paczki na - 1000 przepisów (strona:29/67)

Bakaliowe jabłka z parowaru 227

podobnie oraz przywołują miłe wspomnienia.Mógłbym skończyć na jabłku, miodzie i cynamonie, ale oczywiście byłoby za prosto :)Wczoraj będąc w Makro, natrafiłem na promocję na różnorodne bakalie. Kupiłem kilka paczek, także trzeba zacząć wykorzystywać :) Składniki :2 jabłka2 łyżki mieszanki tropikalnej (rodzynki szlachetne, ananasy kandyzowane, orzechy nerkowca, papaja kandyzowana )2 łyżki mieszanki studenckiej ( rodzynki, orzechy nerkowca, orzechy laskowe, migdały)2 łyżeczki

Parowar Faceta
Cytrynowiec 396

pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej1 cukier waniliowyMasa śmietankowa1/2 litra śmietany kremówki2/3 łyżki cukru pudru4 łyżeczki żelatyny(rozpuszczonej w 1/3 szkl  wody)Dodatki1 puszka ananasów )ja dałam brzoskwinie)2-3 paczki herbatników szkolnych ( u mnie  herbatniki pełnoziarniste) Masa cytrynowa Wycisnąć sok z cytryn i uzupełnić wodą do 2 i 1/2 szklanki. Przelać do garnka i zagotować razem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Rolada waflowa z bananem 2976

niespodzianka , wafel pod wpływem gorącej masy pięknie zmiękł i bez najmniejszego problemu zrolował się co mnie bardzo ucieszyło.Roladę wykonuje się szybciutko i co najważniejsze jest pyszna :)Składniki: paczka wafli2 op. herbatników 1 galaretka (najlepiej cytrynowa)2 łyżki kakao margaryna3/4 szklanki cukru 2-3 banany (możliwie proste ;))rodzynki Etapy przygotowania:Z przepisu wychodzą 2 całe rolady.Galaretk

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Piernik siostry Anastazji 998

Wielkość formy :  12 cm x 40 cmSkładniki ciasta:3 szklanki mąki20 dag płynnego miodu20 dag masła1 szklanka cukru3 jajka1 szklanka kwaśnej śmietany2 łyżki lodowatej wody1 łyżka kakao1 paczka przyprawy piernikowej1 łyżeczka sody Składniki polewy:1 czekolada (mleczna lub deserowa)4-5 łyżek śmietankiWykonanie:Mąkę, sodę kakao - przesiać. Do mieszaniny dodać przyprawy korzenne. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
3 Bit 165

więcej śmietany, bo jednak wyszło jej według mnie za mało :) No i oto on ! :)Składniki:2 budynie śmietankowe1/2 l. mleka3 łyżeczki żelatyny1 galaretka cytrynowamleko skondensowane albo masa krówkowa7 paczek herbatników1 margaryna1 1/2 szkl. cukru1/2 l. śmietany 30% Masa budyniowa :Ugotować 2 budynie na mleku z 1/3 cukru cukru (pół szklanki cukru do budyniu a jedna szklanka

charlotte gotuje
Szyszki 114

pokazać moje szyszki. Zrobiłam je trochę inaczej niż zwykle, bo miałam masę krówkową i postanowiłam ją jakoś wykorzystać nie dokupując dodatkowych produktów :) I tak oto powstały :) Składniki :4 paczki ryżu preparowanegook 1,5 szkl płatków kukurydzianychgarść posiekanych orzechów1 kostka margaryny (ja użyłam Kasi, ale myślę że nie ma tu żadnej różnicy jaką weźmiemy)2 puszki masy krówkowej (u mnie orzechowa

charlotte gotuje
Czekoladowy blog 164

też wyszedł dobry)bakalie (tutaj w zależności od upodobań - ja dałam rodzynki i orzechy)herbatniki (też w zależności od upodobań, ale myślę że tak ok. 3 małych paczek)Przygotowanie:Wodę, cukier, margarynę wrzucamy do garnka i zagotowujemy.Kakao i mleko w proszku razem mieszamy, po czym w dalszym ciągu mieszając wlewamy zagotowaną wodę z cukrem i tłuszczem.Do gładkiej masy dodać

charlotte gotuje
Wafelki z masą kakaową 149

ciężko je się kroi :)Składniki:1 kostka margaryny 1 szkl cukru 1/2 szkl mleka 25 dkg pełnego mleka w proszku 2-3 łyżki kakao paczka wafliPrzygotowanie:Margarynę z 1/2 szkl mleka, cukrem, kakao rozpuszczamy w garnuszku i chwilę gotujemy. Ostudzić.Do zimnej masy wrzucamy mleko w proszku i dokładnie miksujemy, tak aby nie było grudek.Gotow

charlotte gotuje
Trufle 133

skladniki w domu, a są przepyszne ! Przepis dostałam kiedyś od kucharki, która była na weselu u mojej cioci, cudowna kobieta jeśli chodzi o jej przepisy ! ;)  Składniki:1 margaryna4 paczki herbatników1 szkl cukru pudru3 łyżki kakaozapach, najlepiej rumowy lub migdałowyDodatkowo:wiorki kokosowe, posiekane orzechy włoskie lub pokruszone herbatnikiPrzygotowanie:Margarynę, szklankę cukru pudru, kakao, zapach wrzucamy do jednej miski i ucieramy

charlotte gotuje
Ptasie mleczko na biszkopcie 374

jajka0,5 szklanki cukru0,5 szklanki mąki pszennej1 łyżeczka mąki ziemniaczanej1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaPTASIE MLECZKO:2 galaretki truskawkowe0,5 l śmietanki kremówki 30% lub 36%1 paczka rodzynek1 tabliczka czekolady mlecznejWYKONANIE:Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni.Do naczynia wbić całe jajka i zmiksować na puszystą masę, dodając cukier.Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać do osobnej miseczki, dodać

Serce zamknięte w formie pyszności
Wyniki biedronkowego konkursu 123

Wyniki biedronkowego konkursuZwycięzcami w walentynkowym konkursie są...Marta CharzewskaAnia SurowiecIwona Filipowska Serdeczne gratulacje :)Dane do wysyłki paczek proszę przesłać na adres kontakt@ciastkozercy.pl

Ciastkozercy
Szczęśliwcem jest... 122

Paczkę niespodziankę z akcesoriami do pieczenia (i nie tylko ;)) wygrywa Marta Filipiak! Serdeczne gratulacje :) Dane do wysyłki proszę przesłać na kontakt@ciastkozercy.plKonkurs ciastkozercy.pl

Ciastkozercy
Pamiątki z wakacji 122

może przydać". W rezultacie jedna półka na słodkie drobiazgi już dawno przestała wystarczać i zajmuję powoli następne kawałki kuchni. Z tegorocznych wakacji też udało mi się przywieźć kilka nowych paczek (które na razie stoją na podłodze i czekają, aż znajdę im miejsce w jakiejś szafce).Wydawało by się, że te same sklepy w różnych krajach powinny mieć bardzo zbliżoną ofertę

Ciastkozercy
Jesienne babeczki z jeżami 252

Ostatnio robiąc porządki w jednej z szafek znalazłam nieodpakowaną paczkę marcepanu - z niego właśnie powstały dzisiejsze jeże. Dekorację przy odrobinie dobrych chęci można zrobić także z czekolady plastycznej (tu przepis) lub z masy cukrowej (np. tej domowej). Moje jeże posadziłam na prostych czekoladowych babeczkach z dodatkiem kremu z twarożku, świetnie nadadzą się jednak także na dekorację jesiennego tortu czy ciasta.Sk

Ciastkozercy
Pychotka orzechowa z masą śmietanowo kawową. 374

minut )Masa śmietanowo kawowa ;1 l kremówki 30 % ja kupuję łaciatą4 łyżki cukru pudru1 cukier waniliowy3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 łyżeczki żelatyny3/4 szkl mleka3 łyżki wody Nie cała paczka biszkoptów  Wykonanie;Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody aby napęczniała .Kawę rozpuścić w letnim mleku , dodać żelatynę . 2 łyżki cukru i dobrze wymieszać.Kremówkę ubić z cukrem pudrem i cukrem

Sama słodycz i szczypta chili