Pyszny andrut z ziemniaczanym nadzieniem. Składniki: 1 kg ziemniaków 4 dag masła ½ szklanki mleka Sól do smaku 2 pętka dobrej wiejskiej kiełbasy 2 andruty 2 jaja Bułka tarta do panierki Olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki ugotować i przetrzeć przez praskę. Wlać wrzące mleko, dodać masło i utrzeć na pulchną masę, następnie przyprawić do smaku według upodobania. Dobrze ciepłe puree nakładać na andruty, na brzegu położyć pętko obranej ze skórki kiełbasy i zwijać powoli jak rolady. Położyć do lodówki aby ... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com