Sernik z serków homogenizowanych 167przekładamy na ciasto w blaszce. Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto z zamrażalnika. Pieczemy w temperaturze 150°C przez jakąś godzinę. Smacznego Artykuł Sernik z serków homogenizowanych pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Sałatka Chili Con Carne 176sałatę, a na nią starty ser. Ostatnią warstwę, czyli pokruszone nachosy, najlepiej położyć tuż przed podaniem, aby nachosy nie nawilgły. Smacznego Artykuł Sałatka Chili Con Carne pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Tort Ferrero Rocher 205dekoracji boków używamy pokruszonych wafelków do lodów. Wierzch dekorujemy płatkami migdałowymi. Tort wkładamy do lodówki aby stężał, najlepiej na kilka godzin. Smacznego Artykuł Tort Ferrero Rocher pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Chinkali z mięsem 212Wrzucamy je na osoloną wrzącą wodę i gotujemy przez około 2 minuty od wypłynięcia. Możemy je podawać oprószone pieprzem i natką. Smacznego Artykuł Chinkali z mięsem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Ajwar 194wodą i pasteryzujemy przez 25 minut od momentu zagotowania. Słoiki wyciągamy z wody, dokręcamy i stawiamy do góry dnem pozostawiając do wystudzenia. Smacznego Artykuł Ajwar pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Bułeczki z suszonymi pomidorami 169pieczemy około 20 minut. Mają być chrupiące i złote. Spód z każdej bułeczki powinien być lekko brązowy. Pozostawiamy do przestudzenia. Smacznego Artykuł Bułeczki z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Smażone kopytka z bryndzą 249tego frytkownicy nagrzanej do 180-190°C) około 4-5 minut, aż będą zarumienione. Podajemy od razu po upieczeniu. Smacznego Artykuł Smażone kopytka z bryndzą pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Paszteciki drożdżowe z królikiem 213minutach, ale były małe. Najlepiej smakują podane z czerwonym barszczem. Są pyszne zarówno na ciepło i na zimno. Smacznego Artykuł Paszteciki drożdżowe z królikiem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Club sandwich, czyli kanapka klubowa z sadzonym jajkiem 193jeśli nie lubicie zwykłego majonezu, albo chcecie chociaż trochę „odchudzić” Wasz kanapkę możecie przygotować majonez z awokado . Artykuł Club sandwich, czyli kanapka klubowa z sadzonym jajkiem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym 250składniki się połączą. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Bezpośrednio przed podaniem posypujemy grzankami, aby nie nawilgły. Smacznego Artykuł Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Moskole 200Pieczemy z obu na suchej patelce (bez dodatku tłuszczu) na małym ogniu, aż się dobrze zarumienią. Podajemy z masłem czosnkowym i bryndzą. Smacznego Artykuł Moskole pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Klasyczne zielone pesto z bazylii 183przechowujemy w lodówce kilka dni. Pesto podajemy z gorącym, świeżo ugotowanym al dente makaronem, posypane dużą ilością sera. Smacznego Artykuł Klasyczne zielone pesto z bazylii pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Smalec fasolowy z chrupiącymi „skwarkami” z kaszy gryczanej 224miękkie. Dodajemy zblendowaną fasolę i dokładnie mieszamy. Przekładamy do miski i dodajemy kaszę. Mieszamy i podajemy. Smacznego Artykuł Smalec fasolowy z chrupiącymi „skwarkami” z kaszy gryczanej pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Duszony karczek z papryką 189jakiś czas mieszając aż papryka zmięknie. Na mięso układamy kolorową paprykę i podajemy z dodatkiem ziemniaczków, ryżu, czy kaszy. Smacznego Artykuł Duszony karczek z papryką pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Krem pieczarkowy z czosnkowymi grzankami 182gotowe. Krem podajemy gorący z łyżką śmietany, odrobiną podpieczonych pieczarek i natką pietruszki. Posypujemy grzankami bezpośrednio przed podaniem. Smacznego Artykuł Krem pieczarkowy z czosnkowymi grzankami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje