Przepis na : obiad
Prosta propozycja na wiosenno-letni obiad, delikatne mięso z kurczaka, zielone pesto, sałata i ser mozzarella to ciekawe i smaczne połączenie. Propozycja powstała z tego co było w lodówce-więc spontanicznie, skusicie się na takie połączenie smaków? Składniki : 1 podwójny filet z kurczaka 4-5 liści sałaty lodowej 4 łyżeczki zielonego pesto 1 kulka sera mozzarella sól morska do smaku pieprz zielony ziarnisty Panierka: 2 jajka mąka pszenna bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania: Fileta z kurczaka myje... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...