pasta - 17303 przepisów (strona:729/1154)

Okolicznościowy tort moro (bez glutenu, cukru, laktozy) 325

gryczanej/kukurydzianej -50g skrobi z tapioki/kukurydzianej -40g kakao -200g ksylitolu Krem jaglany waniliowy/kakaowy -200g kaszy jaglanej -3/4 L mleka np. bez laktozy/napoju roślinnego -1 łyżeczka pasty waniliowej -ksylitol (indywidualne preferencje) -śmietanka powstała z puszki mleka kokosowego -4 łyżki kakao Karmel kokosowy -śmietanka powstała z puszki mleka kokosowego -5-7 łyżeczek cukru kokosowego lub trzcinowego muscovado

Candy Pandas
Sernik SNICKERS 472

gorzkiej czekolady 180g masła orzechowego (z orzeszków arachidowych, najlepiej o zawartości orzechów 90%-100%) 1kg gotowego sera na sernik 200g cukru 180g kwaśnej śmietany 12% lub 18% 1 łyżeczka pasty waniliowej lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 jajka Dodatkowo: 70g solonych orzeszków arachidowych 100g czekolady mlecznej lub gorzkiej 2-3 batoniki snickers (każdy o wadze 50g) 1. Roztopić

Mała Cukierenka
Sałatka ryżowa z rybą wędzoną 144

parboiled, który nie wchłania “soków” z pozostałych składników i sałatka nie jest przeleżała, tylko bardzo świeża. Zobacz też przepisy na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem, kukurydzą i ananasem Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem Ekspresowa sałatka z tuńczykiem Przepis na sałatkę wędzoną z rybą Drukuj przepis Porcji: 3-4 Czas gotowania: 30 minut Składniki 100 g ryżu (najlepiej parboiled

Kuchnia Bazylii
Drożdżowe ślimaczki z górskiego szlaku 181

gładkiego ciasta. Farsz: 1. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z cukrem i solą. 2. Oscypek drobno pokrój. Całość: 1. Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 40cm x 45cm. 2. Posmaruj całość pastą pomidorową. 3. Równomiernie rozłóż pokrojony oscypek na całej powierzchni ciasta i posyp suszoną żurawiną. 4. Zwijaj ciasno wzdłuż dłuższego boku i krój na 1,5cm plastry. 5. Układaj ślimaczki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pierogi z soczewicą i cieciorką 146

wymaga gotowania. Cieciorka konserwowa Rolnik, zwana także włoskim grochem, to smaczny, zdrowy i sycący dodatek do wielu potraw, zwłaszcza sałatek i dań warzywnych oraz podstawowy składnik oryginalnej, libańskiej pasty hummus. Ciecierzyca jest jedną z pierwszych roślin uprawianych przez człowieka, z historią sięgającą tysiące lat wstecz. Jej nasiona zawierają aż 25% białka, stanowiąc nieodzowny składnik diety wegetarian i wegan. Wszystkich zainteresowanych

Sama słodycz i szczypta chili
Humus 146

Opis Humus: Humus to popularna potrawa kuchni arabskiej, która pochodzi z Libanu. Jest to zazwyczaj sos dip lub pasta do smarowania. Przygotujemy go z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy lub innych roślin strączkowych. Jest szybki i prosty do przygotowania. Składniki: 200 g ciecierzycy 50 g sezamu 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku Sok z cytryny Sól, pieprz Opis przygotowania: Zaczynamy

CookMag
Jesienny chleb z dynią i figami. 148

dzięki temu ma również uroczy kolor. Miękisz chleba jest dosyć wilgotny i słodkawy za sprawą suszonych fig. Jesienny chleb z dynią i figami doskonale smakuje z serami i pastami lub pasztetami warzywnymi. Składniki: 100 g utartej dyni lub puree z dyni 50 g zakwasu, płynnego 50 g mąki razowej z pełnego przemiału ( pszennej, orkiszowej lub żytniej) 400 g mąki pszennej

Codziennik Kuchenny
Hiszpańska sałatka z fasoli, tuńczyka i ziemniaków 183

prawdziwy, gęsty winegret – bo taki powinien być: gęsty, lekki i puszysty – to ubijanie, proces podobny do tego jak szykujemy majonez. Winegret zaczynamy od przeciśnięcia czosnku i roztarcia go na pastę z solą. Czosnek przekładamy do wysokiego naczynia, wlewamy do niego ocet winny, wsypujemy paprykę, pieprz i mielony kumin. Mieszamy wszystko razem ubijaczką balonową (ja robię to końcówką-ubijaczką ręcznego blendera

Karo in the Kitchen
Curry z pieprzem i tofu 137

które łatwo jest zapakować w pojemnik lunchowy.   Składniki na 3 porcje: cebula pokrojona w piórka łyżka świeżo zmielonego pieprzu łyżka zielonego pieprzu marynowanego w kulkach 2 łyżki zielonej pasty curry opakowanie tofu naturalnego (180-200 g) pokrojonego na kawałki czerwona papryka pokrojona na kawałki marchewka pokrojona w plasterki 100 g różyczek brokułów podzielonych na mniejsze części mała cukinia pokrojona

Ugotowane pozamiatane
Delikatna pasta z makreli i jajek 152

Delikatna, lekka, bardzo prosta sałatka - pasta na kanapkę, czy do krakersa. Propozycja na podwieczorek lub lekką kolację również dla Dzieci

AniaGotuje.pl
Pasta z pieczonego bakłażana i czosnku 77

Pyszna pasta z pieczonego bakłażana i czosnku. Idealna do kanapek, wrapów, jako dip do warzyw, czy też krakersów. Wspaniały składnik do sałatek oraz pieczonych lub smażonych mięs

AniaGotuje.pl
Hummus z serkiem mascarpone 82

Delikatny i kremowy hummus z niewielką ilością pasty tahini oraz pysznym serkiem mascaropne. Jest to wersja niezwykle uniwersalna w smaku.. uwielbiana przez Dzieci! Czas przygotowywania:  5 minut Ilość porcji:  do zajadania dla 6-8 osób

AniaGotuje.pl
Focaccia z rozmarynem 121

pizzy. Prawie nie zawiera dodatków, dlatego też sprawdza się jako przekąska dla Dzieci. Pokrojona w paski jest idealna do przegryzania z sosami, serami, warzywami,  hummusem , czy inną pastą . To również idealna przekąska na przyjęcia. Łączny czas przygotowywania:  1,5 h z wyrastaniem Ilość porcji: blaszka 20/30

AniaGotuje.pl
Zupa krem z łososia 100

Łosoś w formie zupy krem? Czemu nie, zapraszam. - bez bulionu - bez mąki Ps. Schłodzona zupa dobrze smakuje również jako pasta do kanapek, czy dip :-) Czas przygotowywania:  około 50 minut Ilość porcji:  6 Składniki: • 400 g filetu z łososia • kawałek pora - około 5 cm • 3 ząbki czosnku • średnia marchewka • 1 szklanka wody • 3 łyżki

AniaGotuje.pl
Pasta z pestek słonecznika 204

Pyszna pasta z pestek słonecznika, które po namoczeniu smakują jak świeżo wyjęte z kwiatu słonecznika! Idealna do kanapek, jako dip do warzyw, czy też krakersów. Wspaniała również do jedzenia.. na łyżki

AniaGotuje.pl