panierka - 3500 przepisów (strona:163/234)

Schabowy paprykarz na słodko 171

Wczoraj na obiad miał być schabowy (czyt. kotlety schabowe), lecz ze względu iż ostatnio codziennie na obiad robię coś nowego pomysł podania zwykłych kotletów w panierce wydawał mi się złym pomysłem. Tak więc tradycyjnie zajrzałam do notatek mamy i powstał pomysł na schabowy paprykarz na słodko. Nie sądziłam że słodki smak aż tak fajnie będzie […] The post Schabowy paprykarz

Magiczny Garnek
Biodrówka po prowansalsku z sosem z tymianku i pieprzu oraz ratatouille po nicejsku i pieczone młode ziemniaczki 121

rozwałkowujemy na cienki placek (najlepiej na folii), przycinamy do wielkości i kształtu mięsa i układamy ją na posmarowanej wcześniej musztardą biodrówce. Całość pieczemy jeszcze przez około 5 minut, żeby panierka zrobiła się chrupiąca i nabrała złocistego koloru.  Składniki na sos: - 100 ml czerwonego wina, wytrawnego - 3 owoce pieprzu - 60 gram masła - 6 gramów tymianku Przygotowanie sosu: Na patelnię

Życie zamknięte w smaku
Kurczak a'la KFC 182

Sekret KFC to przede wszystkim tajemnica kombinacji 11 ziół i przypraw. Nie będę twierdziła, że go zgłębiłam, bo nawet nie próbowałam. Ale panierkę umiem zrobić superchrupką! :D  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement

Życie zamknięte w smaku
Pierś kurczaka w panierce miodowo-paprykowej 339

s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); PIERŚ KURCZAKA W PANIERCE MIODOWO-PAPRYKOWEJ Składniki: - 3 pojedyncze piersi z kurczaka - 3 łyżki płynnego miodu - mąka - olej - papryka słodka - papryka ostra - pieprz - sól Przygotowanie: Mięso oczyszczamy i osuszamy. Rozkrawamy w poprzek i lekko tłuczemy. Marynujemy

Życie zamknięte w smaku
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i żółtym serem 142

smaczku każdej potrawie. Dziś padło na pierś z kurczaka. Polecamy! 1 podwójna pierś z kurczaka kilka suszonych pomidorów kilka plasterków żółtego sera sól pieprz jajko i mąka do panierki Pierś z kurczaka pokroić na pół i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Posypać z każdej strony solą i pieprzem i włożyć do lodówki na godzinę (lub więcej). Następnie na każdym kotlecie

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Świat sosów - współpraca z firmą Folwark 216

grillowanych warzyw. Doskonale uzupełnia paluszki, chipsy, nachosy i świeże warzywa. sos barbecue - klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy

Słodkie okruszki
Kulki ryżowe - arancini di riso 232

SKŁADNIKI 1,5 szklanki ryżu 3 szklanki wody sól i pieprz 100 g sera żółtego 100 g salami lub innych wędlin 2 jajka (1 jajko do panierki) bułka tarta olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ryż ugotować w posolonej wodzie do momentu aż woda całkowicie wyparuje,co jakiś czas mieszając by nie przywarł od do dna. Do ostudzonego ryżu dodać pokrojoną

zielonacukinka
Wątróbka wieprzowa panierowana 158

bułce tartej. Tak jak kotleta schabowego. Cebulkę kroimy w półtalarki.   Na rozgrzany tłuszcz przekładamy cebulkę, a następnie wątróbkę. Smażymy z obu stron, po kilka minut, do uzyskania chrupiącej panierki. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
MSM MOŃKI - wspólpraca 181

kurczaka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu czerwonego 1/2 łyżeczki mielonego chili 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka musztardy w proszku Ciasto (panierka z KFC): 2 jajka wiejskie (są dużo większe niż te sklepowe) 100 mleka 3,2 % (może być dowolne mleko ja miałam akurat takie) 3/4 szklanki mąki z amarantusa 1/2 łyżeczki

ClauditteMissCooking
Patisony w panierce 147

Patisony w panierce Składniki: - 1 młody patison - 1 jajko - sól, pieprz - suszona bazylia - bułka tarta dodatki: - olej rzepakowy Rapso do smażenia Przygotowanie: Myję patisona i dzielę go na cztery części. Wydrążam gniazdo nasienne, najlepiej za pomocą łyżki. Kroję patisona na mniejsze podłużne kawałki grubości około  0,5-1,0cm. Jajko roztrzepuję z przyprawami. Patisony maczam w jajku, a następnie

Kuchnia co dnia
Paprykowy kurczak na słodko 144

Dziś na obiad miałam przygotować piersi kurczaka i miał być on tradycyjnie smażony na patelni w panierce. Jednak po paru chwilach namysłu zaczęłam szperać w przepisać i szukać ciekawego pomysłu na podanie piersi kurczaka i tak trafiłam na przepis paprykarza z drobiu. Przerobiłam ten przepis i powstał paprykowy kurczak na słodko. Składniki na: Paprykowy kurczak […] The post Paprykowy kurczak

Magiczny Garnek
Ryba z patelni 172

niej szczyptę soli i pieprzu, całość mieszamy dłońmi. Rybę wyjmujemy z lodówki, osuszamy ją dokładnie papierowym ręcznikiem, a następnie układamy na talerzu z mąką, wciskając ją lekko w panierkę tak aby w całości dokładnie pokryła ją warstwa mąki.  Na patelnię wlewamy olej, najlepiej rzepakowy (na patelni powinna znajdować się pół centymetrowa warstwa), mocno go podgrzewamy, a następnie układamy filety

Miód i pieprz
Domowe stripsy smażone na oleju ryzowym 179

smażenia - za litr płacę 14 zł PRZYGOTOWANIE: W misce rozbełtać jako i dodać pozostałe składniki. Mięso obmyć i oczyścić. Pokroić w paski takie 2 cm grubości. Zanurzyć w panierce. Odstawić 30 minut. Na głębokiej patelni rozgrzać olej ryżowy. Smażyć około 3-5 minut. Wyłożyć na ręcznik papierowy

ClauditteMissCooking
Kotlety mielone z pieczarkami panierowane w płatkach owsianych 219

Zwykłe kotleciki mielone ale w nieco innej odsłonie niż wersja klasyczna. Mięsko jest z dodatkiem pieczarek a na zewnątrz panierka z płatków owsianych. składniki: 600 g mięsa mielonego z łopatki 200 g pieczarek 1 cebula 1 jajko sól,pieprz płatki owsiane olej do smażenia Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Zeszklić cebulę a następnie

Monia miesza i gotuje
Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie 141

Pisałam tu już kiedyś, że uwielbiam ryby. Pod każdą postacią, ale najchętniej pieczone. W domu moich rodziców jada się ryby wyłącznie w panierce z jajka i bułki tartej, więc postanowiłam przygotować im krajowego pstrąga tęczowego, by spróbowali ryby innej niż zazwyczaj :) A ponieważ ryby zjadam ze skórą, zależało mi, żeby jej nie stracić i by uniknąć przywarcia do papieru, ułożyłam

Weekendy w domu i ogrodzie