panna - 1149 przepisów (strona:20/77)

Fiołkowa Panna Cotta 125

uniknąć- nasze zadowolenie, z wcale nie doskonałego życia, zostaje podkopane. I co zrobić? Ja mówię- wziąć trzy spokojne wdechy, pójść do kuchni, wyjąć z lodówki śmietanę i zrobić fiołkową panna cottę. Bo  bukiecik fiołków, który można zjeść ucieszyłby nawet Kłapouchego. No dobra- dla niego byłaby specjalna wersja z ostem:-) Fiołki zaczęły kwitnąć zupełnie dla mnie niespodziewanie. Kilka dni temu(...)gotowej to pisałam o niej tutaj . Nasze mini poletko fiołków I mini bukiet konsumpcyjny Fiołki od zawsze były kwiatkami, które poprawiały mi humor- swoim wyglądem i aromatem. Udekorowana nimi panna cotta nie tylko cieszy oko ale i kubki smakowe. Delikatnie słodka śmietankowa masa świetnie współgra z świeżymi w smaku kwiatuszkami. A wykonanie jest bajecznie proste. FIOŁKOWA PANNA COTTA olej

les mirabelles
wypływająca lawa---lava che scorre 98

lava che scorre ... Ingredienti      1kg cagliata dal secchio      4-6 cucchiai di cacao dolce      250 ml di panna fresca 30 %      fix śmietana- o altro rinforzo a crema      4 cucchiai di gelatina / per 1 kg di formaggio(...)stampi / quantità dipende dalla dimensione del      10-12 bicchieri      400 g di fondente esecuzione Montare la panna a rigida , aggiungendo alla fine della fustigazione fix crema . .Żelatynę Dissolve completamente in acqua . Mescolare il formaggio con lo zucchero e aggiungere la panna montata , aggiungere la cagliata , la gelatina e mescolare a bassa velocità

w mojej kuchni
MAKOWIEC 142

tuorlo      Sale 1/3 cucchiaino      2 cucchiai colmi di zucchero semolato      3 cucchiai di panna      5 grammi di lievito      15 grammi di burro , aggiungere(...)Esecuzione di 40 grammi farina 15 once burro tritato , aggiungere 5 grammi di lievito di birra sciolto in 3      cucchiai di panna , aggiungere 2 cucchiai colmi di zucchero semolato , 1/3 cucchiaino di sale , 2 uova intere e 1-2      tuorlo . Impastare la pasta . Mettere da parte a salire

w mojej kuchni
Nie wymagająco, ale z sercem 168

szczególnie dają mi się we znaki te w okolicach kręgosłupa. Zamiast więc czekoladowego szaleństwa jest kanapa, kołdra i ciepłe skarpetki. Kubek z gorącą herbatą, a obok, w ramach pocieszenia, panna cotta. W kształcie serca i z czerwonym sosem, żeby choć trochę walentynkowo się zrobiło.Obiecałam, że przedstawię moje stanowisko w kwestii Walentynek. Miałam w planach bardzo zgrabny wywód, niestety - dziesięć(...)dzisiaj z kanapy. Zawinięta w kołdrę pałaszuję przygotowany wcześniej deser, uśmiechając się do mojej drugiej połówki... Jabłka? A może raczej kiwi...? Choć dzisiaj najlepsza byłaby przecież truskawka.Nie przepadam za panną cottą, ale muszę przyznać, że ta udała się znakomicie. Dałam nieco więcej żelatyny, żeby mi bez problemu wyskoczyła z foremki, jeżeli planujecie przygotować deser w szklankach, wystarczą dwie łyżeczki. Mocno

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Debiuty: woda różana 139

wszystkie białka jeszcze udało mi się zużyć... Nie miałam serca dokładać kolejnych. Musiałam jednak zużyć kremówkę, która miała wieńczyć bezę...Sięgnęłam po najprostsze, samo nasuwające się rozwiązanie - panna cotta. Z figami, których miałam pod dostatkiem. I z czym jeszcze...? Zastanawiałam się nad odpowiednim dodatkiem, który urozmaiciłby deser, nadał mu wyjątkowej nuty. I gdy moje oczy spoczęły na nieotwartej jeszcze(...)nią do czynienia, może wlałam za dużo...? Nie mam pojęcia. Ale wiem, że następnym razem będę ostrożniejsza. Mimo wszystko deser polecam - dla mniej/bardziej odważnych bez dodatku wody różanej - bo panna cotta i figi to naprawdę smakowite połączenie.Różana panna cotta z figamiSkładniki:(na 4 porcje)300 ml śmietany kremówki (38%)150 ml mleka50 g cukru1 łyżeczka wody różanejkilka kropli czerwonego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Desery 370

Deser z malinami Deser porzeczkowy Domowy kisiel z sosem Galaretka z truskawkami Kolorowe galaretki Kolorowe pianki Lizaki wafelkowe Lody straciatella Malinowy sorbet Mrożona kawa z galaretką Owoce z grilla Panna cotta z galaretką Panna cotta z mleka sojowego Panna cotta z musem malinowym Pudding waniliowy Rurki z kremem Sorbet truskawkowy

Aga w kuchni
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 252

Pizza boscaiola - pizza z grzybami leśnymi i boczkiem - Karola z bloga Kuchnia z wyrakiemPizza con la salsiccia e peperoni - przepis z bloga Da leccarsi  le dita ...Pizza margherita - Panna Malwinna z bloga Filozofia SmakuPizza na kamieniu - Monika z bloga KardamonovyPizza z cukinią - magdam z bloga Czary - gary w kuchni  Pizza z fetą na dwa sposoby - Monika Olczak(...)bloga Cynamon & ChilliPizza z pieczarkami - Panna Malwinna z bloga Filozofia Smaku Pizza z szynką parmeńską, rukolą i parmezanem (na drożdżowym zaczynie) - Zuzia z bloga Chilli, Czosnek i Oliwa Sfincione - sycylijska pizza z blachy - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Włoska pizza z szynką, rukolą i parmezanem - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Dania mięsne: Baranina po rzymsku - Martynosia z bloga

Chilli Czosnek i Oliwa
Panna cotta czekoladowa 84

Deser, który zdecydowanie napawa optymizmem, przenosi do radosnych chwil, celebracji przy stole przy dobrej kawie i rodzinie. Panna cotta poleca się na deser o każdej porze roku z dodatkami wszelakimi. Deser podać możecie w pucharkach, ozdobnych szklankach lub w formie charakterystycznej kopuły. SKŁADNIKI: 500 ml śmietanki 30% 90 ml mleka 100 g czekolady gorzkiej, mlecznej lub deserowej 1 łyżka kakao

Zasmakuj Kuchni
Jogurtowa panna cotta z matchą i malinami 100

Uwielbiam połączenia gorzkawej, japońskiej herbaty matcha w proszku ze słodko – kwaśnymi malinami. Nie tylko jest pyszne, ale i idealnie pasuje kolorystycznie. Ta jogurtowa panna cotta z matchą i malinami to deser, który pokochacie – jest wprost perfekcyjny na lato. Orzeźwiający, lekki, pobudzający i zdrowy. Read More Artykuł Jogurtowa panna cotta z matchą i malinami pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog

Flymetothespoon
Panna cotta 188

mnie wysokie ramekiny ale mogą być również miseczki, filiżanki etc. Rozlać gotową śmietanę. Poczekać, aż ostygnie i wstawić do lodówki na parę godzin, a najlepiej na noc. Aby wyciągnąć panna cottę, należy włożyć foremkę na parę sekund do miski z gorącą wodą, kolejno ułożyć na foremce talerz i odwrócić ją do góry dnem. Odłożyć kilka malin do dekoracji, resztę zmiksować(...)rozdrobnić widelcem. Sos malinowy rozlać wokół deseru. Udekorować odłożonymi malinami i świeżą miętą. Artykuł Panna cotta pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Panna cotta cynamonowa 105

latem lubię sięgać po tego typu desery, szybkie, na zimno, z rozmaitymi dodatkami. Można dekorować je świeżymi owocami, syropami, bakaliami, do tego świetnie się prezentują. Deser na raz! Panna cotta cynamonowa SKŁADNIKI: szklanka śmietanki 30 % szklanka mleka 2,0 % 2 łyżeczki żelatyny + 6 łyżek zimnej wody opakowanie cukru z wanilią 60 g cukru płaska niecała łyżeczka cynamonu olej do wysmarowania

Zasmakuj Kuchni
panna cotta klasyczna 169

Następnie przelewamy do miseczek po. ok. 125 ml pojemności lub mniejszych. Wystudzone wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia, na ok. 4 godz. Podajemy np. z musem owocowym. Aby wyciągnąć panna cottę z miseczki należy miseczkę umieścić na parę sekund w gorącej wodzie, uważając, żeby woda nie nalała się do miseczki a następnie przełożyć np. na talerzyk

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto panna cotta z truskawkami i chia 2057

Ciasto panna cotta z truskawkami i chia. Środek to tradycyjna panna cotta, którą wzbogaciłam nasionami chia. Słodycz masy śmietankowej przełamałam kwaskowatymi truskawkami.   Składniki masy śmietankowej: 300 ml mleka 4 płaskie łyżki nasion chia 300 ml śmietany 30% 100 g cukru 1 płaska łyżeczka wanilii mielonej 3 czubate łyżeczki żelatyny Składniki masy truskawkowej: 500 g truskawek 100 ml gorącej wody

Smak mojego domu
Waniliowa panna cotta z chia i mandarynkami 167

Delikatna, słodka, waniliowa śmietanka w deserze panna cotta ma wielu zwolenników. Tym razem mam dla Was propozycję na panna cottę z chia i mandarynkami. Ozdobiłam ją siekanymi pistacjami. Czyż nie przyciąga wzroku? Składniki: 3 czubate łyżeczki nasion chia 200 ml wody 100 ml mleka 300 ml słodkiej śmietanki 30% 100 g cukru 1 płaska łyżeczka mielonej wanilii

Smak mojego domu
mazurek z ajerkoniakową panna cottą 118

Następnie nakłuwamy widelcem i pieczemy w 200 st. przez ok. 15 min. do zarumienienia. Po upieczeniu odstawiamy cisto do całkowitego wystudzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ajerkoniakową panna cottę: 120 ml śmietany kremówki 120 ml likieru ajerkoniakowego (najlepiej domowego) 10 g żelatyny dodatkowo 2 łyżki kwaskowatego dżemu wykonanie: Żelatynę zalewamy ciepłą wodą, tylko do jej przykrycia i mieszamy, aż zacznie(...)wrzenia. Ściągamy z ognia, dodajemy żelatynę i mieszamy do całkowitego połączenia się składników. Następnie dodajemy ajerkoniak i mieszamy. Wystudzone ciasto kruche równomiernie smarujemy cienką warstwą dżemu. Na wierzch wylewamy panna cottę. Całość wkładamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem dowolnie dekorujemy np. czekoladowymi jajeczkami i posiekaną czekoladą

Domowy Smak Jedzenia