Pasztet drobiowy z żurawiną 198Uwielbiam domowe pasty, jak i pasztety. Co jakiś czas przygotowuje pasztet z resztek rosołowych (przepis TUTAJ ), który jest świetnym pomysłem na wykorzystanie nadmiaru mięsa, jak i warzyw z rosołu. Dzisiaj zachęcam do przygotowania świątecznego pasztetu - wraz z dodatkiem żurawiny i płatków migdałowych. Pasztet jest bardzo smaczny, łatwy do przygotowania - zasmakuje osobom, które lubią połączenie mięsa i owoców 😀 Składniki
Ugotować
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 211Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Oszukany piernik toruński przełożony masą z orzechów włoskich i laskowych 211wyszperanych od mojej mamy. Oczywiście przepis musiał ulec stosownym modyfikacjom aczkolwiek myślę, że smakuje wyśmienicie. Delikatny, miękki i kruchy zarazem, przesmaczny ze względu na dodatek masy orzechowej w formie pasty do przełożenia. Glazurowany piękną polewą czekoladową. Przygotuję go na wigilię! Składniki (forma keksowa duża): 250 gram mąki żytniej 125 gram miodu 125 gram masła łyżeczka sody
Mango Papaja
Moje włoskie przyjemności 319gorące zazwyczaj dyskusje na każdy temat. Ponadto, Włosi trzymają się swoich pór posiłków. Rano zazwyczaj jest to espresso z czymś słodkim, za to porze lunchu raczą się klasyczni swoimi pastami Za to kolacja jest gwoździem programu. Wtedy to zbiera się cała familia, przy jednym stole i to własnie wtedy zajadają porządne i sycące dania popijając obficie winem. Poniżej przedstawiam
karmelowy
Omlet z rukolą, mozzarellą i pomidorkami 330Śniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tajskie kotleciki z dorsza 173przygotowania porcji dla 2 osób potrzebujemy: - ok. 250 g filetu z dorsza - 3-4 łyżki mąki pszennej - 1 łyżkę sosu rybnego - 1 łyżkę sosu sojowego - 1 czubatą łyżeczkę czerwonej pasty curry - 1 małą papryczkę chili bez pestek - garść posiekanej kolendry - sok z połowy cytryny - szczyptę pieprzu - olej do smażenia 1. Rybę drobno siekamy i przekładamy do miski, a następnie dodajemy
Bez Cebuli
Rocher- czekoladowy sernik 370Masa twarogowa 500 g twarogu zmielonego (użyłam quark) 125 ml śmietany kremówki 400 g nutelli 5 dużych jaj 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka pasty waniliowej 2/3 szklanki drobnego cukru Polewa 60 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady. Zagrzać śmietanę i włożyć do ni ej pokruszoną czekoladę. Odstawić na 5 minut, następnie
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort kanapkowy 198ułożyć dwie kromki (lub więcej, w zależności od tego jaki duży tort chcecie przygotować) obok siebie na talerzu na którym torcik będzie serwowany. Na chleb nałożyć pierwszą warstwę - pastę z tuńczyka, na nim ułożyć plastry świeżego ogórka. Przykryć kolejną warstwą chleba. Chleb posmarować serkiem kremowym, na nim ułożyć warstwę wędzonego łososia, skropić sokiem z cytryny i ułożyć plastry
Codzienne Gotowanie
Przepisy na Andrzejki 210szpinakiem Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z koperkiem Podpłomyki z oregano Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem i parmezanem Flatbread z patelni
Moja smaczna kuchnia
Świąteczne pierniki brukowce - dla zapracowanych 187kawowy. 1/2 małego espresso (lub 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 2 łyżkach wrzącej wody) 1 szklanka cukru pudru. Cukier puder rozetrzeć razem z espresso na gadką pastę. W razie potrzeby dodać więcej cukru, lub więcej espresso. Posmarować lukrem ciepłe jeszcze pierniczki. Przechowywać w zamkniętej puszce. W marę upływu czasu pierniczki zmiękną. Powodzenia. Przepis z bloga Moje
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Makaron z awokado, suszonymi pomidorami i kaparami 234cebulę pokroić w drobną kostkę. Listki bazylii porwać na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dodać do awokado. Polać sokiem z cytryny i olejem. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. Pastę wymieszać z ugotowanym makaronem. Po wierzchu posypać startym parmezanem. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomi
Sałatka z awokado, pomidorami i mozzarellą 256Sałatka z awokado, pomidorami i mozzarellą, pestkami dyni i słon ecznika . Sałatki z awokado: Sałatka z awokado, boczkiem i jajkiem w koszulce , Sałatka jarzynowa z awokado , oraz Jajka faszerowane pastą z awokado i szynką oraz Chłodnik z avocado to najpopularniejsze przepisy z tym owocem na blogu. Tym razem zrobiłam sobie lekką sałatkę z awokado, pomidorami i mozzarellą idealną na obiad
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przystawka ze śledzia 191kosteczkę niż śledzie. Marynowane pieczarki i ogórka siekamy bardzo drobno. Ich kawałeczki mają być prawie niewyczuwalne podczas gryzienia. Do pokrojonych składników dodajemy majonez oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. Naszą pastę układamy na kromeczkach z pieczywa. Możemy dodatkowo przystroić je majonezem. Wioleta Gargula
MamaOskarka
Kurczak w cytrynach z rozmarynem i "Italia do zjedzenia" Bartka Kieżuna - recenzja 177wszystkim znanej, niesztampowej. Odwiedzamy z Bartkiem malownicze zakątki Włoch, poznajemy historię, sztukę i kulturę i odkrywamy kulinarne perełki różnych regionów, przy okazji dostając receptury na cudowne pasty, gnocchi, dania mięsne czy włoskie desery. Książka dosłownie pochłania czytelnika: smakami, opisami miejsc, zdjęciami z cudownych miast i miasteczek odwiedzonych przez Autora. Bartek mówi, iż piekielnie zazdrości każdemu, kto nie był
Moje Kuchenne Rewelacje
PUREE Z DYNI 274dyni najbardziej moim zdaniem nadaje się dynia Hokkaido, chociaż inne gatunki dyń jadalnych również z powodzeniem wchodzą w grę. Moje puree z dyni wykorzystuję do ciasta, do sosów, zup, past do chleba a nawet […] Artykuł PUREE Z DYNI pochodzi z serwisu Gotowanie
Gotowanie-uk