pasta - 17303 przepisów (strona:867/1154)

SAŁATKOWE RÓŻNOŚCI 224

powstała w wyniku połączenia tego co akurat było pod ręką. Jak dla mnie- bomba i smaku i witaminek.Składniki:2 garście mieszanki sałat 5 pomidorków koktajlowych12 oliwek nadzianych pastą paprykowąpół żółtej papryki4 suszone pomidory z oleju10 kostek sera feta1/3 szklanki zalewy- oleju po suszonych pomidorachpieprz ziołowy Kamisoregano KamisWykonanie:Sałaty wykładamy na talerz, pomidorki przekrawamy na połówki, paprykę kroimy

Z Majeczką w kuchni
ROLADKI Z SZYNKI Z MASĄ JAJECZNO- CHRZANOWĄ 314

kolendrą Kamis Wy konanie: Jajka gotujemy na twardo, ścieramy na tarce o dużych oczkach , mieszamy z musztardą i chrzanem, doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy posiekany szcypioek, mieszamy. Gotową pastę nakładamy na plastry wędliny, zwijamy w ruloniki.Układamy na liściach sałaty

Z Majeczką w kuchni
CYTRYNOWY KURCZAK 217

zalewamy nim całego kurczaka, odstawiamy na dobę do lodówki. Po tym czasie płukamy, osuszamy. Dokładnie solimy na wewnątrz i zewnatrz. Cebulę, natkę, sól, kminek i masło miksujemy blenderem na pastę, smarujemy nia dokładnie kurczaka w środku i na zewnątrz. Ostawiamy na kilka godzin do lodówki.Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym, do srodka wkładamy połowę cytryny, druga połówkę przekrawamy na pół

Z Majeczką w kuchni
PASTA Z MAKRELĄ 242

Uwielbiam różnego rodzaju pasty i smarowidła na chleb, te przygotowane w domu są o wiele smaczniejsze i bardziej aromatyczne niż te które można kupić gotowe w sklepie Składniki: 5 jajek 1 makrela 1 cebula czerwona sól morska Kamis pieprz mielony Kamis Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy , ścieramy na tarce lub przeciskamy przez sitko do jajek, makrelę obieramy z ości

Z Majeczką w kuchni
Knekkebrød - chleb chrupki z krainy Wikingów 334

trwałość i lekkość. Dzisaj jest bardzo popularny w Filnlandii, Szwecji i Norwegii, w szkołach, internatach i wojsku, jako dodatek do posiłków. Zwykle podaje się z plasterkiem sera, wędliną, masłem, pastą rybną lub ikrą dorsza, pasztetem, dżemem itp., itd.Bardzo łatwy do zrobienia, smaczna propozycja nie tylko dla dla wegeterian. Bardzo długo można go przechowywać, najlepiej w szklanym lub ceramicznym pojemniku

Grahamka, weka i kajzerka
Normandzki chleb jabłkowy (bezcydrowy) wg Hamelmana 261

Optymalna temperatura wynosi 21 °C. Jeśli temperatura jest wyższa, albo zaczyn będzie dojrzewał dłużej, niż 12 godzin, dodaj połowę soli. Tuż po wymieszaniu zaczyn będzie miał konsystencję dość zwartej pasty. Składniki (na 2 foremki a 20 cm): cały zaczyn 325 g mąki pszennej chlebowej  45 g mąki orkiszowej razowej (lub mąka pszenna razowa) 260 g soku jabłkowego

Grahamka, weka i kajzerka
Pesto z awokado i sardynki na bagietkach / Pesto with avocado and sardines on baguettes 177

wymieszać z łyżeczka pesto bazyliowego, dodać sok z limonki, sól i wszystko ugniatamy na gładka masę. Bagietkę po wyjęciu z piekarnika smarujemy przeciśniętym czosnkiem, a potem na bagietkę nakładamy pastę z awokado, sardynki, pomidorki koktajlowe i listek bazylii. Na koniec dodajemy pieprzu do smaku i tyle! ***** We cut baguette into slices (average thickness), we spread baguette with olive

Projekty ze smakiem
Makaron z cukinii i bułeczki focaccia / Pasta with zucchini and scones focaccia 205

wymieszaj, żeby podgrzać ją i pokryć sosem. Nałóż na talerze paski cukinii, posyp dużą ilością tartego parmezanu i poddawaj ze świeżo wyjętymi z piekarnika bułeczkami focaccia. *****   We prepare pasta with zucchini. We slice the zucchini along a long thin ribbons for cabbage slicer or peelers, no agent this throw it away. We cut the ribbon into

Projekty ze smakiem
maseczka na pryszcze 190

zaraz po pojawieniu się pryszcza.Drugim sposobem,który daje dobre efekty jest użycie maseczki z drożdży. Zwykłe, piekarskie drożdże rozmieszać z małą ilością ciepłej wody lub mleka do uzyskania konsystencji pasty i nałożyć na twarz grubą warstwą. 10 minut póżniej usunąć papkę chusteczką i umyć letnią wodą twarz

Pasje Jolki
Makaron z krewetkami i pesto z orzechów brazylijskich 195

PASTA Z PESTO I KREWETKAMIKochani zapraszam Was na pyszne spaghetti  przywiezione prosto z Asyżu, najdłuższe jakie jadłam, nie mieściło mi się w żadnej szafce;-), z dodatkiem pesto ze świeżej bazylii, oliwy z oliwek i orzechów brazylijskich, podane z krewetkami w sosie limonkowym. Pychota! przepis KLIK

SMYKWKUCHNI
Tapenada z czarnych oliwek 227

Tapenada to pasta z oliwek, kaparów i oliwy z oliwek. Dodatkowo wzbogaciłam jej smak czosnkiem i filecikami anchois, ponieważ w takiej wersji najbardziej mi smakuje. Przygotowanie tapenady jest wyjątkowo proste i szybkie. Watro spróbować Składniki:1 słoiczek (290 g) czarnych oliwek bez pestek2 łyżeczki kaparów2 łyżki oliwy z oliwek2 fileciki anchois1 ząbek czosnkupieprzPrzygotowanie:Wszystko razem zmiksować, dolewając stopniowo oliwę

Oryginalny smak
Pasta z suszonych pomidorów i twarogu 253

Pasta kanapkowa z suszonych pomidorów i twarożku idealnie nadaje się na śniadanie lub jako przekąska. Warto spróbować  Składniki:200 g twarogu5-6 suszonych pomidorów w oleju1 łyżeczka majonezu1 łyżeczka oliwy z oliwekszczypta cukrusólpieprzPrzygotowanie:Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem.Smacznego

Oryginalny smak
Jajka faszerowane tuńczykiem i twarogiem 235

Jajka faszerowane możemy zrobić jako przystawkę na imprezę lub ozdobić nimi świąteczny stół. Wielkanoc jest doskonałą okazją, aby przygotować jajka faszerowane pastą z tuńczyka i twarożku. Pięknie się prezentują i wyjątkowo smakują Składniki:6 jajek1 puszka tuńczyka130 g twarogu1 łyżka majonezusólpieprzPrzygotowanie:Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Przekroić na pół (wzdłuż) i wyjąć żółtka. Tuńczyka odsączyć, dodać żółtka, twaróg, majonez

Oryginalny smak
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 262

Klasyczna pasta na kanapki z ugotowanych na twardo jajek z dodatkiem szczypiorku. Jest delikatna, błyskawiczna w przygotowaniu i idealna na śniadanie.Składniki:6 jajek1 pęczek szczypiorku2 łyżeczki musztardy2 łyżki majonezusólpieprzPrzygotowanie:Jajka ugotować na twardo, obrać i mocno rozgnieć widelcem. Dodać drobno posiekany szczypiorek, musztardę i majonez. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.Smacznego

Oryginalny smak
Polędwiczka wieprzowa z harissą i kaszą pęczak 238

Delikatna polędwiczka wieprzowa marynowana w ostrej paście harissa z aromatyczną kaszą pęczak. Dzięki harissie polędwiczka nabiera innego wymiaru i oryginalnego smaku, a kasza z marchewką smażoną na masełku… pycha Dodatkiem do potrawy może być raita z ogórkiem, która świetnie komponuje się z tym daniem. Spróbujcie Składniki:Polędwiczka:1 polędwiczka wieprzowa1 pełna łyżka przyprawy harissa2 łyżki oliwy z oliweksólKasza

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania