pasta - 17303 przepisów (strona:739/1154)

Focaccia z serem feta i oliwkami 198

więcej. Ale UWAGA - nie kładźcie tego wszystkiego na raz ! Ograniczcie się do 2 dodatków oraz ziół. Focaccia ma być prostym plackiem drożdżowym. Focaccia przygotujcie na kolację, jako dodatek do past kanapkowych lub jako pieczywo do lekkiej sałatki. Focaccia drożdżowa z dodatkami to także świetna przekąska na domówkę lub spotkanie z przyjaciółmi. Sprawdza się także podczas pikniku na świeżym powietrzu. Składniki

kolorowotorcikowo
PIECZONY KALAFIOR Z FIOLETOWYMI ZIEMNIAKAMI I CZOSNKIEM 214

chińskich trufli") 5-6 ząbków czosnku posiekana natka pietruszki dobry olej/oliwa dobra sól, swieżo zmielony pieprz, płatki chilli Przygotowanie Czosnek obierzcie, wrzućcie do moździerza, posypcie solą i rozgniećcie na pastę. Odstawcie na kilka minut. W międzyczasie tak zwanym wyszorujcie ziemniaki, kalafiora umyjcie i podzielcie na różyczki. Nagrzejcie piekarnik do 200 st, przygotujcie naczynie do pieczenia. Rozgnieciony czosnek wymieszajcie z olejem

OliveandThyme
Pesto ziołowe – zrób to sam! 191

Przy włączonym blenderze powoli dolewaj oliwy. Miksuj do momentu idealnego połączenia się ziół z resztą składników. Wszystko dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowane pesto możesz urozmaicać i zmieniać składniki. Pasta idealnie nadaje się do kanapek, makaronów, sałatek, ryb i mięs. Artykuł Pesto ziołowe – zrób to sam! pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
Miętowe kule mocy z młodym jęczmieniem,chia i bakaliami (Gluten & White sugar free) 207

kokosowej  1 łyżka melasy karobowej ewentualnie miodu  spora garść świeżej mięty  Wykonanie :  1. Daktyle zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy pod przykryciem. Po wystudzeniu miksujemy na gładką pastę. Nasiona babki oraz jęczmień a także mąkę wsypujemy do miski.  2.Dodajemy nasiona chia całość zalewamy wodą brzozową i mieszamy do momentu napęcznienia nasion chia. Powstanie gęsta masa. Dodajemy daktyle

vaniliowoczekoladowa
Kiszone cytryny - cenny probiotyk 258

jelita i cały układ trawienny. Szczególnie cennym o tej porze roku. Jak je wykorzystać? Nadają się do sosów, dressingów, deserów, ciast, jogurtów, koktajli, sałatek, potraw mięsnych, rybnych i past. Składniki: 6 cytryn Bio niewoskowanych + 3 na sok 7 łyżek soli gruboziarnistej kawałek imbiru kawałek kory cynamonu 2 listki laurowe Wykonanie: cytryny wyszorować i wyparzyć. Naciąć na krzyż do 3/4 długości

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
M jak MĄKA 245

pieczywo bezglutenowe i na ciasta. - mąka żytnia: ma więcej wartości odżywczych niż mąka pszenna. Dobra do wypieku chleba. mąka pszenna, źródło: niam.pl - mąka sojowa: dobra do wyrobu mleka i past sojowych. Używana przez wegan zamiast jajek. - mąka ryżowa: ma słodkawy smak. Zagęszcza zupy i sosy. Dobra do panierowania lub przygotowania makaronu. - mąka gryczana: ma brązowoszary kolor. Używana do przygotowywania blin

Gotuję Testuję
Wiosenne leczo z boczniakami i kalarepą 158

pokrojona na kawałki pół kilo boczniaków, umytych i pokrojonych na kawałki kalarepa, obrana i pokrojona cukinia, obrana i pokrojona po pół łyżeczki zmielonego pieprzu, papryki i tymianku łyżeczka pasty chili małe opakowanie passaty pomidorowej koperek do dekoracji   Jak przygotować wiosenne leczo z boczniakami i kalarepą? Cebulę podsmażyć, kiedy się zeszklą dodać paprykę i boczniaki. Po kilk minutach dodać kalarepę

Ugotowane pozamiatane
Mus z wątróbki z wiśniami alla żydowski kawior 183

Moją ulubioną śniadaniową pastą do chleba jest mus z wątróbki. Klasyczna wersja z kuchni izraelskiej to drobno posiekana wątróbka, którą wcześniej smażyliśmy z cebulką, podawana z posiekanym jajkiem i buraczkami. Jest coś atawistycznego w krwawych czerwonych buraczkach podawanych jako dodatek do mięsa, ale ja wolę dodawać wiśnie i miksować wątróbkę. Wtedy ma lepszą konsystencję i nie trzeba tak dokładnie czyścić

Ugotowane pozamiatane
Szybkie grahamki z miodem na drożdżach 157

prostu dobrze. Bułeczki nie są zbyt ciężkie, ale też różnią się konsystencją i smakiem od białych bułek pszennych. A ja będę dobrą żoną i zrobię do nich jeszcze pastę jajeczną. Jeśli myślicie o jakiejś zdrowszej alternatywie niż białe buły, spróbujcie koniecznie tego przepisu. Drukuj Szybkie grahamki z miodem na drożdżach Składniki 250 g mąki pszennej graham 250 g mąki pszennej

Mieszam w Garnku
Sałatka warzywna z dukkah, sosem jogurtowym z fetą i grzankami 235

wszystkim jako dip do chleba, który najpierw macza się w oliwie, a następnie w dukkah. Możemy też obtoczyć w niej kuleczki z serka labneh , wykorzystać jako panierkę, dodać do pasty kanapkowej, albo posypać nią sałatkę. Szczególnie dobrze w jej towarzystwie czują się marchewka, buraki oraz użyte w dzisiejszym przepisie brokuły i kalafior. Ta sałatka jest trochę bardziej pracochłonna niż moje

Chilli Czosnek i Oliwa
Żeberka anyżowo-czosnkowe 132

Składniki 2 kg pokrojonych na pojedyncze kawałki żeberek mąka do obtoczenia olej do smażenia 120 g świeżego imbiru 10 ząbków czosnku 70 g anyżu gwiazdkowego 1 łyżeczka ostrej paprykowej pasty sambal oelek 400 ml jasnego sosu sojowego 450 g cukru 2 l wody 300 ml ciemnego octu ryżowego     Przygotowanie   Rozgrzałem olej, usmażyłem obtoczone w mące paski żeberek

R'n'G Kitchen
"Hummus" z pieczonego buraka 168

buraki upieczone szklanka  namoczonych dzień wcześniej orzechow nerkowca 3 łyżki oliwy 2 łyżki pasty tahini 1/2 łyżeczki kuminu sok z cytryny 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku natka kolendry lub pietruszki Zmiksuj namoczone orzechy nerkowca z pociętymi burakami, dodaj  resztę składników. Wyłóż na talerz, skrop oliwą i posyp natką lub kolendrą

AZgotuj!
Spaghetti ze szpinakiem, włoskim serkiem i pomidorkami 170

Uwielbiam jako dodatek na kanapki, do sałatek czy zapiekanek. Ale przyznam, że zdarza mi się go podjadać bez niczego.  Jest taaaaaki pyszny! Tym razem użyłam go do dzisiejszej pasty. Bardzo rzadko jadam potrawy w których główną rolę odgrywa makaron, ale wiedząc że w domu leży ostatnia porcja kukurydzianego spaghetii, nie mogłam sobie tak po prostu odpuścić. I wiecie

Kuchnia Ellie
JAJKA FASZEROWANE WĘDZONĄ MAKRELĄ 167

rozrywamy na mniejsze kawałki. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Żółtka ugniatamy widelcem i dodajemy do nich kawałki makreli, posiekamy szczypiorek oraz majonez, sól i pieprz. Mieszamy.  Otrzymaną pastą nadziewamy odłożone białka. Posypujemy wierzch szczypiorkiem

Kuchnia MagdaLeny