pasta - 17303 przepisów (strona:719/1154)

Świąteczne lasagne z suszonymi śliwkami i szynką włoską 168

masło, mąka,mleko,gałka muszkatołowa. Sos beszamelowy jest prosty do przygotowania, ja robię ten sos na oko. Masło roztopiłam w rondelku, dodałam mąki i podsmażyłam, mieszając uzyskałam taką jakby pastę, ale uwaga:nie ma powstać klucha. Dolałam mleka- u mnie pół litra i ciagle mieszając doprowadziłam do zgęstnienia, posoliłam, dodałam gałki muszkatołowej. Oraz garść startego sera typu mozzarella. Mieszając mikserem

Z Kuchni Do Kuchni
Piersi kaczki z gruszkami 145

cytryny 1/4 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżka natki pietruszki kawałek cynamonu goździk liść laurowy 4 łyżki masła cukier 1 łyżka sól pieprz       Przygotowanie Piersi kaczki natarłem pastą z łyżki soku cytrynowego, dwóch łyżek masła, soli i odrobiny tymianku. Gruszki obrałem, przekroiłem, wypestkowałem, skropiłem sokiem z cytryny. Na aluminiowej folii rozłożyłem skórki gruszek, a na nich piersi kaczki

R'n'G Kitchen
Kanapkowy mus buraczany z pomarańczą i orzechami 184

rodziców. Co prawda będzie niezły kocioł bo cała rodzina się zjeżdża ale zawsze jest potem co wspominać. W tym roku będziemy serwować musy Świąteczne, które świetnie sprawdzą się jako pasty kanapkowe na śniadania Świąteczne. Pierwsza już dziś :) To mus buraczany z bardzo aromatyczną pomarańczą i orzechami włoskimi oraz pinii, delikatnie podsmażany na równie aromatycznym oleju Rydzowym od SEMCO  . Składniki

Niezły Młynek
Pasztet drobiowy z żurawiną 170

Uwielbiam domowe pasty, jak i pasztety. Co jakiś czas przygotowuje pasztet z resztek rosołowych (przepis TUTAJ ), który jest świetnym pomysłem na wykorzystanie nadmiaru mięsa, jak i warzyw z rosołu. Dzisiaj zachęcam do przygotowania świątecznego pasztetu - wraz z dodatkiem żurawiny i płatków migdałowych. Pasztet jest bardzo smaczny, łatwy do przygotowania - zasmakuje osobom, które lubią połączenie mięsa i owoców 😀 Składniki

Ugotować
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 184

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Oszukany piernik toruński przełożony masą z orzechów włoskich i laskowych 178

wyszperanych od mojej mamy. Oczywiście przepis musiał ulec stosownym modyfikacjom aczkolwiek myślę, że smakuje wyśmienicie. Delikatny, miękki i kruchy zarazem, przesmaczny ze względu na dodatek masy orzechowej w formie pasty do przełożenia. Glazurowany piękną polewą czekoladową. Przygotuję go na wigilię! Składniki (forma keksowa duża): 250 gram mąki żytniej  125 gram miodu  125 gram masła  łyżeczka sody

Mango Papaja
Moje włoskie przyjemności 271

gorące zazwyczaj dyskusje na każdy temat. Ponadto, Włosi trzymają się swoich pór posiłków. Rano zazwyczaj jest to espresso z czymś słodkim, za to porze lunchu raczą się klasyczni swoimi pastami Za to kolacja jest gwoździem programu. Wtedy to zbiera się cała familia, przy jednym stole i to własnie wtedy zajadają porządne i sycące dania popijając obficie winem. Poniżej przedstawiam

karmelowy
Omlet z rukolą, mozzarellą i pomidorkami 299

Śniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tajskie kotleciki z dorsza 135

przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy: - ok. 250 g filetu z dorsza - 3-4 łyżki mąki pszennej - 1 łyżkę sosu rybnego - 1 łyżkę sosu sojowego - 1 czubatą łyżeczkę czerwonej pasty curry - 1 małą papryczkę chili bez pestek - garść posiekanej kolendry - sok z połowy cytryny - szczyptę pieprzu - olej do smażenia 1. Rybę drobno siekamy i przekładamy do miski, a następnie dodajemy

Bez Cebuli
Rocher- czekoladowy sernik 338

Masa twarogowa 500 g twarogu zmielonego (użyłam quark) 125 ml śmietany kremówki 400 g nutelli  5 dużych jaj 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka pasty waniliowej 2/3 szklanki drobnego cukru Polewa  60 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady. Zagrzać śmietanę  i włożyć do ni ej pokruszoną czekoladę. Odstawić na 5 minut, następnie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Humus dyniowy 203

Ambition na hasło ZDROWA-JESIEŃ w  sklepie Dajar  (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.) #myAmbition Składniki: 1 szkl ugotowanej ciecierzycy 2 czubate łyżki puree z dyni 1 łyżka pasty sezamowej 2 ząbki czosnku sok z połowy limonki 2 łyżki oleju rzepakowego 4 łyżki wody 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu dekoracja: łyżka oleju i kilka ziaren ciecierzycy Przygotowanie: Czosnek

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tort kanapkowy 165

ułożyć dwie kromki (lub więcej, w zależności od tego jaki duży tort chcecie przygotować) obok siebie na talerzu na którym torcik będzie serwowany.  Na chleb nałożyć pierwszą warstwę - pastę z tuńczyka, na nim ułożyć plastry świeżego ogórka. Przykryć kolejną warstwą chleba.  Chleb posmarować serkiem kremowym, na nim ułożyć warstwę wędzonego łososia, skropić sokiem z cytryny i ułożyć plastry

Codzienne Gotowanie
Przepisy na Andrzejki 176

szpinakiem Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z koperkiem Podpłomyki z oregano Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem i parmezanem Flatbread z patelni

Moja smaczna kuchnia
Świąteczne pierniki brukowce - dla zapracowanych 157

kawowy.  1/2 małego espresso (lub 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 2 łyżkach wrzącej wody) 1 szklanka cukru pudru.  Cukier puder rozetrzeć razem z espresso na gadką pastę.  W razie potrzeby dodać więcej cukru, lub więcej espresso. Posmarować lukrem ciepłe jeszcze pierniczki. Przechowywać w zamkniętej puszce. W marę upływu czasu pierniczki zmiękną. Powodzenia. Przepis z bloga Moje

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Makaron z awokado, suszonymi pomidorami i kaparami 207

cebulę pokroić w drobną kostkę. Listki bazylii porwać na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dodać do awokado. Polać sokiem z cytryny i olejem. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku.     Pastę wymieszać z ugotowanym makaronem. Po wierzchu posypać startym parmezanem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi