pasta - 17303 przepisów (strona:870/1154)

Kasza jaglana z piersią z kurczaka w sosie pieczarkowym (porcja - ok. 400 kcal) 215

wlewamy także wodę którą puściły.4. Gotujemy przez pewien czas, ja robiłam to ok. pół godziny na małym ogniu. 5. W szklance mieszamy śmietanę z mąką (wyjdzie konsystencji pasty), dodajemy po łyżce bulionu z pieczarek i mieszamy (wystarczy kilka łyżek). Zawartość szklanki wlewamy do gotujących się pieczarek. 6. Tak przygotowany sos pieczarkowy gotujemy jeszcze na minimalnym ogniu

Malowane smakiem
Masło sezamowe słodzone syropem z agawy Primavika 217

słodzone syropem z agawy Primavika jest idelane dla małych i dużych łasuchów. Wyborne w smaku, słodkie i wartościowe. Bogate w tłuszcze wielonienasycone, błonnik oraz żelazo, wapń i magnez. Składniki: pasta  sezamowa  60%, syrop z agawy 36%, emulgator: lecytyna (  z soi ), aromat: wanilina. Produkt może zawierać: orzeszki arachidowe, orzechy nerkowca i migdały . Tłuszcz sezamowy na powierzchni masła

Z Kuchni Do Kuchni
Wegetariański pasztet z " Jaśka" 160

Jako że nie jem mięsa lubię wszelkie wariacje na temat past i pasztetów z warzyw. Jeśli znudziła się Wam szyneczka i serek, to zróbcie sobie taki pasztet, jest pyszny…. Składniki:  2 szklanki fasoli,  20dag pieczarek, 2 cebule, ziemniak,  marchew, pietruszka,  kawałek selera,  2 jajka,  czerstwa bułka,  szklanka mleka,  majeranek,  sól, pieprz

Anioły w kuchni
KARJALANPIIRAKAT *(PIEROGI KARELSKIE) 164

wyrabiając kciukiem charakterystyczną falbankę. Pieczemy ok. 20 min w 250 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika pierogi smarujemy masłem zmieszanym z wodą.Tradycyjnie podaje  się  je z pastą  jajeczną, zrobioną z 3 ugotowanych jajek i uwaga - kostki masła! Podałam je jako dodatek do kremowej zupy z dyni i było pysznie!!! /źródło "Kuchnia"/ Przepis bierze udział w durszlakowej akcji

Anioły w kuchni
Jajka faszerowane 206

majonezu,2 łyżeczki łagodnej musztardy,cebula /drobno posiekana/,sól,pieprz,Wykonanie;Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na pół. Wyciągamy żółtka, które następnie przecieramy przez sitko. Mieszamy wszystkie składniki razem. Pastą napełniamy połówki jajek. Możemy posypać bazylią, papryką, szczypiorkiem. Jak kto woli

Anioły w kuchni
Schab imbirowy z dynią 215

łyżek oleju, 1/2 kg miąższu z dyni, Po przyprawy zapraszamy do SKWORCUWykonanie;Ziarna gorczycy miksujemy z obranym czosnkiem, imbirem, mieloną gorczycą, solą i 2 łyżkami oleju. Mięso myjemy. Przygotowaną pastą nacieramy schab i odstawiamy na noc do lodówki. Pieczemy 2 godz. w temperaturze 180 stopni.Dynie pokrojoną w kostkę mieszamy z reszta oleju, solą i pieprzem. Rozkładamy wokół mięsa i pieczemy

Anioły w kuchni
PROSTE WARZYWNE CURRY - finezja smaku! ACH! 384

również) puszka cieciorki gotowanej na parze 1/4 szklanki soczewicy czerwonej, bądź żółtej 1 kopiasta łyżka przyprawy curry (bez glutaminianu sody i innych składników chemicznych ;-) u mnie PRYMAT) 1 łyżeczka pasty curry (opcjonalnie, ale ja dodałam) 1 łyżeczka przyprawy garam masala (opcjonalnie, ale ja dodałam;-) 1 kostka rosołowa warzywna BIO (ja swoje kupuje w Rossmann, na dziale ze zdrową żywnością

Restauracyjka Literacka
Sałatka z wędzoną makrelą 2371

Sałatka, albo pasta kanapkowa, jak kto woli. Można ją jeść rozsmarowaną na świeżym pieczywie, albo podać na talerzu :) Prosta i niewymagająca wielu składników, jednak mająca w sobie coś wyjątkowego :) Przekonajcie się sami :) Składniki: wędzona makrela cebula 4 średnie ogórki kiszone 3 jajka majonez pieprz Rybę obieramy ze skóry, pozbywamy się ości i rozdrabniamy na mniejsze części. Cebulę, jajka i ogórki

Czerwona Porzeczka
Spaghetti po maltańsku na Światowy Dzień Makaronu 342

odwiedzający wyspy nie będą mieli np. problemów z zamówieniem angielskiego śniadania, czy ryby z frytkami   fish & chips , zaś w porze kolacji będą mogli przebierać wśród różnego rodzaju past i pizzy.  Oczywiście, Maltańczycy dołożyli do włoskich przepisów swoje lokalne trzy grosze. Na przykład miejscowa wersja pizzy, Maltija , podawana jest w maltańską kiełbasą, serem kozim, pomidorami, rozmarynem i czosnkiem

Chilli Czosnek i Oliwa
Hummus 127

Śmiało mogę przyznać, że jestem już uzależniona od tej przepysznej pasty z ciecierzycy i tahini. Hummus uwielbiam podawać z pokrojonymi w słupki warzywami lub rozsmarować go na kromce domowego pieczywa. Z ciecierzycą z puszki danie przyrządzimy ekspresowo, gorąco polecam :) 240 g (puszka) gotowanej ciecierzycy 4 łyżki tahini ząbek czosnku łyżka oliwy z oliwek szczypta soli sok z połowy dużej cytryny

Mienta blog
Roladki z cukinii nadziane białym serem i orzechami 250

chudego Oleju roślinny Pieprz, bazylia Przygotowanie: Cukinię smażymy na odrobinie oleju roślinnego. Posypujemy bazylią i czekamy aż cukinia się zarumieni. Twaróg mieszamy z orzeszkami ziemnymi i przyprawiamy pieprzem. Nakładamy pastę na cukinię i zawijamy. Podajemy z chudym mięsem lub jako przekąskę między posiłkami. Roladki z cukinii nadziane białym serem i orzechami

Czarnawisienka
18 dań na Światowy Dzień Makaronu 314

Już w sobotę, 25 października  Światowy Dzień Makaronu Viva la pasta! Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron z serem twarogowym, Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mini penne rigate z chrupiącą cukinią

Moja smaczna kuchnia
Ragoût Christophera. 223

fungistatyczne ( hamujące rozwój grzybów). W roku2006 zespół z Uniwersytetu Ben Guriona z Izraela stwierdził, że trawa cytrynowa posiada działanie anty nowotworowe. W handlu występuje w postaci suszonej, sproszkowanej, w paście i świeżej. W kuchni stosowana jako dodatek do herbaty, zioło dodawane do drobiu, krewetek, zup, sosów.  Składniki dla 5 osób: 50 dag  polędwica wieprzowa  pokrojona w cienkie

Kulinarny karnet Christophera
Fricassee z piersi kurczaka. 1256

łyżeczki mąki 1/2 łyżeczki soli i pieprzu Wykonanie. Otrzeć skórkę z cytryny i wycisnąć sok ,utrzeć ze zmiażdżonym czosnkiem ,utłuczonym goździkiem i estragonem. Wsypać sól i pieprz. Taką pastą natrzeć mięso, zawinąć w "rękaw" i wstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie polać mięso 2 łyżkami stopionego masła ,włożyć mały kawałek cynamonu i związać końce "rękawa". Rękaw ułożyć w brytfannie

Kulinarny karnet Christophera
Makaron w cytrynie i śmietanie. 201

Pasta in lemon and cream. Przepis pochodzi z Taorminy na Sycylii, gdzie podobno rosną najpiękniejsze cytryny. Szybkie ,smaczne danie wegetariańskie .   Składniki. 20 dag makaronu tagiatelle 3 cytryny 80ml śmietanki słodkiej 1 łyżka masła 2 łyżki tartego parmezanu 1 łyżeczka sezamu czarnego Wykonanie. Cytryny sparzyć, wyszorować i osuszyć. Specjalnym przyrządem zestrugać wiórki skórki. Stopić masło ,dodać starte skórki cytryn

Kulinarny karnet Christophera