pani - 2050 przepisów (strona:33/137)

Zupa-krem ze szpinaku 111

Dzisiaj kolejna propozycja na zupę-krem, tym razem dla wielbicieli szpinaku. Składniki: 3 marchewki starte na grubych oczkach 2 pietruszki starte na grubych oczkach mały kawałek

Kulinarny Pamiętnik
Kanapkowa pasta groszkowa 158

Ekspresowa w przygotowaniu, delikatna, znakomita na kanapki, ale także jako dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki. Królowa spotkań towarzyskich - pasta groszkowa. Składniki: puszka odsączonego z

Kulinarny Pamiętnik
Owsianka codzienna 210

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Niby każdy to wie, ale mimo to wiele osób wychodzi rano z domu z pustym żołądkiem. Ja sama dopiero

Kulinarny Pamiętnik
Pomidorowo-paprykowa pasta kanapkowa 151

Dzisiaj przepis na kolejną pastę kanapkową - tym razem pomidorowo-paprykowa z białym serem. Parę minut i kilka podstawowych składników wystarczy do wyczarowania pysznego dodatku do chleba

Kulinarny Pamiętnik
Ekspresowy chlebek z fasoli 120

Dzisiaj prezentuję chlebek, którym można zajadać się do woli. Bez mąki, za to z dużą ilością ziarenek, doprawiony bazylią i oregano - samo zdrowie. Wychodzi dosyć wilgotny

Kulinarny Pamiętnik
Muffiny - przepis podstawowy 172

Bardzo często piekę muffinki, bo to prosty i smaczny deser. Podstawowy przepis, z którego korzystam, pochodzi z dodatku kulinarnego "Palce lizać". Można go dowolnie modyfikować, dodawać

Kulinarny Pamiętnik
Naleśniki - przepis podstawowy i wersja "ażurowa" 243

Naleśniki - jedno z najprostszych dań, znakomite na śniadanie, nadają się na obiad, pasują na kolację. Można podawać je na słodko - ze śmietaną, owocami, dżemem, cukrem pudrem

Kulinarny Pamiętnik
Chleb na sodzie 146

Dzisiaj kolejna propozycja na nietypowe pieczywo - chleb na sodzie. Bez zakwasu i drożdży, nie trzeba go wyrabiać, nie musi wyrastać, a smakuje naprawdę wyśmienicie - najlepsza jest

Kulinarny Pamiętnik
Pasta kanapkowa z brokuła i fety 189

Dzisiaj kolejna propozycja na pastę kanapkową, tym razem z brokuła i fety. Smakuje zaskakująco dobrze - dosyć mdły brokuł przełamany zostaje słoną, intensywną fetą. Składniki: 1 ugotowany

Kulinarny Pamiętnik
Karpatka 252

Dzisiaj mój karpatkowy debiut. Mimo że karpatka jest jednym z moich ulubionych deserów, nigdy nie odważyłam się na tyle, żeby ją samodzielnie przygotować - aż do teraz

Kulinarny Pamiętnik
Sałatka z wędzonym kurczakiem 449

Tym razem proponuję Wam szybką sałatkę z wędzonym kurczakiem - idealną na kolację lub drugie śniadanie. Składniki: torebka ugotowanego ryżu puszka odsączonej z zalewy kukurydzy mały słoik

Kulinarny Pamiętnik
Mufiiny czekoladowe z chilli 120

Intensywnie czekoladowe z delikatnie ostrą nutką chilli. Najbardziej smakują mi z kubkiem ciepłego kakao :-) Przygotowując je wykorzystałam przepis podstawowy na muffiny, dorzuciłam tylko parę dodatków. Składniki

Kulinarny Pamiętnik
Ażurowe roladki 168

Były naleśniki ażurowe na słodko, dzisiaj pora na naleśnikowe roladki ażurowe. Świetnie sprawdzają się na spotkaniach towarzyskich - pięknie wyglądają, a do tego nieźle smakują. Do moich

Kulinarny Pamiętnik
Pasztet drobiowy 167

Do Wielkanocy jest jeszcze trochę czasu, ale powoli zaczynam już szukać pomysłów na świąteczne potrawy. Dzisiaj zaprezentuję Wam mój pasztet drobiowy. Wyszedł kremowy, delikatny i pachnący

Kulinarny Pamiętnik
Porowo - pietruszkowa zupa-krem 207

Przyjemna, delikatna w smaku. Świetnie nadaje się na lekką, ciepłą kolację lub przystawkę obiadową, podaną z domowymi grzankami czosnkowymi. Składniki: 2 duże pory (biała i jasnozielona

Kulinarny Pamiętnik