Dostałam smaczną paczkę od Blomedia. A w niej, między innymi, włoski makaron i pomidorowe passaty. Wszystkie produkty to upominki firmy North Coast - dystrybutora produktów marki Cirio. Nie pozostało nic innego jak ugotować coś makaronowego. A ponieważ w domu pałętał się jeden spory słodki ziemniak, postanowiłam i jego wykorzystać. I tak powstało szybkie danie makaronowe, z sosem pomidorowym
Stare Garytakiej formie, jednak dotychczas lenistwo ograniczało mnie znacznie w ich przygotowaniu - długie gotowanie kapusty, moczenie grzybów i tak dalej. Do czasu aż z pomocą przyszła mi Nasza Chata, w paczce od nich dostałam m.in. zamkniętą w słoiku kapustę z grzybami i od razu zobaczyłam w niej idealny farsz do pasztecików. :-) Kapusty z grzybami nie trzeba już gotować, jedynie przepłukać
Szefowa kuchnidanie. Ja przygotowuję od razu w dwóch wersjach na jednej blaszce (każda na oddzielnym papierze tak, by się ze sobą nie mieszały)Składniki:- ziarna suchej ciecierzycy (u mnie cala paczka 400g)- 3 łyżki oleju z pestek dyni (może być inny, ale ten daje niepowtarzalny orzechowy posmak)- czosnek granulowany lub mielony z młynka- sól himalajska lub morskaDodatkowo dla wersji pikantnej:- chili
Smaczne Zdrowektóre - jak w tym przypadku - mam sto pomysłów. ;-) Przedwczoraj dostałam produkty od firmy Nasza Chata. Firma jest mi dobrze znana, ich produkty nie raz gościły na moim stole. W paczce znalazłam móstwo grzybów i owoców leśnych w różnej postaci. To, co od razu rzuca się w oczy to dobry skład: bez konserwantów, bez wszechobecnych "E". Przepisy już wkrótce na blogu
Szefowa kuchnijajek Msol125 g cukru1 lyzka soku z cytryny300 g mielonych migdalow50 g maki1 lyzeczka proszku do pieczeniaSkladniki na glazure:1 serek Philadelphia-175g50 g cukru pudru30 g masla1 paczka marchewek marcepanowych-12 sztukWykonanie:Wlaczyc piekarnik na 180°C ( z termoobiegiem na 160°C).Spod tortownicy wylozyc papierem do pieczenia,bok wysmarowac maslem.Marchewke obrac i zetrzec na najmniejszych oczkach tarki.Wymieszac
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mleka kokosowego,proprcja wody do bialej masy kokosa wynosi 2:1 ( wagowo).A oto moja propozycja wykonania domowego mleka migdalowego.Skladniki:1,5 szklanka obranych ze skorki migdalow (250 g-cala paczka)2-2,5-3 szklanki wody Wykonanie:migdaly zalac zimna woda i zostawic do namoczenia na cala noc lub nawet dluzej.Po namoczeniu migdaly stana sie delikatne i lekkostrawnenastepnego dnia obrac
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!beszamelowy:30 g masla-2 plaskie lyzki30 g maki-2 plaskie lyzki500 ml mlekasol,pieprz,galka muszkatalowa600-700 g mielonego miesa wolowego1 cebula1 jajko2 zabki czosnku paczka makaronu cannelloni ,starty parmezan PRZYGOTOWANIE : obrac cebule i czosnek,pokroic.Zeszklic na rozgrzanym masle gheeobrac marchew,seler.Gdy uzywasz naciowego obierz go z wlokien.Marchewke z selerem utrzec na grubych oczkach tarki.Pora pokroic
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!będą wyglądać tylko bardziej makabrycznie. Nie są trudne do przygotowania,a można jeszcze bardziej ułatwić sobie pracę korzystając z kupnego ciasta drożdżowego na pizzę (wówczas 400 g-2 paczki).Moje są zdrowszą wersją ,ponieważ ciasto powstało całkowicie z mąki orkiszowej.Aaaa...im cieńsze kości,tym bardziej chrupiące.Zapraszam do przepisu!Składniki na 12 kości:380 g mąki orkiszowej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jakiś czas temu dostałam do przetestowania kilka paczek makaronu. Jest to Makaron Międzybrodzki. Na pierwszy ogień poszedł makaron w kształcie ryżu. Miałam już taki makaron ale innych firm i okazało się, że ten jest lepszy od poprzednich. Jest to makaron 4 - jajeczny. Moja rodzinka uwielbia makaron, ja uwielbiam kurki, kalafior więc zrobiłam pierwszy raz zupę kalafiorową z makaronem. Zawsze kalafiorowa
Ewa w kuchniDostałam ogromną paczkę z produktami do testów od firmy Emix. Są tam między innymi gotowe mieszanki ciast. Ja osobiście nie przepadam za takimi produktami i wolę coś sama wymyślić, ale skoro są to trzeba to wykorzystać. Na pierwszy ogień poszły kremówki domowe i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona. Ciasto szybkie w wykonaniu a co ważne jest smaczne. Zresztą może
Ewa w kuchniDostałam super paczkę z przyprawami Kamis i będzie wielkie testowanie. Części z nich nie miałam okazji próbować ale już widzę, że bardzo przypadną mi do gustu. Dziś na pierwszy ogień poszła ognista mieszanka przypraw czyli to co lubię. A taka mieszanka świetnie nadaje się np. do pierogów.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnipaczce z przyprawami Kamis był między innymi szafran. Kiedyś miałam okazję piec babkę szafranową a dziś szafran dodałam do sernika. A do tego domowy cukier waniliowy i serniczek poezja po prostu wyszedł.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniwartości 50 zl na zakup dowolnych produktów w sklepie internetowym. Zamóiwienie zrealizowane ekspresowo, co prawda z małymi problemami bo wybrany paczkomat się zepsuł i trochę czekałam na odbiór paczki to ogólnie wszystko jest okey. Sklep jest dobrze zaopatrzony i każdy znajdzie cos dla siebie. Jako, że w kuchni zawsze coś się psuje a mi akurat odmówiła posłuszeństwa jedna z tarek
Ewa w kuchniciasto łatwo się wałkuje, nie rozpada się przy wycinaniu i nie traci kształtu podczas pieczenia. Te kruche ciasteczka zasmakują nie tylko alergikom :)Składniki:kleik ryżowy dla niemowląt85g (pół paczki)margaryna bezmleczna100gcukier puder50gmak mielony20g (3 łyżki)migdały mielone50gmąka bezglutenowa np. Mix it Schar 100gproszek do pieczenia bezglutenowy 0,5 łyżeczkiekstrakt waniliowykilka kroplimiód płynny (sztuczny lub pszczeli)3 łyżkiłupiny
głodny alergikZupełnie nie rozumiem dlaczego niektórzy nie lubią szpinaku… Ja ostatnio zawsze mam paczkę szpinaku w zamrażarce bo przecież można z niego zrobić ciasto francuskie ze szpinakiem, albo kurczaka ze szpinakiem albo krewetki ze szpinakiem (wkrótce ) ale również roladę szpinakową z łososiem… Pierwszy raz taką roladę szpinakową z łososiem przygotowała dla mnie moja Mama kilka lat temu jak pojechałam
UgotujmyTo.pl