pasta - 17303 przepisów (strona:724/1154)

Pasztet drobiowy z żurawiną 149

Uwielbiam domowe pasty, jak i pasztety. Co jakiś czas przygotowuje pasztet z resztek rosołowych (przepis TUTAJ ), który jest świetnym pomysłem na wykorzystanie nadmiaru mięsa, jak i warzyw z rosołu. Dzisiaj zachęcam do przygotowania świątecznego pasztetu - wraz z dodatkiem żurawiny i płatków migdałowych. Pasztet jest bardzo smaczny, łatwy do przygotowania - zasmakuje osobom, które lubią połączenie mięsa i owoców 😀 Składniki

Ugotować
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 161

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Oszukany piernik toruński przełożony masą z orzechów włoskich i laskowych 149

wyszperanych od mojej mamy. Oczywiście przepis musiał ulec stosownym modyfikacjom aczkolwiek myślę, że smakuje wyśmienicie. Delikatny, miękki i kruchy zarazem, przesmaczny ze względu na dodatek masy orzechowej w formie pasty do przełożenia. Glazurowany piękną polewą czekoladową. Przygotuję go na wigilię! Składniki (forma keksowa duża): 250 gram mąki żytniej  125 gram miodu  125 gram masła  łyżeczka sody

Mango Papaja
Moje włoskie przyjemności 238

gorące zazwyczaj dyskusje na każdy temat. Ponadto, Włosi trzymają się swoich pór posiłków. Rano zazwyczaj jest to espresso z czymś słodkim, za to porze lunchu raczą się klasyczni swoimi pastami Za to kolacja jest gwoździem programu. Wtedy to zbiera się cała familia, przy jednym stole i to własnie wtedy zajadają porządne i sycące dania popijając obficie winem. Poniżej przedstawiam

karmelowy
Omlet z rukolą, mozzarellą i pomidorkami 276

Śniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tajskie kotleciki z dorsza 120

przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy: - ok. 250 g filetu z dorsza - 3-4 łyżki mąki pszennej - 1 łyżkę sosu rybnego - 1 łyżkę sosu sojowego - 1 czubatą łyżeczkę czerwonej pasty curry - 1 małą papryczkę chili bez pestek - garść posiekanej kolendry - sok z połowy cytryny - szczyptę pieprzu - olej do smażenia 1. Rybę drobno siekamy i przekładamy do miski, a następnie dodajemy

Bez Cebuli
Rocher- czekoladowy sernik 317

Masa twarogowa 500 g twarogu zmielonego (użyłam quark) 125 ml śmietany kremówki 400 g nutelli  5 dużych jaj 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka pasty waniliowej 2/3 szklanki drobnego cukru Polewa  60 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady. Zagrzać śmietanę  i włożyć do ni ej pokruszoną czekoladę. Odstawić na 5 minut, następnie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Humus dyniowy 153

Ambition na hasło ZDROWA-JESIEŃ w  sklepie Dajar  (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.) #myAmbition Składniki: 1 szkl ugotowanej ciecierzycy 2 czubate łyżki puree z dyni 1 łyżka pasty sezamowej 2 ząbki czosnku sok z połowy limonki 2 łyżki oleju rzepakowego 4 łyżki wody 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu dekoracja: łyżka oleju i kilka ziaren ciecierzycy Przygotowanie: Czosnek

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tort kanapkowy 141

ułożyć dwie kromki (lub więcej, w zależności od tego jaki duży tort chcecie przygotować) obok siebie na talerzu na którym torcik będzie serwowany.  Na chleb nałożyć pierwszą warstwę - pastę z tuńczyka, na nim ułożyć plastry świeżego ogórka. Przykryć kolejną warstwą chleba.  Chleb posmarować serkiem kremowym, na nim ułożyć warstwę wędzonego łososia, skropić sokiem z cytryny i ułożyć plastry

Codzienne Gotowanie
Przepisy na Andrzejki 149

szpinakiem Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z koperkiem Podpłomyki z oregano Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem i parmezanem Flatbread z patelni

Moja smaczna kuchnia
Świąteczne pierniki brukowce - dla zapracowanych 130

kawowy.  1/2 małego espresso (lub 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 2 łyżkach wrzącej wody) 1 szklanka cukru pudru.  Cukier puder rozetrzeć razem z espresso na gadką pastę.  W razie potrzeby dodać więcej cukru, lub więcej espresso. Posmarować lukrem ciepłe jeszcze pierniczki. Przechowywać w zamkniętej puszce. W marę upływu czasu pierniczki zmiękną. Powodzenia. Przepis z bloga Moje

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Makaron z awokado, suszonymi pomidorami i kaparami 186

cebulę pokroić w drobną kostkę. Listki bazylii porwać na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dodać do awokado. Polać sokiem z cytryny i olejem. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku.     Pastę wymieszać z ugotowanym makaronem. Po wierzchu posypać startym parmezanem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Sałatka z awokado, pomidorami i mozzarellą 210

Sałatka z awokado, pomidorami i mozzarellą, pestkami dyni i słon ecznika . Sałatki z awokado: Sałatka z awokado, boczkiem i jajkiem w koszulce , Sałatka jarzynowa z awokado , oraz Jajka faszerowane pastą z awokado i szynką oraz Chłodnik z avocado to najpopularniejsze przepisy z tym owocem na blogu. Tym razem zrobiłam sobie lekką sałatkę z awokado, pomidorami i mozzarellą idealną na obiad

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przystawka ze śledzia 134

kosteczkę niż śledzie. Marynowane pieczarki i ogórka siekamy bardzo drobno. Ich kawałeczki mają być prawie niewyczuwalne podczas gryzienia. Do pokrojonych składników dodajemy majonez oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. Naszą pastę układamy na kromeczkach z pieczywa. Możemy dodatkowo przystroić je majonezem. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Kurczak w cytrynach z rozmarynem i "Italia do zjedzenia" Bartka Kieżuna - recenzja 130

wszystkim znanej, niesztampowej. Odwiedzamy z Bartkiem malownicze zakątki Włoch, poznajemy historię, sztukę i kulturę i odkrywamy kulinarne perełki różnych regionów, przy okazji dostając receptury na cudowne pasty, gnocchi, dania mięsne czy włoskie desery.  Książka dosłownie pochłania czytelnika: smakami, opisami miejsc, zdjęciami z cudownych miast i miasteczek odwiedzonych przez Autora.  Bartek mówi, iż piekielnie zazdrości każdemu, kto nie był

Moje Kuchenne Rewelacje