pasta - 17303 przepisów (strona:712/1154)

Twarożek z fetą i rozmarynem 195

fetą i rozmarynem warto podawać na stół w szklanych miseczkach do 0,3 l o takich jak na przykład tutaj, zobaczcie . Możecie spróbować inne moje przepisy na śniadanie – pastę z jajek i pomidorów suszonych , a także śniadaniową sałatkę z awokado . Zobacz mój film z przygotowania twarożku Składniki – Twarożek z fetą i rozmarynem 150 g mielonego twarogu lub serka

Kuchennyviral.pl
Najlepsze pierogi ruskie 331

Niektórzy uważają, że najlepsze są od razu po ugotowaniu – inni, że na drugi dzień, odsmażone i przyrumienione na masełku.   Zobacz także: Makaron z krewetkami To najprostsza wersja pasty z krewetkami, ale zdecydowanie n... Pieczony schab z cebulką Schab pieczony z cebulką to moja ulubiona pieczeń schabowa, ... Zupa z suszonych borowików Zupa z suszonych borowików - niezwykle aromatyczna i treściw

Poezja smaku
Słodko-ostre żeberka 244

Składniki: 1 kg żeberek marynata: 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 1 liść laurowy 5 ziaren jałowca 5 łyżek sosu słodkie chili 3 łyżki pasty warzywnej pindżur Podravka … Czytaj dalej Słodko-ostre żeberka

czarrna od kuchni
Pieczarki duszone. 200

masło z oliwą. Dodać 1/4 łyżeczki soli, pieprz i rozmaryn. Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Czosnek posiekać i rozetrzeć z 1/4 łyżeczki soli na gładką pastę. Dodać do pieczarek, wymieszać i smażyć jeszcze 3 minuty. Na koniec wymieszać z posiekaną natką

zadanie-gotowanie
Pączusie z kremem pasticcera (Frittelle alla crema pasticcera) 162

già a pensare a cosa preparare per Carnevale. Quest'anno sulla nostra tavola non mancheranno di sicuro le frittelle alla crema pasticcera. Quest'ultime verranno realizzate a base di pasta choux, farcite con crema pasticcera e decorate con lo zucchero semolato. Frittelle di questo genere non possono proprio mancare sulla vostra tavola. Buon appetito ;) SKŁADNIKI (ok. 20 sztuk

La grande e la piccola cuoca
Dietetyczne pączki pieczone 168

łyżki rozpuszczonego i schłodzonego masła 1 szklanka cukru 2 całe jajka 2 żółtka 800 g mąki pszennej uniwersalnej 1 łyżeczka soli 7 g suchych drożdży instant 1 łyżeczka pasty waniliowej do posmarowania użyłam lukru i ozdobnej posypki Lukier 1/2 szklanki cukru pudru 2-3łyżki soku z cytryny.  Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny w razie potrzeby dodać

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Najlepszy pad thai z krewetkami 164

szczypiorek - garść prażonego słonecznika - połowę cytryny - 1 łyżkę oleju - 1 łyżkę masła - świeżo mielony pieprz Do przygotowania sosu potrzebujemy: - 3 łyżki sosu sojowego - 3 łyżki sosu rybnego - 5 łyżeczek pasty z tamaryndowca - 4-5 łyżeczek miodu (w zależności od rodzaju miodu) - sok z połowy limonki 1. W szklance łączymy ze sobą wszystkie składniki sosu. 2. Makaron przygotowujemy wg instrukcji

Bez Cebuli
Ciasto Brzoskwiniowa Chmurka 538

cukru 1 szklanka cukru Krem: 1 galaretka brzoskwiniowa w proszku 1 galaretka malinowa w proszku 500ml gorącej wody 1200ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej lub cukier z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g skórka starta z 1/2 cytryny 1 puszka brzoskwiń w syropie Dodatkowo: sok wyciśnięty z 1 cytryny Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić

Mała Cukierenka
Tajska zupa krem z groszku 147

płatków czerwonej papryki plus do dekoracji sól, pieprz opcjonalnie: natka kolendry i kiełki groszku do dekoracji opcjonalnie: groszek ptysiowy (polecam taki mały Soup Pearl marki Belbake) opcjonalnie: 2 łyżeczki pasty z trawy cytrynowej opcjonalnie: ok. 100ml śmietany kremówki (ja dodaję, zupa jest bardziej aksamitna) Wykonanie: Nie ma prostszego sposobu na wykonanie tajskiej zupy krem z groszku – wrzucamy wszystkie składniki

Pociąg Do Kuchni
Mini ptysie z kruszonką i kremem waniliowym 177

mleka wraz z laską. Wsyp cukier, a garnek wstaw na mały ogień. Doprowadź do wrzenia, a następnie wyjmij laskę wanilii. Żółtka oraz obie mąki zmiksuj na gładką pastę za pomocą blendera. Kolejno wlej ją energicznym ruchem, szybko mieszając zawartość garnka. Rondel wstaw z powrotem na ogień i gotuj, cały czas mieszając aż powstanie gęsty budyń. Gotowy krem zdejmij z ognia

Food Square
SAŁATKA Z JAJKIEM W KOSZULCE I AWOKADO 169

jest już taki mocny w smaku i nie zabijamy nim naszych rozmówców ;-). Polecam Wam ten sposób obróbki z tym warzywem. W tej formie nada się do wielu dań, wszelakich past, dodatek do dań z makaronem, pizzy, do nadzienia do pierogów, sałatek itd. Do przygotowania sałatki użyłam mieszanki młodych listków sałat, ziół i warzyw, znajdziecie taką na półkach sklepowych z oznaczeniem

SMYKWKUCHNI
Pasta z makreli 158

Dziś jeszcze jedną propozycja pasty na chleb. Produkty do jej zrobienia są dostępne w każdym sklepie więc Kochani nie czekajcie ☺ . Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Gryczane kotlety z łososiem 154

Przygotowanie: 1. Kaszę gryczaną gotujemy. 2. Łososia siekamy na drobne kawałeczki. 3. Kaszę, łososia, jajo, koperek i przyprawy wrzucamy do większej miski i blenderem ręcznym mielimy do powstania konsystencji pasty. (jeśli nie posiadacie ręcznego, może być melakser) 4. Wylepiamy kotleciki i smażymy na patelni lub pieczemy w piekarniku. Ja smażyłam na smalcu gęsim. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze: pieczone

Zdrowie i pysznie na talerzu
Roladki z tortilli w smakach kilku 4295

filetów anchois 2 garście roszponki łyżka majonezu 2 placki tortilli pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obrane i wystudzone rozdrabniamy widelcem dodając 1 łyżkę majonezu. Doprawiamy pieprzem.  Pastą jajeczną smarujemy 2 tortille na którą układamy liście roszponki i anchois w pokazany obok sposób. Ciasno zwijamy tak aby anchois było idealnie w środku roladki. -------------------------------------------- Mechanik w kuchni ------------------------------------------- Składniki

Mechanik w kuchni
Sałatka z awokado 228

Awokado jest smacznym i ciekawym uzupełnieniem diety. Można je wykorzystywać do sałatek, deserów, zup, jako pastę do smarowania pieczywa… i nie tylko. Samo awokado ma dość mdły i niewyrażny smak, dlatego warto je wzbogacić dodatkowymi składnikami i przyprawami. Jak dla mnie idealnie pasuje sos sojowy, sok z cytryny, kropla – dwie oleju sezamowego i… to wszystko. Ale ja jestem smakoszem awokado

mojewypiekiinietylko