dymki sól do smaku 1 płaska łyżka ziołowej przyprawy do drobiu Rafex w swoim składzie zawiera: (szałwia, tymianek, majeranek, gałka muszkatołowa, pieprz biały, mięta pieprzowa, melisa) Panierka 2 jaja mąka kukurydziana płatki kukurydziane olej do smażenia Sposób przygotowania: Filet myjemy, dzielimy na cztery kotlety, delikatnie tłuczkiem rozbijamy przez woreczek foliowy, oprószamy solą i ziołową przyprawą.Odstawiamy
Wanilia i Kardamonmiseczce łączymy ze sobą kostkę rosołową Knorr z oliwą. Na końcu dodając przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz sos sojowy. Umytą pierś z kurczaka panierujemy przygotowaną wcześniej panierką i wkładamy na rozgrzana patelnię. Smażymy kurczaka z obu stron (obracając) na niewielkim ogniu przez ok 15-20 minut. W połowie smażenia dodajemy na patelnie pokrojonego w plastry bakłażana i cukinię
ChilliJemyjagnięciny (można użyć innego mięsa mielonego, jednak oryginalnie jest to jagnięcina) 1 surowy ziemniak 1 jajko 1 grubo posiekana cebula cynamon mielony pęczek natki pietruszki sól, pieprz mąka do panierki tłuszcz do smażenia Ziemniaka obieramy i tarkujemy, jak na placki. Odciskamy nadmiar płynu i wrzucamy do mięsa. Zaraz potem wbijamy doń całe jajko, posiekaną cebulę, łyżkę stołową cynamonu i posiekaną
Kuchenna Kontrrewolucyaułożone na talerzu odstawiamy na pół godziny do lodówki. Orzechy drobno siekamy i mieszamy z połową szklanki bułki tartej. Po wyjęciu mięsa z lodówki każdą porcję obtaczamy w panierce. Obsmażamy na oleju na złoty kolor z każdej strony. Zmniejszamy temperaturę pod patelnią i dusimy kotlety jeszcze parę minut. Najlepiej smakują z frytkami i podsmażonymi buraczkami. Smacznego
Kuchenna KontrrewolucyaTeksański? Czemu nie! A może frytki do tego? autorka: bastalena | blog: bastalena grillowane kotleciki cielęce z szałwią i chilli autorka: slodziutkamama | blog: Słodziutka mama kotlet schabowy bez smażenia w panierce z mąki z amarantusa autorka: slodziutkamama | blog: Słodziutka mama Jeżynowo-pomarańczowa kaczka autorka: Tycjanowa | blog: Smakowite Jadło Lula kebab. autor: Lukash | blog: Kuchnia Łukasza
Kuchenna Kontrrewolucyapszennej, panierujemy w cieście i wiórkach kokosowych. Najlepiej robić to używając patyczka do szaszłyków, ewentualnie widelca. Unikniemy marnotrawstwa wiórków i brudzenia palców (po panierowaniu kilku krewetek palce będą w panierce). Opanierowane krewetki układamy na rozłożonym papierze do pieczenia. Frytownicę nagrzewamy do 175°C. Krewetki wkładamy partiami, smażymy do zrumienienia (trwa to naprawdę chwilę). Osuszamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach
mojewypiekiinietylkokupisz KLIK ) Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią- łyżeczka na roladkę Oscypek ( kupisz KLIK ) -2 plasterki na jedną roladkę Szpinak -10 listków na jedną roladkę Panierka –mąka, jajka + sól, bułka tarta Nie podaję ilości mięsa, bierzemy tyle ile potrzebujemy, jedna pierś na osobę. Każdą pierś myję i przecinam wzdłuż na połowę, uzyskuję dwie roladki
Takie tam pichcenieszybkie w wykonaniu kotleciki mielone. Składniki: 40 dag mięsa wieprzowego mielonego, 2 łyżki wody, ½ łyżeczki mielonej słodkiej papryki, ¼ łyżeczki mielonego imbiru, sól do smaku, pieprz do smaku, mąka do panierki, olej do smażenia. Wykonanie: Z podanych składników przygotować mięsną masę . Formować małe kuleczki, obtaczać w mace, smażyć na gorącym oleju
Tradycyjna KuchniaPierwszy raz jadłam boczniaki lata temu. Były wielkie, w panierce i ociekały tłuszczem, ale były pyszne! Przypomniałam sobie o tych grzybach jakiś czas temu. Zupełnie nie miałam pojęcia jak się za nie zabrać. Przetrząsnąwszy tony przepisów doszłam do wniosku, że żaden mi nie odpowiada i postanowiłam, że pójdę na żywioł i w ten sposób powstał ten oto przepis. Składniki
My Chcemy Jeśćpapryki 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne ciasto do Stripsów : 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki pieprzu cayenne 3/4 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki mleka mąka do panierki olej do smażenia dodatkowo: Tortille 4 szt. (kupuje w Biedronce) Sos barbecue Ser (najlepiej kilka rodzajów) kukurydza lub papryczki jalapeno lub inne warzywo, które lubimy. Pierś pokroić na cieniutkie paseczki
Ptasia KuchniaPyszny andrut z ziemniaczanym nadzieniem. Składniki: 1 kg ziemniaków 4 dag masła ½ szklanki mleka Sól do smaku 2 pętka dobrej wiejskiej kiełbasy 2 andruty 2 jaja Bułka tarta do panierki Olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki ugotować i przetrzeć przez praskę. Wlać wrzące mleko, dodać masło i utrzeć na pulchną masę, następnie przyprawić do smaku według upodobania. Dobrze ciepłe puree nakładać
Tradycyjna Kuchniaczyścimy . 2. Następnie kroimy go w dzwonki 3. Dzwonki posypujemy dokładnie przyprawą do ryb i Vegetą i pozostawiamy na dwie godziny 4. W międzyczasie kroimy dużą cebulę, oraz przygotowujemy panierkę z bułki tartej i mąki. 5. Po dwóch godzinach zaczynamy smażyć przygotowanego karpia. 6. Wlewamy na patelnię olej i po nagrzaniu się oleju zaczynamy smażyć karpia posypując go pokrojoną cebulą
Tradycyjna KuchniaPiwo ma jednak niezwykle szerokie zastosowanie :) Nawet do panierki nadaje się idealnie. Tak przygotowana rybka smakuje naprawdę wybornie! Składniki: 1 kg filetów rybnych 1 szklanka piwa 4 jaja 1 łyżeczka mielonego kminku 1 szklanka mąki Sól Smalec lub olej do smażenia Wykonanie: Filety rybne posolić i odstawić w chłodne miejsce. Piwo wymieszać z żółtkami, mielonym kminkiem, ubitą pianą z białek
Tradycyjna Kuchnia