paczki na - 1000 przepisów (strona:33/67)

Delicja 221

mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowany budyń i zagotować. Tłuszcz utrzeć, dodając po 1 łyżce,przestudzony budyń. Składniki do przełożenia ; 2 paczki delicji   2 galaretki pomarańczowe Przełożenie placka ; Biszkopt, połowa kremu,placek kokosowy,druga połowa kremu,ciasta delicje- tężejąca galaretka. Źródło ,,ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
Cygan 281

zagotować z cukrem. Wlać rozrobioną mąkę i ugotować budyń, odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć i dodać wystudzony budyń, ucierając. Masę podzielić na 2 części. Przełożenie placka; Dodatki; 1 duża paczka biszkoptów 2 czerwone galaretki  Placek - masa -  biszkopty z paskami galaretki pomiędzy nimi - masa - placek - polewa. Ja swój ozdobiłam płatkami migdałów od skworcu.com.pl źródło ,,ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
Poezja Amaretto z kajmakiem 181

bakali Mleko w puszce zalać woda i gotować ok 3 godzin, przestudzić. Masło utrzeć, dodając przestudzone mleko(kajmak), na końcu dodać bakalie.  Dodatki; 3-4 paczki herbatników 4-5 kieliszków rumu lub amaretto pół szklanki mleka Przełożenie; Krem włożyć na biszkopt, część herbatników nasączyć amaretto i mlekiem i ułożyć kremie. Odłożyć nie wielką część masy i przylepić herbatniki dookoła

Apetyczna babeczka
Oczy Carycy 390

szklanki oleju Składniki na masę: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 0,5 litra mleka 1 cukier wanilinowy  25 dag masła Dodatkowo: 2 galaretki w tym samym kolorze paczka okrągłych biszkoptów 5 - 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 2-3 kieliszki amaretto, rumu lub likieru 250 ml wrzątku do zalania kawywiórki kokosowe Polewa: 10 dag masła 2 łyżki mleka 2 łyżki kakao

Apetyczna babeczka
Wiosenna tęcza 244

wiórków kokosowych  www.Skworcu.com.pl 2 łyżki cukru kryształu 1 łyżka masła Podane składniki wymieszać i podsmażyć na złoty kolor.Dodatki: 2 galaretki koloru niebieskiego lub czerwonego przygotować wg.przepisu 1 paczka okrągłych biszkoptów Przełożenie ciasta:Biszkopt - 1/2 masy budyniowej - masa jabłkowa - 1/2 masy budyniowej - biszkopty - zalać tężejącą galaretką - masa biała - wierzch posypać usmażonym kokosem.  Źródło ,, ciasta siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
3 bit, ciasto bez pieczenia! 2310

bita zrobi każdy, nawet początkujący kuchcik. Jest puszyste i takie delikatne....mniam :) Składniki na dużą foremkę do pieczenia 23x38 cm: 1 puszka masy kajmakowej 6-7 paczek herbatników szkolnych  3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 12 dag masła 4 łyżki mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka 500 ml śmietany kremówki żółta galaretka kilka tabliczek gorzkiej czekolady

Apetyczna babeczka
Kaszak 305

opakowanie cukru waniliowego  1,5 szklanki kaszy manny  1 kostka masła lub margaryny  Ciasto ciemne: składniki jak wyżej + 3 łyżki tradycyjnego kakao  Dodatkowo: 8 paczek herbatników petit beurre Dno blachy o wymiarach 28x34 cm wyłożyć herbatnikami.Ciasto jasne:W garnku zagotować mleko, dodać masło, ciągle mieszając dodać cukier i kaszę manną (wsypujemy stopniowo). Po dodaniu kaszy energicznie

Moje domowe kucharzenie
Kolorowy sernik na zimno 276

kostkiśmietana 18% -2 kubki po 400 g żelatyna 4 łyżkimleko 100 mlcukier brązowy -2 łyżkigalaretka niebieska-1 opakgalaretka wiśniowa -1 opakgalaretka agrestowa -1 opakrodzynki -2 łyżkibiszkopty okrągłe - 1 paczka PRZYGOTOWANIE:Galaretki rozpuszczamy w 1 szkl gotowanej wody,każdą oddzielnie,odstawić do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuścić w mleku,odstawić do ostudzenia. Ser przecisnąć przez praskę,dodać śmietanę,cukier ,dobrze ubić

Kuchnia Danusi
Zielony przekładaniec 184

Zielony przekładaniec Lista składnikówBiszkoptjajka 4 sztmąka 1 szklcukier 1 szklproszek do pieczenia 1 łyżeczkaMasasok pysio - 3 szklbudyń śmietankowy 3 sztDodatkowośmietana 18 % 2 kubeczkigalaretka agrestowa 1 sztgalaretka

Kuchnia Danusi
Ciasto z czereśniami 171

Ciasto z czereśniami SKŁADNIKI:czereśnie- 1 kgcukier -250 gmąka -250gjajka -4 sztmąka ziemniaczana -1 łyżkaproszek do pieczenia -1 łyżkagalaretki wiśniowe -2 opakśmietana18%-0,5 lbiszkopty

Kuchnia Danusi
Rafaello na herbatnikach 407

Rafaello na herbatnikach SKŁADNIKI:mleko 2 i 1/2 szklżółtka 3 sztmąka 2 łyżkimąka ziemniaczana 3 łyżkicukier waniliowy 1 sztcukier 1 szklmasło 300 gwiórki kokosowe 250 gherbatniki

Kuchnia Danusi
Migdałowiec 205

Kolejny przepis z akcji testowania z portalem ŚWIADOME ODŻYWIANIE.Dziś przetestowałam migdały w płatkach.Przygotowałam rewelacyjne ciacho migdałoweMigdałowiec  SKŁADNIKI:herbatniki petit beurre- 2 paczki podwójneśmietana kremówka 30% - 250 mlczekolada gorzka - 4 łyżki rozpuszczonej czekoladybita śmietana w proszku - 1 opakmasa krówka orzechowa - 1 puszkabudyń waniliowy -2 opakmleko -0,5 lmigdały płatki - 75 gmasło - 2/3 kostPRZYGOTOWANIE:Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej

Kuchnia Danusi
Pizza imprezowa 207

pizza z podwójnym ciastem Pizza imprezowa Składniki CIASTO: 0,5 paczka drożdże, sól, 1 szkl woda ciepła, 4 łyżki olej, 4 szkl mąka, FARSZ 250 g ser żółty, 400 g pieczarki, 3 szt pomidory 4 szt cebula, sól, 250 g kiełbasa cienka, pieprz Party Dip czosnkowy do polania- 1 opak 1/2 słoiczka koncentrat pomidorowy, tłuszcz do podsmażenia cebuli i pieczarek

Kuchnia Danusi
Torcik malinowy 181

Testowanie śmietanki czekoladowej Torcik malinowy Składniki: śmietanka czekoladowa - 750 ml żelatyna -2 łyżki biszkopty okrągłe - 1 paczka maliny - 1 pojemniczek galaretka truskawkowa - 4 opak woda gotowana  do galaretek  - 1,5 litra listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE:  Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i wlać do śmietanki czekoladowej miksując na najwyższych obrotach. Galaretki rozpuścić

Kuchnia Danusi
Ciasto kakaowe z masą kokosową 452

Blachę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, wstawić do piekarnika piec 35 minut w 175 stop. MASA KOKOSOWA Mleko przelać do rondelka, dodać oba cukry, zagotować. Do zagotowanego mleka wsypać paczkę wiórków kokosowych, wymieszać. Wymieszaną masę kokosową gotować na wolnym ogniu często mieszając do zgęstnienia. Pod koniec gotowania dodać margarynę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia, odstawić do ostygnięcia masy. POLEWA CZEKOLADOWA

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania