Wszystkie składniki dostępne na www.alma24.pl Przepis bierze udział w konkursie „Grill Piknik Menu”. Artykuł Piersi z kaczki w pomarańczach z grilla pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje