paczki na - 1000 przepisów (strona:17/67)

Testowanie produktów marki Prymat 209

zeszłym tygodniu otrzymałam do testowania produkty marki Prymat... W skład paczki weszło między innymi: 1.dipy serowy (do chipsów i nachosów) barbecue (do grill) czosnkowy (do mięs) meksykański (do mięs) 2.sosy sałatkowe francuski czosnkowy grecki do mizerii koperkowo-ziołowy 3. marynaty w płynie grillowa pikantna klasyczna 4. panierki do kurczaka do kotletów 5. zioła oregano rozmaryn cząber zioła prowansalskie koperek bazylia

IMPRESJA SMAKU
Fasolka szparagowa na ostro 301

które na dodatek przygotowuje się błyskawicznie. Przypomniałam sobie o nim, kiedy przeszukiwałam zamrażarkę kombinując co tu zrobić na obiad. Szczęśliwym trafem natknęłam się na ostatnią paczkę fasolki, zamrożonej w sezonie fasolkowym :) Ja wiem, że w sklepach trzeba dość dużo płacić za takie mrożonki, ale może Wam też zostało coś z letnich zapasów

Codzienna kuchnia niecodzienna
Piernik staropolski z bakaliami 326

jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka wody 1 szklanka miodu ciemnego, gryczanego lub spadziowego 3\4 margaryny 1,5 łyżeczki sody 3 szklanki mąk przyprawa do pierników paczka goździków zmielonych bakalie         Po przyprawy zapraszamy do naszego sprawdzonego sprzedawcy SKWORCU Zaczynamy od zrobienia karmelu. Cukier wrzucić na patelnię i stopić, ostrożnie dodać wodę i dalej podgrzewać

Anioły...POZA KUCHNIĄ
Sernik z musem wiśniowym z białą czekoladą 231

jednego twardziela . Sernik z musem wiśniowym , masa serowa nie jest za słodka a to dzięki limonce , gdyż mus wiśniowy z białą czekoladą wypełnia całą słodycz. Składniki na spód: paczka herbatników 220 g  50 g masła lub margaryny Herbatniki zmielić na piasek , dodać rozpuszczony tłuszcz, wymieszać , wyłożyć obłożoną papierem do pieczenia tortownicę 24 cm . Odstawić na 10 min do zamrażalki

Wypieki Uli
Kleftiko czyli jagnięcina pieczona w pergaminie 252

ułożyć połowę ziemniaków, połowę porcji mięsa z dodatkami i z zalewą, posypać połową fasolki i przekrojonymi na pół pomidorkami. Narożniki zebrać do góry, tworząc paczuszkę, zawiązać sznurkiem. Ważne aby paczki były szczelne . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C , piec 1h30 min - 1h45 min. Smacznego

Stare Gary
Tiramisu 184

specjalnie na przyjazd księcia Toskanii -Cosimo III -do Sieny. Inni znów twierdzą, że powstało podczas II wojny światowej ,kiedy to żołnierze włoscy przebywając w alianckiej niewoli , dostawali je w paczkach od rodzin. Tiramisu – co region to przepis,rozmiar...i kształt! Ale niezmienny pozostaje fakt, że jest to deser włoski, składający się z biszkoptów, serka mascarpone, likieru, kakao, espresso. Ja przygotuję

Z Kuchni Do Kuchni
TIRAMISU TRUSKAWKOWE Z GLASSĄ BALSAMICZNĄ 278

skusić:D) i najwyraźniejszy akcent w postaci polewy z glassy. Gwarantuję Wam prawdziwą rozpustę i cudowne doznania smakowe!:)) Bardzo polecam! SKŁADNIKI: podłużne biszkopty - ladyfingers (około 1,5-2 paczki) 500 g mascarpone cukier puder do smaku 4-5 łyżek Cointreau Glassa Balsamiczna MONINI sok pomarańczowy 1 duży słoik konfitury truskawkowej  około 500-700 g truskawek WYKONANIE: Biszkopty maczaj króciutko

Słodko-Słony Świat Ilony
BiFix rodzinny producent herbat 129

Witam Was serdecznie, jakiś czas temu zawitała do mnie taka oto paczka herbat znanego producenta  BiFix Zawartość zdrowa i kolorowa. Pełna aromatów czterech pór roku. Będę je odkrywać krok po kroku. W ofercie herbacianej znajdziemy dziesiątki propozycji, które zachwycą niejednego smakosza herbacianych naparów. Tutaj nie ma mowy o nudzie, tu jest smacznie, kolorowo,aromatycznie... Każdy znajdzie coś dla siebie

Z Kuchni Do Kuchni
Delikatne ciasto pod bezą 1973

Ciasto : 4 jaja 1/2 szkl. kartoflanki 1/2 szkl maki pszennej 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody 1 łyżka oleju     Galaretka : 2 paczki mrożonych malin - najpier rozmrozić 4 malinowe galaretki (rozpuszczone w 1,5l wody)     Bita śmietana; 1l śmietany kremówki 30/36% schłodzonej 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego

Garnkowe fanaberie
3 BIT 2012

Jedyne ciasto którym mogę zjadać się tyle, aż zjem całą blachę...Nie przeszkadza mi nawet jego słodycz...uwielbiam !   Składniki: 8 paczek herbatników mleko skondensowane krówka krem karpatka plus mleko do jego wykonania snieżka plus mleko do jej wykonania smietana 30 % na wierzch czekolada do starkowania  Wykonanie: Na blachę układamy rząd herbatników, na nie wykładamy mleko skondensowane, potem znów

Z Majeczką w kuchni
Orkiszowe gofry i trochę charytatywnie 185

tytułem: Dla Martynki Wołkowicz. Na moim instagramie możecie znaleźć niedługo zdjęcia oraz filmiki z maratonu. Zachęcam do obejrzenia :) A niżej trochę z innej paczki - przepis na pyszne, pozumbowe gofry - bo nam się należy, bo kalorie spaliłyśmy.  Przepis podesłany przez kochaną Lidię i lekko zmodyfikowany. Składniki na 10-11 gofrów: 1 i 1/2 szkl. przesianej mąki pełnoziarnistej lub orkiszowej

Czarnawisienka
Kruche ciasteczka czyli smak dzieciństwa:) 373

banalnie proste i znane każdemu kruche ciasteczka, jedne z moich ulubionych:)) Składniki: 300 g mąki 1 jajko 1 łyżka proszku 150 g masła 70 g cukru pudru  1 paczka cukru wanilinowego Sposób przygotowania: Na stolnicy lub w misce mieszamy mąkę z cukrem pudrem , proszkiem i cukrem wanilinowym. Dodajemy jajko i pokrojone masło, śmietanę,  zagniatamy, aż do momentu

Cukier&Puder
Zapiekanka ziemniaczana 185

obiad , ale miałam ochotę na coś z brokułami poszperałam z narzeczonym w sieci i znaleźliśmy prosty przepis na zapiekankę :) oryginalny przepis tutaj zapiekanka . składniki  12 sztuk ziemniaków 1 paczka mrożonych brokułów 1 opakowanie sera feta 2 łyżki startego twardego sera żółtego 4 łyżki oliwy z oliwek bazylia, zioła prowansalskie, ostra papryka, przyprawa do ziemniaków, pieprz Ziemniaki gotujemy. Następnie kroimy

Cukier&Puder
O zielonych pomarańczach i cieście z ich udziałem 219

Pomarańcze. Dla osób urodzonych w latach osiemdziesiątych lub wcześniej to niemal symbol Bożego Narodzenia. Były dostępne w sklepach tylko w tym okresie, często znajdowały się w paczkach od Świętego Mikołaja, razem z mandarynkami zresztą. Pamiętam, jak męczyłam Mamę o obieranie coraz to nowych sztuk, bo pochłaniałam je szybciej, niż ona dawała radę pozbawiać je skórki. Intensywnie pomarańczowe, pachniały nieziemsko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Miętowy torcik 216

wody 1 budyń śmietankowy 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 150 g masła Masa śmietankowa: 1 galaretka agrestowa 0,5 litra śmietany kremówki 1 śmietan-fix Dodatkowo: 2 paczki herbatników czekolada do starcia Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wylewamy

Salonik smaków