pasta - 17303 przepisów (strona:862/1154)

Najlepszy placek a'la tortilla!!! 199

tortilli jest podobny do robienia ciasta francuskiego, czyli sekret tkwi w maśle i kilku warstwach ciasta.Taką tortillę można podawać np. do sałatki, z dodatkiem ulubionego smarowidła czy pasty, do różnego rodzaju dipów, a nawet można zajadać się samą- bez żadnych dodatków (taka wersja najbardziej smakuje mojemu P.)No dobra, podaję już przepis i gorąco zachęcam Was do przygotowania tego

Kraina Miodem Płynąca
Sałatka śródziemnomorska 291

lekka.Składniki-sałatka- listki botwinki i rukoli-jaja na twardo-ocet jabłkowy Ponti-ser głęboko dojarzały u mnie Rycki Cezar-oliwa z oliwek Olitalia-zielone oliwki nadziewane pastą paprykową-zielone oliwki -glassa sojowa Ponti-pomidorki koktajlowe-sól-prażone ziarna od Ziarenkowo ZIOŁOWO MIUmyj listki botwinki i rukoli wyłóż na talerz.Dodaj jajka ugotowane na twardo.Skrop aromatycznym octem jabłkowym Ponti.Dodaj oliwy

Z Kuchni Do Kuchni
Łazanki z kiszoną kapusta,kiełbasą i majerankiem 168

Polsce  pozostalo jeszcze jedno  opakowanie lazanek.I to sa skladniki na dzisiejszy obiad.Troche zapomniane  polskie danie Szybkie i bardzo proste do przygotowania.Przy dzisiejszym boomie na wloskie pasty niezbyt popularne.Ja wybieram lazanki.Skladniki na porcje:500 g lazanek500 g -700 g kiszonej kapusty+listek laurowy,ziele angieskie 4-5 sztuk,kminek2 cebule 200 g boczku wedzonegoolej do smazenia2 kielbaski slaskiesol

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Greckie pełnoziarniste wianuszki sezamowe-Griechische Sesamringe 143

bogate w wartosci odzywcze ziarno .Zawiera ponad 50 % bardzo cennego tluszczu,okolo 20 % bialka.Jest jednym z najbogatszych zrodel wapnia.Zawiera ponadto lecytyne,fosfor,niacyny,witaminy z grupy E.Ziarno sezamowe i pasta sezamowa -tahini sa bardzo szybko trawione.Zalecane na wzmocnienie osobom po przebytych chorobach,wychudzonym.Wzmacnia nerki,wspomaga wzrok,sprzyja laktacji,wzmacnia wlosy i paznokcie.Skladniki na 6 buleczek lub 3 b.duzych1/2 kostki drozdzy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Halibut z chrzanową panierką na puree z zielonego groszku 220

Ryby wiadomo,sa nie tylko smaczne ale i bardzo zdrowe.Znajdziemy w nich pelnowartosciowe bialko o wysokiej przyswajalnosci,nienasycone kwasy tluszczowe,witamine D,szereg skladnikow mineralnych jak

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chleb pszenno-owsiany na drozdzach-znakomity 276

Od dawna planowalam upiec chleb drozdzowy,ale moj bardzo aktywny zakwas zawsze niweczyl te plany.Po 4 latach odmowil jednak posluszenstwa.Podpowiadam tylko,ze podrozy zdecydowanie nie lubi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ketchup z dynii 236

puree z dynii-Hokkaido100 ml soku z pomaranczy (swiezy sok z 1 pomarynczy)2 lyzki octu50 g cukru1/2 lyzeczka curry1/4 lyzeczka cynamonu1/2 lyzeczki Harissy (marokonska ostra pasta przyprawowa)sol-2 szczyptyWykonanie: Dynie pokroic ,ugotowac do miekkosci lub juz gotowa przy pomocy blendera zmiksowac na puree.Wycisnac sok z pomaranczy.Do puree dodac sok i wszystkie pozostale przyprawy.Ostroznie z harissa,jest naprawde ostra.Calosc

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rozgrzewajaca zupa z soczewicy i mleka kokosowego-Kokos-Linsensuppe "Asia" 148

razy z rzedu.Naprawde polecam!Skladniki na 4 porcje:1 por3 srednie marchewki40 g swiezego imbiru400 ml mleka kokosowego400 ml bulionu warzywnego150 g czerwonej soczewicy (niecala szklanka)1-2 lyzeczki pasty currysol,pieprzdo przybrania-listki kolendry,szczypiorekWykonanie:Wyplukac por i pokroic w 2 cm paski.Umyta,obrana marchew pokroic w krazki.Imbir obrac i pokroic w malenka kosteczke lub zetrzec na tarce.Soczewice wyplukac

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Prezenty.....ksiazka Tima Mälzera "Greenbox" 125

ktora uczyni szczesliwymi takze wszystkich nie jedzacych miesa,bo to kuchnia ,w ktorej niczego nie brakuje:swiezych warzyw,salatek,owocow,aromatycznych ziol i przypraw,chrupiacych panierek,mieszanek przyprawowych,intensywnych past ziolowych i aromatycznych sosow.Czytam,przegladam i juz mam ochote przygotowac i wyprobowac pierwsze przepisy. Przepisy sa proste i nie odstraszaja nadmiarem trudno dostepnych skladnikow.Ta ksiazka z pewnoscia nie bedzie stala

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sos pomidorowy- II warianty light 186

zabielac,tak jak tu w przypadku tego sosu pomidorowego do wloskiej pasty.Smak tego sosu bardzo podniesie dodatek domowej przyprawy z tego przepisu:klikSkladniki na wariant I do wloskiej pasty:1 puszka pokrojonych pomidorow (400g)2 lyzki oliwy1 lyzka domowej przyprawy do sosu pomidorowegoWykonanie:Na patelni podgrzac 2 lyzki oliwy,dodac 1 lyzke przyprawy i krotko poddusic. Dodac pomidory

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
RZEZUCHA-WIELKANOCNA BOMBA WITAMINOWA 142

kielkowanie.Po 10-ciu dniach rzerzucha osiaga pelna dojrzalosc.Nalezy dbac ,by nie zakwkitla,bo wtedy nabiera ostrego i gorzkiego smaku.Wyrosnieta scinaj nozyczkami i dodawaj do kanapek,zup,sosow,salatek,surowek,past i masla.Zalecana dzienna porcja to 2-3 lyzeczki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bakłażan i marchewka w sosie curry z ciecierzycą 186

przekonasz sie jakie to smaczne.Polecam!Skladniki na 4 porcje:2 spore baklazany250 g marchewki2 cebule300g ciecierzycy (cala puszka)400 ml mleka kokosowego150-200 ml bulionu warzywnego1,5 lyzeczki czerwonej pasty currypieprz z mlynka1 lyzka sosu sojowegomielona kolendramielony kumin-jesli lubisz1 lyzka olejuzielona natka pietruszkiPrzygotowanie:baklazana umyc,przekroic wzdluz na 4 grube plastry ,posolic odstawic na 15 minobrac marchewke i cebule.Marchew

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kremowy pasztet z wedzonej makreli 227

Makrela,niewielka ryba o smacznym i tlustym miesie,szczegolnie wedzona cieszy sie w Polsce najwiekszym powodzeniem.Nic dziwnego,mozna z niej przygotowac na wiele sposobow pyszne pasty do kanapek.Dzsiejsza jest idealnie kremowa.Jesli tylko lubicie wedzona makrele,ten pasztet bedzie z pewnoscia Wam smakowal.Do tego swiezy domowy chleb i...wlasciwie pasuje do niego wszystko co tylko lubicie.Swienie smakuje z truskawkami i roszponka.Skladniki:2

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babeczki choinki 219

Na wstępie winien jestem małe wyjaśnienie: choinki miały być w założeniu, jednak chyba bliżej im do bożonarodzeniowych kaktusów. :D W każdym razie te urocze babeczki mogą

Food Square
Grillowana cukinia z serem bryndza i papryką - Grudniowe Wyzwanie Blogerek 175

drobną kostkę. Bryndzę rozetrzeć, połączyć z papryką i doprawić pieprzem do smaku. Bryndza jest wystarczająco słona, nie ma konieczności dosalania :)Przestudzoną cukinię smarować pastą serową i zwijać. Prawda, że szybko i prosto? :)W Wyzwaniu oprócz mnie wzięły udział:Dorotahttp://doodorka.blogspot.com/Iwonahttp://izioni-smaki.blogspot.com/Magdahttp://only-my-simple-kitchen.blogspot.com/Martahttp://www.magicznezyciemarty.pl/Sabinahttp://kobietywsieci.blogspot.com/baner autorstwa Magdy

Codzienna kuchnia niecodzienna