Pâté z drobiowych wątróbek
Pâté z drobiowych wątróbek
Pâté of chicken liver
Składniki.
50 dag wątróbka z kurczaka
1 gruszka
2 cebule
1 łyżeczka kapary
2 ząbki czosnku
50 ml brandy
15 dag masło
olej do smażenia
tymianek
majeranek
gałka muszkatołowa
pieprz
sól
zielony pieprz z zalewy
mleko
5 dag masło do polania
Wykonanie.
Wątróbki umyć, osuszyć, oczyścić z błon, zalać mlekiem i odstawić na 12 godzin do lodówki.
Cebule pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na maśle z dodatkiem oleju, dodać drobno pokrojony czosnek, startą na łezce grusz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera
Autor
Christopher
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
wątróbka drobiowa, drobiowe, gruszka, cebula, pasztet, pasty, kurczak, pasta, zakąski, masło czosnek, kurczak z czosnkiem, pasztet z wątróbki drobiowej, kurczak w zalewie, mleko zwykle, pasta kurczak, pasta z kurczaka
Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję