Tzatziki 161Świetnie komponuje się jako dodatek do warzyw, zarówno tych grillowanych jak i tych świeżych. Smacznego *w wielu przepisach koperek zastępowany jest drobno posiekaną miętą Artykuł Tzatziki pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Jajko pocher, czyli jajko w koszulce 169połączeniu z grzanką i przysmażonym boczkiem. Idealnie nadają się również do sałatek i stanowią przy okazji niebanalną ozdobę. Smacznego Artykuł Jajko pocher, czyli jajko w koszulce pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Szparagi z jajkiem w koszulce w sosie holenderskim 186nich szparagi, jajko w koszulce, wszystko polewamy porcją sosu holenderskiego i wykańczamy szczyptą świeżo mielonego pieprzu. Smacznego Artykuł Szparagi z jajkiem w koszulce w sosie holenderskim pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Spaghetti z suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i oliwkami 186doprawiamy oregano, solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i dodajemy makaron. Spaghetti podajemy posypane serem. Smacznego Artykuł Spaghetti z suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i oliwkami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Makaron chiński z kurczakiem i warzywami 190Wszystko zalewamy przygotowanym bulionem. Mieszamy i smażymy, aż makaron wchłonie cały płyn. Podajemy z sezamem i natką pietruszki. Smacznego Artykuł Makaron chiński z kurczakiem i warzywami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Majonez z awokado 178kanapkach czy sałatkach. Jeśli tak jak ja lubicie drób to grillowana pierś z kurczaka z takim majonezem to para idealna. Smacznego Artykuł Majonez z awokado pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Sorbet truskawkowy 175minimum 3 godziny musimy porządnie zmiksować naszą masę, żeby nie utworzyły się w niej grudki. Smacznego A oto i jedna z moich truskawek Artykuł Sorbet truskawkowy pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Rolada z domowego sera żółtego i szpinaku 174gotowa do jedzenia. Kroimy ją na plasterki i podajemy jako dodatek do kanapki lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego Artykuł Rolada z domowego sera żółtego i szpinaku pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Dufinki 244Pieczemy w 180°C przez około 20-30 minut, aż rozetki ładnie się zezłocą. Jak dla mnie są idealnym dodatkiem do mięsnych sosów. Smacznego Artykuł Dufinki pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Makaron ze szpinakiem i szynką parmeńską 237pieprzem. Do tak przygotowanego sosu dodajemy makaron i parmezan. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego Artykuł Makaron ze szpinakiem i szynką parmeńską pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Kluski śląskie 229minuty, wyciągamy łyżką cedzakową i wrzucamy następną partię. Podajemy gorące, bezpośrednio po ugotowaniu. Najlepiej smakują z dodatkiem masła, sosu mięsnego lub grzybowego. Smacznego Artykuł Kluski śląskie pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Biszkopt z truskawkami 175szklankach wody (750 ml wody). Pozostawiamy w zimnym miejscu do stężenia galaretki. Po przygotowaniu przechowujemy w lodówce. Smacznego Artykuł Biszkopt z truskawkami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Lemoniada cytrynowa 168cukier się rozpuści. Sok z cytryny łączymy z syropem i zalewamy resztą wody. Dorzucamy kostki lodu i miętę. Mieszamy. Podajemy dobrze schodzoną. Smacznego Artykuł Lemoniada cytrynowa pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Sałatka brokułowa 184miski i delikatnie mieszamy. W kubeczku łączymy majonez ze śmietaną, czosnkiem, solą i pieprzem. Dobrze mieszamy i polewamy sałatkę. Przechowujemy w lodówce. Smacznego Artykuł Sałatka brokułowa pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Grillowane ziemniaki 338upieczone. Podajemy od razu po upieczeniu, najlepiej w towarzystwie mięsa i masła (np. czosnkowego) Smacznego A tak wyglądały zaraz po ułożeniu na grillu Artykuł Grillowane ziemniaki pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje