Składniki: mięso mielone drobiowe 1 kg, bułka namoczona w mleku 1 duża, jajka 2 sztuki "L", kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 2 łyżki, cebula 1 sztuka, serek topiony śmietankowy duży 2 sztuki, mąka pszenna - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba mielone drobiowe w misce dokładnie wyrobić na kleistą masę(...)jajkami, posiekaną cebulą, papryką, pieprzem, kucharkiem, bułką tartą i odcisniętą z mleka bułką szwedką z porcji mięsa formować placek, nałożyć porcję serka topionego, nakryć drugim plackiem i formować owalne duże kotlety, obtaczac je w mące pszennej na mocno gorącym oleju smażyć rumiane kotlety z każdej strony, następnie pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 10 minut
W Mojej Kuchni Lubięsosie pieczeniowym. No to do dzieła! Składniki: około 0,7 kg schabu bez kości 1 cebula około 4 łyżki mąki 6 łyżek oleju pieprz sól opcjonalnie Vegeta papryka słodka mielona woda 2-3 łyżeczki suszonych, zmielonych grzybów Sposób przygotowania: Schab myjemy i oczyszczamy z grubych błon. Następnie nacieramy schab w całości 1 łyżką oleju, solą (około 1 łyżeczką), pieprzem(...)około pół łyżeczki), papryką słodką (2-3 łyżeczki) i opcjonalnie Vegetą (1 łyżeczką) (jeśli nie chcemy użyć Vegety, należy dodać około pół łyżeczki soli więcej). Ja tę czynność wykonuję wieczorem dnia poprzedzającego dzień, w którym będę schab podawać i zostawiam na noc tak zamarynowane i dokładnie natarte przyprawami mięso. Można jednak zrobić to tego samego dnia, ale mięso nie będzie
Anielska Kuchnia Aniidealnie komponują się z arbuzem, który wbrew pozorom i moim obawom, nie rozgotował się na papkę, ale pozostał jędrny i soczysty. Składniki : ćwierć dużego arbuza 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki lub pieprzu kajeńskiego szczypta kurkumy 0,5 łyżeczki mielonej kolendry 1 ząbek czosnku 0,25 nasion kminu rzymskiego sól cukier sok z cytryny oliwa do smażenia Przygotowanie : Arbuza pokroić(...)grube plastry, obrać ze skóry i pozbawić pestek. Pokroić w kawałki wielkości około 2cm. 2 garście arbuza przełożyć do miksera i zmiksować. Doprawić ostrą papryką, kurkumą i kolendrą, czosnkiem wyciśniętym przez praskę oraz solą. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej nasiona kminu przez około 20-30 sekund. Dodać zmiksowanego arbuza, zmniejszyć ogień i powoli gotować
Codzienne Gotowaniepracy. Spróbujcie koniecznie! Składniki: 500 g mięsa wołowego mielonego 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka pomidorów 3 ząbki czosnku 2 cebule 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka oregano szczypta cynamonu 3 łyżki siekanej kolendty oliwa z oliwek sól pieprz Przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na dużej
Menmagazinełyżki oleju rzepakowego 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka natki pietruszki Sól, pieprz 4 szt. listków laurowych 6 szt. ziela angielskiego 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki Szczypta imbiru PRZYGOTOWANIE Warzywa kroimy w kostkę i dusimy na oleju. Dodajemy około 250 ml wody oraz przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, łyżeczkę kurkumy, łyżeczkę słodkiej papryki w proszku, imbir
Moje Kuchenne Rewelacjeangielskiego 2 liście laurowe 1/2 łyżeczki cukru sól, świeżo mielony pieprz Składniki na marynatę: 400 ml czerwonego wina 1/2 łyżeczki cynamonu 1 gwiazdka anyżu 2 goździki 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki Składniki na zasmażkę: 40 g mąki pszennej 40 g masła Do podania: ugotowane kopytka lub gnocchi (około 500 g) CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI
My Culinary ArtSkładniki: 2 golonki z indyka 5 ząbków czosnku 2 duże cebule 1/2 łyżeczki papryki ostrej 2 łyżki masła 2 łyżki oleju 2 łyżki mąki pszennej 3 ziarnka ziela angielskiego 2 listki laurowe 3 łyżki przecieru pomidorowego sól i pieprz świeżo mielony natka pietruszki do dekoracji Wykonanie; Golonkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Czosnek obieramy, kroimy drobniutko. Golonki nacieramy(...)solą pieprzem, papryką oraz czosnkiem.Odstawiamy do lodówki na 1 godz. Patelnię rozgrzewamy dodajemy masło i oliwę, golonki obtaczamy w mące, obsmażamy z każdej strony, przekładamy do rondla zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy listki laurowe, ziarnka ziela gotujemy na wolnym ogniu. Cebulę obieramy, kroimy w pół księżyce, dusimy na tłuszczu po podsmażanej golące, dodajemy do gotujących się golonek. Na koniec gotowania
kgwjanczewopowstrzymać się przed kolejną dokładką. Składniki 1/2 kg karkówki wp 60 g słoniny 2 duże cebule 30 g mąki 1 kg kapusty kiszonej 1/4 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kminku Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Słoninę kroimy w kostkę i wytapiamy tłuszcz( nie do końca ). Następnie dodajemy posiekaną cebulę, podsmażamy kilka(...)minut, cały czas mieszając. Do cebuli dodajemy pokrojone w kostkę mięso, często mieszamy, aby się przysmażyło. Gdy się zrumieni, wsypujemy mąkę, zasmażamy i rozprowadzamy w 200 ml wody, paprykę, kminek, solimy ( wg uznania ) i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. W tym samym czasie w osobnym garnku gotujemy kapustę. Kiedy będzie prawie miękka, dodajemy do mięsa (nie może być
R'n'G Kitchenkurczaka 300 g kurek pęczek szczypiorku 1 szklanka startego żółtego sera 2 jajka 1 mały jogurt naturalny 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka, czosnek Makaron gotujemy al'dente. Kurki obgotowujemy, następnie podsmażamy na maśle ze szczypiorkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka kroimy na drobną kostkę i smażymy na oliwie z oliwek(...)Dodajemy kurkumę, paprykę, czosnek, sól oraz pieprz wedle uznania. Makaron mieszamy z mięsem i grzybami. Wkładamy to do naczynia żaroodpornego. Jogurt roztrzepujemy z jajkami i zalewamy makaron. Na koniec posypujemy żółtym serem. Całość zapiekamy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C. Mamy obiad dla kilku głodnych osób
Emskie Smakiprzynajmniej twierdzą domownicy. 5 marchewek 3 pietruszki 1 mały seler 3 cebule 1 łyżka masła 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżka papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki ostrej 2 liści laurowe 2 ziela angielskie 0,5 litra wody Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy w garnku na maśle. Marchewki, pietruszki oraz seler ścieramy
Emskie Smakiproponuję troszkę łagodniejszą wersie mięsa . Składniki 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej szczyptę papryki ostrej według uznania 1 duża cebula biała 1 cebula czerwona sól według
Mój Smakpodwójna pierś z kurczaka 1 kapusta lodowa 2 pomidory 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy 3 ogórki konserwowe przyprawa do gyrosa(...)przyprawą gyrosem,przyprawę dodaję według uznania , kiedy mięso się usmaży odstawiam do wystudzenia . Sałatę lodową rozdzieram w dużej wysokiej misce i dodaje pokrojone warzywa w kostkę ,pomidora ,ogórek konserwowy,paprykę ,cebule . Kiedy mięso nam wystygnie dodaję do sałaty i dodaje resztę składników ,kukurydzę i sos zrobiony z ketchupu,majonezu,jogurtu i wszystko razem dokładnie mieszam i posypuje na wierzch cebulą
Mój Smakmięsa mielonego 1 duża cebula 1 puszka ananasa w kawałkach 1 papryka czerwona 1 paczka makaronu Tagliatelle 3 łyżki śmietany do gotowania 1 łyżeczka oregano(...)sól 1 ząbek czosnku Wykonanie Mięso mielone przesmażamy w głębokiej patelni , do przesmażonego mięsa dodajemy cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę i przesmażamy około 5 minut mieszając , następnie dodajemy starty czosnek na drobnych oczkach i przesmażamy około 1 minuty , zalewamy wszystko 1 szklanką wody i na małym ogniu gotujmy około 10 minut
Mój Smakkażdej wersji smakuje , można to danie podawać jako dodatek do obiadu i nie tylko , zapraszam do wypróbowania . Składniki 2 torebki ryżu 1 duża cebula 1 duża papryka czerwona 1 laska kiełbasy zwyczajnej 3 łyżeczki curry 3 łyżeczki bazylii 3 łyżeczki oregano 1 kostka rosołowa oliwa do smażenia sól pieprz(...)będzie miękki , jeżeli woda nam się szybko wygotuje a ryż będzie twardy to można dolać jeszcze wody , ryż musi być ugotowany . Jak ryż nam się gotuje , cebulę , paprykę i kiełbasę kroję w kostkę i przesmażam na oliwie około 10 minut często mieszając , po tym czasie zdejmuję z ognia i odstawiam , jak ryż nam się ugotuje i wyparuję
Mój Smakcebule czerwone 100 dag sera feta oliwa do smażenia sól himalajska różowa 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku Wykonanie Na początku szatkujemy białą kapustę , jak mamy kapustę poszatkowaną , do garnka dodajemy odrobinę oliwy i wkładamy naszą kapustę , następnie dodajemy posiekany koper , cebulę pokrojoną(...)kiełbasę , gotujemy na małym ogniu do momentu aż nasza kapusta będzie już miękka . Jak nasza kapusta jest już mięciutka , doprawiamy do smaku pieprzem , solą , i dodajemy paprykę słodką , wszystko delikatnie przemieszamy i gotowe danie do podania . Na talerze wykładam kiełbasę z kapustą i posypuję fetą , smakuje super
Mój Smak