pasta - 17303 przepisów (strona:700/1154)

Zielone, szpinakowe naleśniki 162

powłoką teflonową nie ma potrzeby natłuszczania jej za każdym razem. Naleśniki podajemy na słodko z serem, polane syropem lub płynnym miodem, z owocami lub na wytrawnie- u mnie z pastą z tuńczyka i awokado

Kuchnia w czekoladzie
Zielona sałatka z brokułów i awokado 184

wersji chrupiącej, niemal surowej. Polecam! składniki: 1 dojrzałe awokado 1 brokuł garść listków świeżej bazylii - dałam grecką sos sok z 1 cytryny + trochę do skropienia awokado 2 łyżki pasty sezamowej - tahini 3 -4  łyżki  oliwy z oliwek 1 łyżeczka  sosu sojowego 1/3  łyżeczki papryki w płatkach  sól, pieprz  - do smaku przygotowanie Brokuły podzielić

Stare Gary
Pasta jajeczna z tuńczykiem i oliwkami. 133

Wczoraj na kolację był świeży  chlebek owsiany  z taką właśnie pastą jajeczną z tuńczykiem. Moje chłopaki bardzo lubią tuńczyka, dlatego w domu nie może go zabraknąć :) Tym razem tuńczyk w połączeniu z jajkami, z dodatkiem oliwek i cebulki. Do tego świeżutki chrupiący chlebek i cóż trzeba więcej :) Składniki: 3 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym

Agusiowe smakołyki
Placki ziemniaczane na 20 sposobów 355

Placki ziemniaczane z chili 9. Placki ziemniaczane wiejskie 10. Placki ziemniaczane z rybą 11. Placki ziemniaczane dwudniowe 12. Placki ziemniaczane z sosem czosnkowo- koperkowym 13. Warzywne placki ziemniaczane z pastą rybną 14. Placki ziemniaczane z twarogiem 15. Placki ziemniaczane z sałatką śledziową 16. Placki ziemniaczane z sosem pomidorowym 17. Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą 18. Placki ziemniaczane z jabłkami

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z fetą i arbuzem 234

mojej kuchni. Feta to ser, który można jeść na zimno i na ciepło. Wzbogaca smak każdej potrawy. Feta lubi też towarzystwo warzyw i owoców. Zachęcam do sprawdzenia jak smakuje pasta z pieczonych buraków z fetą

AniaGotuje.pl
PASZTET Z PIECZONYCH WARZYW Z PŁATKAMI OWSIANYMI 127

pasztet z pieczonych warzyw dealnie sprawdza się zarówno jako dip, jak i pasta do rozsmarowania na kromce chleba. Składniki: 500g marchewki 1 duża cebula 1/2 główki czosnku (obrane ząbki) 3-4 łyżki oliwy (np z chilli) 1 średni batat 2 dl (200ml) płatków owsianych pieprz sól sok z cytryny batata zawiń w folię aluminiową i [...] Artykuł PASZTET Z PIECZONYCH WARZYW

SandraFrej.com
Tort Bezowy z Malinami i Kawą 288

serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku, ja kremu już nie słodziłam) 2 łyżeczki cukru wanilinowego lub cukru z prawdziwą wanilią lub ekstraktu (ja użyłam pasty waniliowej i czystego ekstraktu wanilii) 1 fix do śmietany 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki likieru Baileys (niekoniecznie) około 300-350g malin Bezy: 1. Dwie blaszki wyłożyć papierem

Mała Cukierenka
Czerwone pesto z suszonych pomidorów i śliwek 178

migdałowe i ser. Wszystko lekko solimy. Dodajemy olej z zalewy z pomidorów suszonych i zaczynamy miksować. Całość rozdrabniamy stopniowo dodając oliwę z oliwek, aż uzyskamy pożądaną gęstość i jednolitą pastę. Gotowe pesto przekładamy do słoiczka, wierzch zalewamy oliwą z oliwek, zakręcamy i przechowujemy w lodówce kilka dni. Takie pesto najlepiej smakuje z gorącym, ugotowanym al dente makaronem, posypane dużą ilością

PatiGotuje
Rolada szpinakowa z nadzieniem z tuńczyka i suszonych pomidorów 242

Zrobiłam dzisiaj i już nie ma Tuńczyk z puszki nie musi być nudny i jest cała gama przepisów, w których się sprawdzi. Ja zazwyczaj używam go do makaronów i past. Serwowany w taki sposób smakuje mi najbardziej. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog

mecooks
"Krakersy" z ciasta chlebowego 161

bardzo dobrym rozwiązaniem. Krakersy może nie przypominają smakiem znanych nam krakersów, to raczej skórka chlebowa, ale są naprawdę świetne do podgryzania. Myślę, że znakomicie sprawdzą się jako podkład do past wszelakich, można zrobić masę malutkich kanapeczek. Ja nie zdążyłam, zjedliśmy wszystkie bez żadnych dodatków. Polecam! składniki 230g zakwasu 285 g mąki pszennej, uniwersalnej (użyłam typ 650) 8 g soli morskiej

Stare Gary
Maślano-miodowy królik 268

Składniki: 1 tuszka z królika 1 cebula 2 łyżki czuszki (pasta z ostrej papryczki) 2 łyżki masła 2 łyżki miodu 1 łyżka suszonych pomidorów 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka jarzynki … Czytaj dalej Maślano-miodowy królik

czarrna od kuchni
pasta z awokado i serka puszystego 280

Tydzień bez awokado to tydzień stracony. Ostatnio pasty z awokado są moimi ulubionymi pozycjami śniadaniowymi Po pierwsze bardzo szybko się je przygotowuje, po drugie są bardzo sycące, a po trzecia co równie bardzo ważne są bardzo zdrowe. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że można do niego dodać wiele różnych dodatków, więc śniadania nie mogą nam się znudzić :)  Składniki

Gotowanie z pasją
pasta z awokado i serka puszystego 202

Tydzień bez awokado to tydzień stracony. Ostatnio pasty z awokado są moimi ulubionymi pozycjami śniadaniowymi Po pierwsze bardzo szybko się je przygotowuje, po drugie są bardzo sycące, a po trzecia co równie bardzo ważne są bardzo zdrowe. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że można do niego dodać wiele różnych dodatków, więc śniadania nie mogą nam się znudzić :)  Składniki

Gotowanie z pasją
Piątek: Misa obfitości z krewetkami, pęczakiem i warzywami 149

Odstaw do ostudzenia. Krok 2 W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Drobno posiekaj 2 ząbki czosnku, a następnie płaską stroną noża rozetrzyj z łyżeczką soli i oregano na pastę. Obtocz nią dokładnie krewetki i wstaw je do piekarnika pod sam grill na 5-7 minut. Krok 3 Przygotuj dressing: wymieszaj 4 łyżki sosu sojowego z 4 łyżkami oleju sezamowego

Niedzielny kucharz
Zapiekanka bałkańska z tuńczykiem i szparagami 247

ręcznikiem papierowym, przyprawiamy ziołami prowansalskimi, skrapiamy oliwą i grillujemy na grillu elektrycznym lub patelni grillowej, do lekkiego zrumienienia. Na dno naczynia żaroodpornego, w którym będziemy zapiekać, wykładamy warstwę warzywnej pasty ajvar, następnie układamy grillowaną cukinię, bakłażana, i szparagi. Rozkłócone jajko łączymy ze śmietanką, dodajemy szczyptę soli, posiekane oregano i polewamy górną warstwę zapiekanki. Na wierzch wykładamy kawałki tuńczyka. Zapiekamy

Kierunekuchnia