pasta - 17303 przepisów (strona:714/1154)

5 pomysłów na niedzielny obiad 341

wersja angielskiego klasyka. Chrupiąca ryba bez smażenia. Zdrowe, smaczne, bez tłuszczu i bez wysiłku. Czytaj dalej ODROBINA LUKSUSU: Spaghetti z krewetkami w maślanym sosie Najprostszy i najsmaczniejszy przepis na pastę z owocami morza! Do zrobienia w 15 minut. Fastfood, który może zakasować inne niedzielne, czasochłonne, wyszukane obiady. Nie lubimy nadużywać tego powiedzenia, ale „niebo w gębie” jest

Niedzielny kucharz
Spaghetti z kurczakiem i pietruszkowo-bazyliowym pesto 163

kurczaka 3 łyżki masła klarowanego 250g makaronu spaghetti pełnoziarnistego zioła prowansalskie sól morska świeżo zmielony pieprz parmezan Wykonanie: 1. Pesto Wszystkie wymienione składniki przełożyć do blendera. Zmiksować do postaci pasty (najlepiej zmiksować do takiego stopnia żeby wyczuwalne były grudki orzeszków). Doprawić do smaku pieprzem. 2. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. 3. Fileta z kurczaka pokroić w grubsze paski

Szalona Kuchnia Eweliny
pyszne ,sycace kulki z bulki na kapuscie kiszonej 135

powrotem do piekarnika , aż ser się roztopi:)) ps. u mnie jeszcze dodane cieniutkie plasterki lekko wędzonej szynki pod ser dane. My lubimy to jeść z chrzanem,lub z  pasta

w mojej kuchni
Przekąska na stół Wielkanocny 244

Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka, ogórki drobno posiekać, wymieszać z majonezem, chrzanem, jogurtem i utartym serem, dodać paprykę, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wymieszać. Gotową pastę kłaść na plasterki szynki i zwinąć w roladkę. Podawać z sosem czosnkowy

Tradycyjna Kuchnia
Pieczona owsianka z owocami – szybkie ciasto owsiane 272

łyżki cukru kokosowego, cukru brązowego, syropu z agawy, miodu albo słodzika odpornego na wysoką temperaturę 2 pełne łyżki migdałów w płatkach 1 pełna łyżeczka cynamonu 1 płaska łyżeczka wanilii (pasty waniliowej lub ekstraktu, nie używajcie „olejku”) 1 niepełna łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka masła lub oleju kokosowego do wysmarowania formy ½ łyżeczki soli

Karo in the Kitchen
Śledzie z farszem grzybowym 166

Firma SEKO, która   jest producentem wyrobów rybnych na bazie śledzia solonego, past i sałatek, a   także rybnych wyrobów garmażeryjnych, zaproponowała mi   wzięcie udziału w konkursie : „Śledzik na każdą okazję”. Ucieszyłam się, bo bardzo lubię ryby i śledzie. Najczęściej kupuję śledzie solone, które traktuję jako bazę do przygotowania   smacznych śledzi w różnych wariantach. Do moich dzisiejszych śledzi

Kuchnia u Krysi
pasta z zoltek i chrzanu 121

łyżki śmietany opcjonalnie Wykonanie Ugotować jajka na twardo. Po ostudzeniu oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z chrzanem. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić solą do smaku .Pastę włożyć do lodówki do schłodzenia:)) ps. Jeśli chrzan jest bardzo ostry to dodać 1-2 łyżki śmietany

w mojej kuchni
Alkoetykieta – cz. I 105

drobiu, ryb oraz do cielęciny serwujemy wina białe; do dziczyzny z kolei, wołowiny, schabów pieczonych itp. lepsze będzie wino czerwone. Potrawy z grzybów – wina czerwone, wytrawne (ostatnio jadłam rewelacyjną pastę z borowikami, do której dobrałam sobie Chianti (Chianti Coli Senesi, Sangiovese, Bichi Borghesi, Toskania). Sery chude – wina białe, wytrawne lub półwytrawne. Tutaj może pojawić się również na stole piwo. Sery

Kate's Kitchen
DOMOWY PAPRYKARZ LCHF BEZ RYŻU (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu i laktozy) 168

piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 100 ° C a następnie lekko przestudzić i zdjąć pomarszczoną skórkę. Obraną paprykę zblendować ewentualnie dodając marchewkę, ale niezbyt drobno by nie powstała pasta. Warzywa dodać do cebuli i czosnku, dołożyć ziele angielskie i liście laurowe i dusić przez ok 10 minut na małym ogniu by papryka puściła sok. Można dodać część przecieru pomidorowego

Ola la LCHF
#2 – Warmia i Mazury 135

odsłonę serii Kuchnia Polska , bo Polacy nie gęsi i swą kuchnię mają. W styczniu podzieliłam się z Wami informacjami i przepisami dotyczącymi Pomorza i Kaszub – był pasztet z makreli, pasty śledziowe oraz tamtejsza prażnica. Dzisiaj odwiedzimy kuchnie gospodyń z Warmii i Mazur, czyli północno zachodniej części naszego kraju. Mówiąc o tej krainie podobnie jak o Pomorzu i Kaszubach pierwsze

Życie ze smakiem
Pasta z twarogu i makreli 134

Pasty kanapkowe z powodzeniem zastępują wędliny. Z twarogiem i makrelą jest smaczna i zdrowa:). W tej wersji jest bardzo sycąca, wystarczy niewielka ilość na pieczywie by nasycić się na długo.  200g twarogu  200g fileta wędzonego z makreli  3 ogórki kiszone 1 cebula 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz 1. Z fileta usuwamy skórę, rwiemy na małe kawałki. Ogórki

Szefowa kuchni
Sernik z paloną białą czekoladą i brownie. 189

dobrze forma uszczelniona.  Masa serowa 750 g twarogu mielonego (użyłam quarku) 1 szklanka śmietany kremówki 100 g rozpuszczonej białej czekolady 3/4 szklanki cukru 4 całe jajka 1 łyżeczka pasty waniliowej 100 gram gorzkiej czekolady posiekanej na drobne kawałeczki  1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej  Wszystkie produkty włożyć do misy i zamieszać do połączenia (mąki przesiejcie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Wielkanocne jajka w szynce 8788

kubek Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jaka i ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać serek śmietankowy, posiekana natkę pietruszki, przyprawić do smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Powstałą pastę wykładać na plasterki szynki i zwinąć w roladkę. Jogurt połączyć z chrzanem, majonezem , posiekaną natką pietruszki, polać roladki powstałym sosem i udekorować natka pietruszki. Podawać na śniadanie wielkanocne

Tradycyjna Kuchnia
Dietetyczne pączki pieczone 182

łyżki rozpuszczonego i schłodzonego masła 1 szklanka cukru 2 całe jajka 2 żółtka 800 g mąki pszennej uniwersalnej 1 łyżeczka soli 7 g suchych drożdży instant 1 łyżeczka pasty waniliowej do posmarowania użyłam lukru i ozdobnej posypki Lukier 1/2 szklanki cukru pudru 2-3łyżki soku z cytryny.  Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny w razie potrzeby dodać

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort minecraft - wyzwanie 342

przekrojenia na połowę. (Musicie upiec dwa takie ciasta aby po przekrojeniu uzyskać cztery blaty) 3 jajka 1 szklanka cukru 150 ml mleka 130 g oleju słonecznikowego 1 łyżeczka pasty waniliowej 150 g maki 60 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki proszku sody Formy, lub tortownice wyłóżcie papierem do pieczenia(samo dno) Jajka roztrzepać z mlekiem, olejem

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk