Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Przepis na : śniadanie

Kolejna propozycja pasty,którą można owinąć w szynkę lub (zdrowiej) w liść sałaty. SKŁADNIKI:(2 porcje) 4 duże jajka 5-6 cm białej części pora Mały ząbek czosnku Łyżka jogurtu naturalnego 1/2 łyżki majonezu (lub więcej-jak kto woli) Łyżka posiekanych ziół (szczypiorek, koperek, pietruszka) Sól Pieprz Czubrica zielona Curry PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę, dodajemy drobno posiekany por i czosnek, jogurt, majonez,:zioła,przyprawy-mieszamy. Smacznego. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kopystką po garach

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.