Szkoła Gotowania Kamis, Niesamowity świat makaronów, rok 2008 174ulubione kadry sprzed już 7 lat, Szkoła Gotowania Kamis, Niesamowity świat makaronów, Sheraton Warsaw ;) Swoją drogą jestem ciekawa, ile z dziewcząt na zdjęciach jest obecnie blogerkami kulinarnymi?Uprzejmie dziękuję Pani fotograf, Małgorzacie Mikołajczyk, za zgodę na umieszczenie zdjęć na moim blogu, pozdrawiam Pani Małgosiu
Moja smaczna kuchnia
Ryba po grecku 270Wielki Post, który zaczął się tej środy, to znakomity czas na próbowanie pysznych, rybnych dań. Dzisiaj przyszła pora na rybę po grecku. Podstawowy przepis pożyczony od
Kulinarny Pamiętnik
Lekkie jak piórko, choć nie do końca dietetyczne...ptysie - łabędzie 233Może nie należą do najzdrowszych, za to moi znajomi je uwielbiają. Bohaterem dzisiejszego posta będą ptysie, podane jako zgrabne łabędzie. Przygotowałam je z okazji wczorajszego Dnia
Kulinarny Pamiętnik
Rozgrzewająca zupa-krem z pomidorów z bazylią, imbirem i chilli 229Ta zupa to wspomnienie tegorocznej "zimy". W tym roku robiłam ją średnio co dwa tygodnie i do dzisiaj mi się nie przejadła. Pyszna, kremowa, aromatyczna, rozgrzewająca
Kulinarny Pamiętnik
LIEBSTER BLOG AWARD 192Bardzo, bardzo dziękuję http://anotherblogaboutcooking.blogspot.com/ za nominację, to naprawdę miłe zaskoczenie w poniedziałkowe popołudnie :),,Nominacja do Liebster Blog Award jest otrzymywana od innego blogera
Kulinarny Pamiętnik
Zupa-krem ze szpinaku 151Dzisiaj kolejna propozycja na zupę-krem, tym razem dla wielbicieli szpinaku. Składniki: 3 marchewki starte na grubych oczkach 2 pietruszki starte na grubych oczkach mały kawałek
Kulinarny Pamiętnik
Kanapkowa pasta groszkowa 209Ekspresowa w przygotowaniu, delikatna, znakomita na kanapki, ale także jako dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki. Królowa spotkań towarzyskich - pasta groszkowa. Składniki: puszka odsączonego z
Kulinarny Pamiętnik
Owsianka codzienna 245Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Niby każdy to wie, ale mimo to wiele osób wychodzi rano z domu z pustym żołądkiem. Ja sama dopiero
Kulinarny Pamiętnik
Pomidorowo-paprykowa pasta kanapkowa 196Dzisiaj przepis na kolejną pastę kanapkową - tym razem pomidorowo-paprykowa z białym serem. Parę minut i kilka podstawowych składników wystarczy do wyczarowania pysznego dodatku do chleba
Kulinarny Pamiętnik
Ekspresowy chlebek z fasoli 159Dzisiaj prezentuję chlebek, którym można zajadać się do woli. Bez mąki, za to z dużą ilością ziarenek, doprawiony bazylią i oregano - samo zdrowie. Wychodzi dosyć wilgotny
Kulinarny Pamiętnik
Muffiny - przepis podstawowy 206Bardzo często piekę muffinki, bo to prosty i smaczny deser. Podstawowy przepis, z którego korzystam, pochodzi z dodatku kulinarnego "Palce lizać". Można go dowolnie modyfikować, dodawać
Kulinarny Pamiętnik
Naleśniki - przepis podstawowy i wersja "ażurowa" 276Naleśniki - jedno z najprostszych dań, znakomite na śniadanie, nadają się na obiad, pasują na kolację. Można podawać je na słodko - ze śmietaną, owocami, dżemem, cukrem pudrem
Kulinarny Pamiętnik
Chleb na sodzie 189Dzisiaj kolejna propozycja na nietypowe pieczywo - chleb na sodzie. Bez zakwasu i drożdży, nie trzeba go wyrabiać, nie musi wyrastać, a smakuje naprawdę wyśmienicie - najlepsza jest
Kulinarny Pamiętnik
Pasta kanapkowa z brokuła i fety 230Dzisiaj kolejna propozycja na pastę kanapkową, tym razem z brokuła i fety. Smakuje zaskakująco dobrze - dosyć mdły brokuł przełamany zostaje słoną, intensywną fetą. Składniki: 1 ugotowany
Kulinarny Pamiętnik