pasta - 17303 przepisów (strona:735/1154)

Zielone gazpacho z koprem 178

żółte papryki 1 zielona papryka 3 - 4 ząbki czosnku 1 spora cebula 500 g ogórków  2 -3 duże baldachy kopru ogrodowego parę łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz pasta chimichurri ( klik ) - opcjonalnie ocet winny do smaku 250 g krewetek, obranych - opcjonalnie przygotowanie Warzywa umyć, ogórki obrać, papryki pozbawić pestek.Wszystkie warzywa pokroić w mniejsze kawałki. Z baldachów odciąć nasiona - można

Stare Gary
Jak zrobić klasyczny sos pomidorowy? 149

jeśli zajdzie potrzeba miksujemy. Gotowy sos pomidorowy można przechowywać w słoikach. Wystarczy do tego 30 minutowa pasteryzacja w piekarniku rozgrzanym do 100 stopni Smacznego! Sprawdź również ten przepis – pasta paprykowa .   Artykuł Jak zrobić klasyczny sos pomidorowy? pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie

ale Pysznie
Ciasto czarny las w wersji wegańskiej 193

łyżka mąki ziemniaczanej 10 g agaru trochę soku z cytryny (łyżeczka) Owoce umieść w rondelku, zasyp cukrem i zagotuj. Do mąki ziemniaczanej dodał łyżkę wody, tak aby powstała jednolita pasta. Dodaj ją do owoców, wymieszaj. Na samym końcu dodaj agar i dokładnie wymieszaj, po 1-2 minutach możesz zdjąć z ognia. Wystudź sos. A teraz najprzyjemniejsza część (no prawie

greenscarf
Placki z ricotta i cytryną 129

łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 150 ml mleka 250 g ricotta otarta skórka z ½ cytryny ½ łyżeczki waniliowej pasty 2 łyżki masła do smażenia Odważ mąkę i wymieszaj w naczyniu razem z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. W drugim naczyniu wymieszaj jajka z serkiem i mlekiem za pomocą balonowej

codojedzenia
Grzanki czosnkowe z pastą rybną 226

słoiczek makreli w oleju Seko 1 mała bagietka 1 szalotka 2 łyżki serka kanapkowego śmietankowego sól, pieprz 2 ząbki czosnku oliwa ogórek kiszony … Czytaj dalej Grzanki czosnkowe z pastą rybną

czarrna od kuchni
Jest chleb będzie żarcie-chlebki z ciecierzycą 147

Mój dzień w kuchni zazwyczaj zaczyna się od wypieku chleba. Często przyrządzam ostre sosy i pasty , do których idealnie nadają się chlebki podpłomyki . Pieczywo z orientalnym touch jest bardzo aromatyczne. Placki można piec małe lub duże. Zazwyczaj moi goście muszą trochę popracować i odrywają chlebek upieczony w wersji large…Dzisiaj jednak upiekłam mniejsze chlebki ale na tyle duże

codojedzenia
Pasta z wędzonego łososia i awokado 133

przygotowania 1. Awokado obieramy ze skórki. 2. Awokado rozgniatamy widelcem z dodatkiem soku z cytryny. 3. Rozdrabniamy łososia. 4. Awokado łączymy z łososiem, jogurtem, posiekanym koperkiem i szczyptą pieprzu. Pasta z wędzonego łososia i awokado jest bogata w: - jednonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z awokado), które działają przeciwmiażdżycowo, - kwasy omega-3 (pochodzące z łososia), które działają przeciwzapalnie. Wartość odżywcza jednej porcji

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Zapiekanka z bakłażana i pomidorów 141

jadłam go nigdy wcześniej. Oprócz tego, że posiada wiele pożytecznych witamin jego ogromną zaletą jest niskokaloryczność – 100g tego warzywa zawiera jedynie 20kcal. Można przygotować z niego zapiekankę, pastę kanapkową czy nafaszerować je mięsnym lub warzywnymi dodatkami i upiec. Sezon na niego trwa podobnie jak na paprykę i pomidory od końca lipca do września. Warto więc przyrządzić go teraz kiedy jest

Życie ze smakiem
Kuskus z makrelą SEKO a'la paprykarz #WAKACJEZSEKO 160

nawet wiem że tak! Dla jednych ryby to tylko święta czy karnawał i ostatki. U nas ryby goszczą całym rokiem. Na obiad jemy całe lub filetowane, na śniadanie pasty lub słoiki. Najczęściej wyjadamy takie prosto ze słoiczka ale jak sytuacja zmusi przygotowuję jakąś przekąskę na bazie śledzika lub makreli. Tak było i tym razem. Dzwonią znajomi że będą

Życie zaczyna się w kuchni
KRUCHE CIASTECZKA Z KREMEM ORZECHOWO- KAKAOWYM+ MOJA RECENZJA KREMU ORZECHOWO- KAKAOWEGO SUPER KRÓWKA 151

ulepszaczy. Źródło błonnika pokarmowego, magnezu i potasu, W jego składzie znajdziecie takie składniki jak:      - cukier kokosowy      - mleko kokosowe w proszku      - pasta z orzechów kokosowych 12%      - olej słonecznikowy      - błonnik z akacji      - olej kokosowy      - proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu

Zrób to smacznie
MAC'N'CHEESE VEGAN 118

Przepyszny makaron w sosie serowym... bez sera! Za to z kalafiorem i pastą hummus 😇 Poniższa receptura to jedno z moich ostatnich odkryć. Razowy makaron penne zanurzony w kremowym sosie o konsystencji topionego serka to przepis który niedawno wpisał się na listę moich COMFORT FOODS. Nawet zdeklarowani mięsożercy stwierdzili, że sos jest pyszny i na pewno musi być w nim dodatek

Kuchnia Ellie
Makaron orzo z żółtą cukinią i czarnuszką 124

użyć dobrej jakości oliwy z oliwek. I tak oto powstał bardzo smaczny obiad, szkoda tylko, że zrobiłam go tak mało! Pora więc na powtórzenie tego wspaniałego dania! Viva la pasta! Makaron orzo z żółtą cukinią i czarnuszką / 2 porcje Składniki: 1 żółta, mała cukinia 2 ząbki czosnku 150 g makaronu orzo, w kształcie ziarenek ryżu 3 łyżki oleju rzepakowego

Moja smaczna kuchnia
Eklerki 167

utrzeć do uzyskania jasnej, puszystej masy. Dodać obie mąki i zmiksować tak, aby nie było grudek. Mleko zagotować z ziarenkami wanilii bądź cukrem wanilinowym. Zestawić z ognia i wlać pastę z żółtek. Dobrze wymieszać. Postawić z powrotem na palnik i mieszając rózgą kuchenną zagotować. Pogotować przez kilka sekund. Zdjąć z palnika i wmieszać likier ( jeśli używacie ). Budyń przykryć folią spożywczą

Opowieści z piekarnika
Pasta z kaszy gryczanej 181

tylko zobaczyłam ten przepis - od razu chciałam zrobić, ale mówić kolokwialnie - trochę mi się zeszło. W końcu jest! Pyszna pasta z kaszy gryczanej, jabłka i cebuli! Polecam ją każdemu jako urozmaicenie codziennych kanapek - najlepiej smakują z ogórkiem małosolnym,kiszonym lub - jak u mnie z małosolnym w zalewie miodowej (kupionym na okolicznym ryneczku). Składniki: saszetka ugotowanej kaszy gryczanej, średniej wielkości cebula

Lena Gotuje
🍹 Restauracja Blue Cactus – Warszawa 162

zdecydowanie bardziej, jak na przykład ogniste skrzydełka (które szczególnie polecam osobom lubiącym podwojoną ostrość). Najbardziej jednak smakowały mi quesadillas Rozczarowana byłam zaś papryczkami nadziewanymi, które były wypełnione (jak mniemam) pastą z białego serka. Dodatkowo przed zamówieniem zaserwowano nam pyszny cytrynowy aperitif oraz karafkę wody z cytryną – w standardzie, co bardzo rzadko się spotyka w restauracjach. Za do duży plus

Kuchnia Bazylii