pokrojone pomidorki. Na koniec posypujemy bazylią i oregano. Omlet smażymy aż jajko się zetnie a ser rozpuści. Wiem co jem 100 g omletu z dwóch jaj dostarcza naszemu organizmowi około 231 kalorii, 16,2 g białka, 18,4 g tłuszczu i 0,8 g węglowodanów. Dodanie do niego warzyw dodatkowo wzbogaci go o wartościowe dla naszego organizmu składniki
Fit&Fast Kitchencukinię. Dodałam jeszcze czosnek, jajka, przyprawy i powstał pyszny omlet. Jeśli ktoś walczy z cholesterolem i unika nadmiernego spożywania żółtek, których w omlecie akurat jest dość sporo, może z części ich zrezygnować i wykorzystać same białka. Ja dość często stosuję następujące proporcje: 3 białka, jedno jajko. Pozbywam się w ten sposób nadmiaru białek, które
Wiem co jemrazowy waniliowy omlet białkowy * z domowym dżemem truskawkowym~ * z waniliową odżywką białkową Omlet z przepisu Sylwii . Pyszny i sycący! :) PRZEPIS /1 porcja/ ~1 jajko ~3 białka ~20g waniliowej odżywki białkowej KULTURYSTA.COM ~50g mąki pszennej razowej ~kilka kropli soku z cytryny Białko oddzielamy od żółtka, dodajemy pozostałe białka, sok z cytryny i ubijamy je na sztywną
breakfast of dreamsłyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki jogurtu naturalnego cynamon Sposób przygotowania: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy sodę, odzywkę, mąkę i żółtka. Wszystko dokładnie miksujemy. Omlet smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Gotowego omleta przekładamy na talerz. Polewamy jogurtem i posypujemy cynamonem. Smacznego
Truskawkowa Fiestakochać polskich warzyw i owoców" ( www.poranapomidora.com ), finansowanej ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw. składniki: (na dwa omlety) 4 jajka 2 płaskie łyżeczka mąki pszennej sól dodatki: młody groszek – ilość wg uznania pomidory wykonanie: Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka i kontynuujemy ubijanie. Pod koniec dodajemy mąkę(...)masę jajeczną wysypujemy część zielonego groszku. Podsmażamy ok. 2 minut. Następnie przewracamy delikatnie dwoma łopatkami na drugą stronę. Możemy sobie pomóc dodatkowym talerzem, tzn. najpierw przewrócić omlet na talerz, a następnie ponownie delikatnie zsunąć go na patelnię. Podsmażamy przez kolejne 2 minuty. Podajemy z wyłuskanym młodym groszkiem oraz pokrojonym w plastry pomidorem. Smacznego
bistro mamaBardzo puszysty i lekki – omlet idealny. Czas wykonania: 20 min. Ilość porcji: 1-2 Składniki: 2 jajka 2 łyżki mąki 100 ml mleka szczypta soli pół łyżeczki masła 1 łyżka cukru (opcjonalnie) Dodatkowo: cukier puder lub dżem Przygotowanie: Oddzielić białka od żółtek. Żółtka dokładnie wymieszać z mąką, mlekiem i cukrem. Białka(...)Żółtka wymieszać z resztą składników 3. Białka ubić na sztywno 4. Białka delikatnie połączyć z masą 5. Omleta piec na złoty kolor 6. Posypać cukrem pudrem Pobierz wersję do druku: Pobierz Puszysty omlet Artykuł Puszysty omlet pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plWyszedł super, smakował wyśmienicie. Osoby które liczą kalorie i ograni czają kalorie gdzie idzie. Mogą upiec ten omlet w nagrzanym piekarniku do 180 C i piec 15-18 minut. Wtedy tłuszcz od smażenia będzie wyeliminowany Żółtka oddzielić od białek, otręby wrzucić do miseczki zalać mlekiem. Żółtka utrzeć na puszystą masę z miodem. Następnie dodać do namoczonych(...)otrębów. Białka ubić i dodać do masy, wymieszać bardzo delikatnie. Patelnię rozgrzać z odrobiną masełka, wylać masę na patelnię i smażyć na początku na średnim ogniu po chwili zmniejszyć do minimum. Za pomocą łopatki podważać boki omletu. Odwrócenie omletu nigdy nie jest proste, ja pomagam sobie dużym talerzem. Na górę patelni kładę talerz, szybko odwracam patelnię, trzymając mocno
Kuchnia Pokoleńpodpieczoną szynką, ale można zamienić ją na np. plastry wędzonego łososia, a całość posypać koperkiem 😊 OMLET: 2 jajka 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka masła klarowanego DODATKI: Serek homogenizowany szynka szczypiorek pomidor ulubione zioła sól 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z solą. Następnie do piany dodajemy żółtka. Na końcu mieszamy delikatnie(...)mąką. 2. Na patelni rozgrzewamy masło. Wylewamy masę biszkoptową. Smażymy z obu stron . 3. Przekładamy omlet na talerz. 4. Na gorącej patelni podpiekamy szynkę (można pominąć) 5. Gotowy omlet przekrajamy na 2 części. 4. Serek doprawiamy ziołami i solą. Smarujemy jedną część., układamy szynkę. Przykrywamy drugim omletem. Układamy plasterki pomidora i posypujemy szczypiorkiem
Marcepanowa kuchniamałej księżniczce. Dziś zapraszam Was na kokosowy omlet figowy. Ten mały owoc jest tak wdzięczny w smaku i wyglądzie, że nie mogło go zabraknąć w mojej kolacji. Mój kokosowy omlet figowy podałam w towarzystwie herbaty o smaku owocu granatu "Love" od Teekanne. Polecam! Herbata "Love" uwodzi nie tylko smakiem, ale też i aromatem. Gdy tylko ją zaparzę od razu poprawia(...)żółtka dodajemy oba rodzaje mleka i miód, miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę i wiórki kokosowe, znów miksujemy. Na koniec dodajemy ubite białko, delikatnie mieszamy. Na patelni rozpuszczamy masło. Następnie wylewamy masę "omletową" i smażymy na mniejszym ogniu, aż omlet się zetnie. Następnie przekładamy omlet na drugą stronę i chwilę podsmażamy. Najłatwiej obrócić omlet w następujący sposób - zsuwamy go z patelni
Słodkie okruszkiSkładniki: 2 białka 1 żółko 3 suszone daktyle garść płatków owsianych woda mineralna olej kokosowy owoce(figi, banany, granat) Białka mieszam z żółtkiem, dodaję daktyle pokrojone drobno, płatki owsiane. Dodaję odrobinkę wody, aby omlet nie był suchy. Smażę na odrobince oleju kokosowym z obu stron. Smacznego
Bike By LifeOmlety to bardzo popularne dania śniadaniowe. Samych sposobów wykonania "ciasta" na omlet jest sporo, a wersje "nadzienia" można mnożyć w nieskończoność. Dziś wersja light. Dużo białka, mało węglowodanów. Posiłek, który potrafi dostarczyć dużą dawkę energii, która wystarczy na kilka godzin
Milion Smakówbiałek Ubijamy białko na sztywno Dodajemy żółtko do białka, lekko mieszamy Dodajemy łososia pokrojonego w kawałki, sól,pieprz Na patelnie wlewamy niewielka ilość oleju i rozsmarowujemy papierowym ręcznikiem pozbywamy się nadmiaru tłuszczu Na rozgrzana patelnie wlewamy omlet, przykrywamy patelnie po chwili tak(1-2 m) przewracamy na druga stronę Gotowe :) Smacznego
Sylwetka Od KuchniJako, że uwielbia jajka pod wszelką postacią jest mistrzem przyrządzania jajecznicy oraz innych wszelkich dań jarskich. Ten omlet przygotował z plastrami cukinii, kawałkami chrupiącej papryki oraz fetą. Do tego swój cudowny sos czosnkowy i wspaniałe śniadanie gotowe ! Składniki: 3 jajka 1 białko 2 łyżki mleka mąka kawałek cukinii pół czerwonej papryki kawałek fety olej sól, pieprz, oregano(...)kilka ząbków czosnku, 1 łyżka śmietanki 30%, 1 łyżka majonezu Przygotowanie: Do miski wbijamy 3 jajka, pozostałe 1 białko ubijamy na pianę. Do jajek dodajemy przesianą przez sitko mąkę oraz mleko. Wszystko razem mieszamy, a na końcu dodajemy pianę z białek. Przyprawiamy. Cukinię myjemy i kroimy w plastry, paprykę w drobną kostkę. Paprykę smażymy pierwszą, ściągamy
Życie ze smakiemOmlety to całkiem ciekawa opcja na smaczny posiłek o każdej porze dnia. Jajka same w sobie zawierają sporo cennego białka, a jeśli dołożymy do tego węglowodany złożone otrzymamy sycący, pełnowartościowy posiłek. Dodatkowym plusem jest fakt, że ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Ja smażę rzadko, bo nie jestem fanką tego typu potraw, ale po ostatniej kombinacji smakowej... zmieniłam(...)zdanie. :D Brokuły+quinoa(wcześniej ugotowana)+pomidorki+czosnek - połączenie idealne! Musicie koniecznie wypróbować. :) Składniki: na jeden omlet 2 jajka od szczęśliwych kur dwie łyżki wody 40-50 g komosy ryżowej kilka różyczek brokuła 1 pomidor, średniej wielkości łyżeczka oleju kokosowego ząbek czosnku sól i pieprz Przygotowanie: Zaczynamy od gotowania komosy. Możecie zrobić to wcześniej, by oszczędzić później
Kuchnia Elliezbyt estetycznie, ale jego smak rozbudzi nie jedne podniebienie smakosza omletów! :) Składniki: 2 jajka 2 plastry pomidora 2 plastry kiełbasy żywieckiej drobiowej szczypiorek natka pietruszki świeżo mielony pieprz sól ziołowa zioła prowansalskie szczypta proszku do pieczenia oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Białko oddzielamy od żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę z szczyptą soli. W oddzielnym naczyniu(...)Dodajemy wszystkie przyprawy, szczypiorek, natkę pietruszki i proszek do pieczenia. Ponownie mieszamy. Żółtka przelewamy do białek i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy na rozgrzaną oliwę z oliwek. Na wierzch kładziemy pomidory i kiełbasę. Jeśli spód będzie rumiany przewracamy na drugą stronę. Gotowy omlet przekładamy na talerz. Możemy podać z swoimi ulubionymi dodatkami. Smacznego
Truskawkowa Fiesta