Swój smak i aromat kurczak zawdzięcza nie tylko cytrynie, jego delikatnośc zależy od leżakowania w kwaśnym mleku. Kto nie próbował zachęcam, naprawdę wyśmienitySkładniki:kurczak ok. 2 kg0,5 l kwaśnego mleka2 małe cebulki szalotki3 łyzki masłałyżka posiekanej natki pietruszkiłyżeczka soli morskiej młynek Kamis3 łyżki suszonego rozmarynu Kamisśrednia cytrynaWykonanie:Kurczaka płukamy, suszymy, kwasne mleko mieszamy z rozmarynem, zalewamy nim całego kurczaka, odstawiamy na dobę do lodówki. Po tym czasie płukamy, osus... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...