pasta - 17303 przepisów (strona:862/1154)

Prezenty.....ksiazka Tima Mälzera "Greenbox" 143

ktora uczyni szczesliwymi takze wszystkich nie jedzacych miesa,bo to kuchnia ,w ktorej niczego nie brakuje:swiezych warzyw,salatek,owocow,aromatycznych ziol i przypraw,chrupiacych panierek,mieszanek przyprawowych,intensywnych past ziolowych i aromatycznych sosow.Czytam,przegladam i juz mam ochote przygotowac i wyprobowac pierwsze przepisy. Przepisy sa proste i nie odstraszaja nadmiarem trudno dostepnych skladnikow.Ta ksiazka z pewnoscia nie bedzie stala

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sos pomidorowy- II warianty light 206

zabielac,tak jak tu w przypadku tego sosu pomidorowego do wloskiej pasty.Smak tego sosu bardzo podniesie dodatek domowej przyprawy z tego przepisu:klikSkladniki na wariant I do wloskiej pasty:1 puszka pokrojonych pomidorow (400g)2 lyzki oliwy1 lyzka domowej przyprawy do sosu pomidorowegoWykonanie:Na patelni podgrzac 2 lyzki oliwy,dodac 1 lyzke przyprawy i krotko poddusic. Dodac pomidory

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
RZEZUCHA-WIELKANOCNA BOMBA WITAMINOWA 163

kielkowanie.Po 10-ciu dniach rzerzucha osiaga pelna dojrzalosc.Nalezy dbac ,by nie zakwkitla,bo wtedy nabiera ostrego i gorzkiego smaku.Wyrosnieta scinaj nozyczkami i dodawaj do kanapek,zup,sosow,salatek,surowek,past i masla.Zalecana dzienna porcja to 2-3 lyzeczki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bakłażan i marchewka w sosie curry z ciecierzycą 216

przekonasz sie jakie to smaczne.Polecam!Skladniki na 4 porcje:2 spore baklazany250 g marchewki2 cebule300g ciecierzycy (cala puszka)400 ml mleka kokosowego150-200 ml bulionu warzywnego1,5 lyzeczki czerwonej pasty currypieprz z mlynka1 lyzka sosu sojowegomielona kolendramielony kumin-jesli lubisz1 lyzka olejuzielona natka pietruszkiPrzygotowanie:baklazana umyc,przekroic wzdluz na 4 grube plastry ,posolic odstawic na 15 minobrac marchewke i cebule.Marchew

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kremowy pasztet z wedzonej makreli 245

Makrela,niewielka ryba o smacznym i tlustym miesie,szczegolnie wedzona cieszy sie w Polsce najwiekszym powodzeniem.Nic dziwnego,mozna z niej przygotowac na wiele sposobow pyszne pasty do kanapek.Dzsiejsza jest idealnie kremowa.Jesli tylko lubicie wedzona makrele,ten pasztet bedzie z pewnoscia Wam smakowal.Do tego swiezy domowy chleb i...wlasciwie pasuje do niego wszystko co tylko lubicie.Swienie smakuje z truskawkami i roszponka.Skladniki:2

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babeczki choinki 240

Na wstępie winien jestem małe wyjaśnienie: choinki miały być w założeniu, jednak chyba bliżej im do bożonarodzeniowych kaktusów. :D W każdym razie te urocze babeczki mogą

Food Square
Grillowana cukinia z serem bryndza i papryką - Grudniowe Wyzwanie Blogerek 201

drobną kostkę. Bryndzę rozetrzeć, połączyć z papryką i doprawić pieprzem do smaku. Bryndza jest wystarczająco słona, nie ma konieczności dosalania :)Przestudzoną cukinię smarować pastą serową i zwijać. Prawda, że szybko i prosto? :)W Wyzwaniu oprócz mnie wzięły udział:Dorotahttp://doodorka.blogspot.com/Iwonahttp://izioni-smaki.blogspot.com/Magdahttp://only-my-simple-kitchen.blogspot.com/Martahttp://www.magicznezyciemarty.pl/Sabinahttp://kobietywsieci.blogspot.com/baner autorstwa Magdy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chleb z porem karmelizowanym i pestkami 205

Zaczyn (przygotowujemy dzień wcześniej)2 łyżki zakwasu pszennego (u mnie żytni)1,5 szklanki mąki3/4 szklanki wodyDo zakwasu dodać wodę i rozmieszać. Dodać mąkę i wszystko połączyć na gładką pastę. Przykryć folią i zostawić na minimum 8 godzin. Sprawdzić czy zaczyn jest gotowy, przez nabranie zaczynu na łyżeczkę i wpuszczenie do szklanki zimnej wody. Jeśli pływa na powierzchni to znaczy

UgotujmyTo.pl
Jagodzianki 195

nabiorą złotego koloru.6. Wystudzone jagodzianki lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem.Najlepiej zrobić lukier cytrynowy. Do miski wsypać 1 szklankę cukru pudru, wcisnąć sok z połowy cytryny i wymieszać na gładką pastę. Dodać odrobinę gorącej wody i mieszać aż do uzyskania odpowiedniej gęstej konsystencji. Jeśli lukier jest za rzadki dodać więcej cukru pudru a jak za gęsty to więcej wody.Smacznego Wpis zgłoszony

UgotujmyTo.pl
Dip paprykowy 199

Przepis na dip paprykowy przyda się i na grilla, ale również na każdą mniejszą lub większą imprezę towarzyską. Można go używać, jako dodatek do krakersów czy warzyw albo jako pastę do chleba… Można go też doprawić na ostro… Zapraszam na dip paprykowyDip paprykowySkładniki:1 ser feta 200g2-3 papryki (czerwone i/lub pomarańczowe)1-2 łyżki soku z cytrynyokoło

UgotujmyTo.pl
Boże Narodzenie w Prowansji i przepis na zupę czosnkową 353

stole znajdziemy marynowane oliwki, gratin z kalafiora (przepis-klik),  l’aigo boulido – zupę czosnkowo-ziołową, ślimaki, dania z solonego dorsza, omlety, czy selera naciowego z anchoiade (pastą z anchois).Nic dziwnego, że Francuski nie tyją, prawda? :)Po powrocie z Pasterki, czyli już w Boże Narodzenie, na prowansalski stół wjeżdża 13 deserów, przypominających o 12 Apostołach i Jezusie

Chilli Czosnek i Oliwa
Leczo 243

smażenia6 kiełbasek śląskich2 marchewki3 papryki czerwone2 papryki żółte2 cukinie1/2 kg pieczarek1 puszka krojonych pomidorów bez skórki3/4 szklanki ketchupu2 łyżki śmietany 12%przyprawy do smaku (sól, pieprz, papryka łagodna, pasta chili SAMBAL)Leczo to takie danie, że ile jest gospodyń - tyle wersji na jego przygotowanie :) Dzisiaj przedstawię swoją ulubioną wersję z dużą ilością papryki i kiełbasą.Cebulę obrać i pokroić

Świat Domowej Kuchni
Chaczapuri imeruli 209

kilka sposobów, m.in. :- chaczapuri adżaruli – chaczapuri adżarskie ( z serem i jajkiem )- chaczapuri imeruli – chaczapuri imeretyńskie ( w formie okrągłego placka z zapieczonym w cieście nadzieniem serowym lub z pastą z czerwonej fasoli ) Może być podawane również z dodatkami, na przykład z sosem adżika.    Ja pierwsze chaczapuri jadłam ok.8-9 lat temu , kiedy to dopiero wchodziła do Krakowa moda na gruzińskie

Ostra na Słodko
Backstage – sesja kulinarna " od kuchni " 223

równej mierze przyczyniali się do powstawania kolejnych smakołyków!I tym sposobem spod naszych rąk wyszła :- ” Zupa chrzanowa podana w chlebie „( fachowo wydrążonym przez Rafała ;) )- ” Schab faszerowany pastą ziołową z pieczonymi czosnkowymi ziemniaczkami „- ” Surówka z buraczków „- ” Surówka z marchewki i pora „- ” Surówka z selera „( zrobione przez Mamę i Ewelinę )- „Leniwa

Ostra na Słodko
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i kremowym serkiem + pieczone ziemniaczki + buraczki 381

wzdłuż tworząc kieszonkę.  Posypujemy z każdej strony odrobiną soli i pieprzu. Cebulę , pora i suszone pomidory drobno siekamy. Dodajemy serek i wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy odrobiną soli. Przygotowaną pastą faszerujemy naciętą pierś.   Na folii aluminiowej ( błyszczącą stroną do zewnątrz ) układamy plasterki szynki , tak by zachodziły jeden na drugi. Na szynce układamy faszerowanego fileta i razem z szynką delikatnie zwijamy

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania