Składniki: makrela wędzona 1 większa, ogórek kiszony 2 średnie, cebula 2 mniejsze, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, majonez 3 łyżki, szczypiorek 1/2 pęczka makrelę wędzoną dokładnie obrać z ości i wkładać do miski ogórki, cebulę, szczypiorek drobno pokroić i wsypać do ryby dodać pieprz mielony, majonez i dokładnie wszystko wymieszać schować do lodówki na 30 minut aby smaki się
W Mojej Kuchni Lubiękiszonej, ale było za mało na surówkę do obiadu, więc dodałam jeszcze trochę innych warzyw i tak oto powstała pyszna suróweczka. 30 dkg kiszonej kapusty 1 -2 marchewki 1/2 ogórka zielonego por sól, cukier, pieprz do smaku 2 łyżki oliwy Kapustę odcisnąć z soku i pokroić na mniejsze kawałki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, pora i ogórka
Moje domowe kucharzeniepieprz do smaku 3-4 ogórki konserwowe WYKONANIE Łososia kroimy w kostkę i siekamy na drobno kawałki. Wyciskamy sok z cytryny i mieszamy. Cebulkę i ogórek kroimy w drobną kostkę i też jeszcze dodatkowo siekamy. Wszystko dodajemy do łososia. Mieszamy wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku. To jest wersja łączenia składników. Można przygotować wszystko
W kuchennym oknie Ewywody, 200 ml octu jabłkowego, 3 goździki, 1 listek laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, 4 ziarna pieprzu czarnego, 1 nieduży ziemniak sałatkowy, 4 płaty śledzia z oleju, 1/2 cebuli, ogórki z curry , musztarda francuska, 1 – 2 łyżki oliwy, Jabłka obrać, ściąć wierzch, delikatnie, dokładnie wydrążyć. ( po obraniu i wydrążeniu jabłka wkładać do wody zakwaszonej sokiem z cytryny lub octem(...)skórce (w mundurku) al dente. Ostudzić. Obrać i pokroić w kostkę. Filety śledzia pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Wymieszać śledzia z ziemniakiem i cebulą. Doprawić do smaku musztardą i ogórkiem curry pokrojonym w kostkę. Dodać oliwę i wymieszać. Jabłka wypełnić sałatką. zastawa
królestwo garówOgórek kiszony – 15 dag Groszek zielony – 15 dag Jabłko – 15 dag Jajka na twardo –3 szt Pieczarki marynowane – 10 dag Majonez –250 ml Musztarda – 1 łyżeczka Sól Cukier Normal 0 21 Fasole opłukać, namoczyć na 12 godz i ugotować do miękkości, pod koniec gotowania lekko posolić. Ziemniaki, marchew i seler obrać i ugotować. Jabłka i ogórki obrać. Ugotowane
Camilla w kuchniszklanki jogurtu naturalnego 1/4 szklanki majonezu 1/4 szklanki ketchupu Słodka papryka mielona Eco Blik Chili mielone Eco Blik Dodatkowo: 1 cebula czerwona 2 pomidory Ogórek zielony Kilka liści sałaty Sposób przygotowania: Przygotowujemy zaczyn na bułki: do miski wsypujemy mąkę pszenną, wlewamy drożdże wymieszane w wodzie, mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem na 12 godzin lub na noc. Do miski(...)składniki dokładnie mieszamy, formujemy okrągłe płaskie burgery, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Składniki sosu łączymy ze sobą. Cebulę obieramy, kroimy w krążki, pomidora i ogórka myjemy, kroimy w plastry, sałatę myjemy osuszamy. Bułki kroimy na pół, dolną część smarujemy sosem, układamy listek sałaty, plasterki pomidora, układamy burgery, polewamy sosem, układamy krążki cebuli i plasterki ogórka
Bajeczna Kuchniasmaczny, kolorowy gulasz . . . . składniki: 60 dag łopatki wieprzowej 15 dag kiełbasy np. śląskiej 15 dag ugotowanej fasolki szparagowej 3 kiszone średnie ogórki łyżeczka musztardy sól, pieprz,papryka ostra, listek laurowy, ziele angielskie,wegeta sposób wykonania: Mięso pokroiłam w paseczki, podsmażyłam ( aż wyparowała woda a mięso lekko się przypaliło ). Podlałam wodą , dodałam 3 listki laurowe, 4 ziela angielskie sól(...)pokroiłam w plasterki, podsmażyłam. Cebulę obrałam, pokroiłam w piórka, podsmażyłam. Gdy już mięso było prawie miękkie dodałam podsmażoną cebulę i kiełbasę dusiłam jeszcze około 5 minut. Następnie dodałam pokrojonego ogórka, jeszcze przez chwilę gotowałam. Sos doprawiłam pieprzem, solą, ostrą papryką, musztardą, zagęściłam zawiesiną z mąki i wody. Na koniec dodałam fasolkę szparagową, pokrojoną na mniejsze kawałki, zagotowałam
Darcia w kuchnikurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1 mała cebula 1 papryka czerwona 1 ogórek szklarniowy 3 łyżki majonezu sos sałatkowy koperkowo-ziołowy 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. 2. Kurczaka kroimy w drobną kostkę, silimy, pieprzymy, smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 3. Cebulę, ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. 4.Wszystkie składniki przekładamy
Szefowa kuchnizawsze jest dobra sałatka. Trochę kurczaka pyszne warzywka, chrupiące nasiona słonecznika i uczta gotowa! SKŁADNIKI: pierś z kurczaka 1 średni brokuł serek feta 200 g. 200g. kurczaka 1 średni ogórek zielony pomidorki cherry włoski makaron domowy nasiona słonecznika 2 łyżki masła klarowanego 1 mała cebula, szczypiorek vegeta, pieprz grubo mielony albo roztarty w moździerzu, przyprawa do drobiu jogurt naturalny mały(...)ząbki czosnku WYKONANIE: Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na parze al dente z vegetą, 1/2 paczki makaronu gotujemy z dodatkiem soli, ser feta kroimy w kostkę, ogórek w wiórki, z jogurtu, czosnku, majonezu przygotowujemy sos czosnkowy, pierś kroimy na cienkie paski i smażymy na maśle klarowanym z dodatkiem przypraw, pod koniec smażenia dodajemy cebulę pokrojoną w piórka
Kuchnia BeatyRybkę zawsze chętnie podaje, a dzisiaj jest w formie pasty kanapkowej. Wykonanie banalnie proste, nie zajmie Wam dłużej niż 5 minut. Wędzona makrela z kiszonym ogórkiem i jogurtem naturalnym poleca się do kanapek. Składniki: 1 wędzona makrela 1 ogórek kiszony 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 1 mała cebula czarny pieprz świeżo zmielony sól łyżka oleju z pestek dyni 1. Makrelę(...)pozbawić skóry i wszystkich ości, rozgnieść widelcem. Ogórek zetrzeć na małe wiórki, cebulę pokroić bardzo drobno i oprószyć solą aby nieco zmiękła. 2. Połączyć rybę z pozostałymi składnikami, dobrze wymieszać, przełożyć do słoika jeśli nie wykorzystamy wszystkiego od razu
Apetyczna babeczkaniej sądzicie? :) Przepis na 4 porcje. Składniki: - puszka groszku konserwowego lub 250g świeżego/mrożonego - 1 woreczek kaszy owsianej - 1 kalarepa - 1 pietruszka - 1 marchewka - 1 ogórek szklarniowy - ok. 4 łyżki (nie czubate!) majonezu sojowego , majonezu z serka wiejskiego lub zwykłego - pół pęczka koperku - pół pęczka szczypiorku - 2-3 łyżki prażonych nasion słonecznika - 1 łyżeczka lubczyku - sól, pieprz Pietruszkę(...)marchew obieramy, kroimy w spore kawałki i gotujemy na półmiękko. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy. Kalarepę obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Ogórek obieramy, kroimy wzdłuż i za pomocą łyżeczki usuwamy gniazda nasienne (ja od razu je jem!), również kroimy w malutką kosteczkę. Koperek i szczypiorek drobno siekamy. Nasiona słonecznika umieszczamy na suchej patelni i prażymy przez
Be Fit Be Strongsałatkę powstał spontanicznie- w lodówce została jeszcze roszponka,którą wykorzystałam w poprzedniej sałatce oraz znalazłam serek i kilka przypdkowych dodatków. Potrzebujemy : - garść roszponki - kilka sztuk rzodkiewki - 1 ogórek - szczypiorek - 3/4 opakowania serka wiejskiego - przyprawy (pieprz, suszona bazylia) Roszponkę opłukać i osączyć. Rzodkiewkę i ogórek umyć, a następnie pokroić w kostkę. Roszponkę przełożyć z serkiem do pudełeczka(...)dodać pokrojoną rzodkiewkę i ogórek. Całość posypać posiekanym szczypiorkiem oraz pieprzem i bazylią
Fit & Healthy LifeSkładniki : Sałata lodowa mała kilka pomidorków kawałek ogórka wąż 1 cebulka czerwona 8 czarnych oliwek kawałek papryki czerwonej , żółtej 100 g fety Sos : 6 łyżek Oleju lnianego Olejowy Raj 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki octu winnego sól , pieprz do smaku 1/2 łyżeczki miodu Wykonanie : Sałatę myjemy i suszymy.Pomidorki , ogórek , paprykę myjemy . Pomidorki kroimy(...)ósemki, ogórek w półplasterki, paprykę w paseczki . Cebulę obieramy i kroimy w piórka.Oliwki przecinamy na pół. Na talerz układamy sałatę i resztę warzyw . Ser feta kroimy w kostkę. Do miseczki wlewamy olej , dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek , miód, ocet , sól i pieprz do smaku , mieszamy i polewamy sałatkę . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliPolskiej kuchni- dlatego jest traktowany bardziej jako roślina ozdoba. Tymczasem barwne liście jarmużu są skarbnicą białka, błonnika, witamin,, a także soli mineralnych. Składniki: 30 dag liści jarmużu 2 kiszone ogórki(...)jabłko sok z cytryny ½ szklanki śmietany sól do smaku cukier do smaku sok z cytryny Wykonanie: Liście jarmużu dokładnie opłukać i porwać na kawałki. Dodać pokrojony w plasterki ogórek, starte jabłko i wymieszać. Następnie skropić sokiem z cytryny, doprawić i polać lekko posoloną śmietaną
Tradycyjna Kuchnia