proszku 1 łyżka oleju + olej do smażenia Frytki: 4 większe lub 5 mniejszych ziemniaków 0,5 litra oleju 1-2 łyżeczki soli Surówka: 1-2 pomidory 1-2 ogórki gruntowe 1 czerwona cebula 1/3 kapusty pekińskiej Dodatkowo: Sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ (klik) Sos chilli lub meksykański lub ketchup *** Filety z kurczaka kroimy w paseczki, przekładamy(...)frytki i surówkę. Ziemniaki obieramy, kroimy w słupki i smażymy w mocno rozgrzanym oleju na rumiano. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i solimy *** *** Pomidory i ogórki kroimy w kostkę, kapustę szatkujemy a cebulę kroimy w piórka. Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy *** *** Na talerzu układamy porcję frytek, porcję sałatki i porcję mięsa. Całość
Blog z Apetytemmoje smaki. Zdecydowanie bardziej wolę nasze polskie sałatki lub po prostu dużą ilość zieleniny. Składniki: 400 g piersi z indyka 200 g makaronu chow mein 2 ogórki konserwowe 1 czerwona papryka 1 łodyga selera naciowego 1 puszka kukurydzy biała część pora 2 ząbki czosnku 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka przyprawy pięć smaków 2 łyżki majonezu(...)jogurtu naturalnego sól pieprz olej rzepakowy Indyka kroimy w mniejszą kostkę, dodajemy do niego sos sojowy i przyprawę pięć smaków, mieszamy i odstawiamy na pół godziny. W międzyczasie selera, ogórki i paprykę kroimy w małą kostkę, pora w półplasterki, wszystko wrzucamy do miski. Makaron rozgniatamy i gotujemy wg opisu na opakowaniu. Indyka smażymy na złoty kolor. Do pokrojonych warzyw
KardamonovyRaita to klasyka kuchni indyjskiej. Rodzaj dipu na bazie jogurtu, świeżego ogórka i ziół. W mojej wersji także z odrobiną mieszanki przypraw - garam masala i tartym imbirem. Raitę najczęściej podaję jako dodatek do sosów curry, choć świetnie smakuje także z chlebkiem pita lub naan oraz pieczonym ziemniaczkami. Wzbogaca smak smażonych i grillowanych mięs. Stanowi kontrast dla ostrych posiłków. Przyprawę(...)garam masala możecie zastąpić mieszanką sproszkowanej kolendry i kminu rzymskiego. SKŁADNIKI 250 g jogurtu naturalnego 1/4 dużego ogórka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka tartego imbiru garść listków kolendry garść listków mięty 1 łyżka soku z limonki 1/4 łyżeczki przyprawy garam masala sól, świeżo zmielony czarny pieprz opcjonalnie: 1/2 łyżeczki syropu klonowego lub cukru pudru WYKONANIE Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż
cool and mintyaniżeli gotowa, kupiona pasta w sklepie. Poniżej znajdziecie bardzo prosty przepis na to smarowidło do pieczywa… Zobacz również: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Składniki duża makrela 4 jajka 3 ogórki kiszone 1 niewielka cebula szczypta soli szczypta pieprzu 1/2 pęczka szczypiorku 3 łyżki majonezu Domowa(...)pasta z makreli – przepis Z makreli oddzielamy mięso od ości. Wkładamy do miseczki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Ostudzone jajka dodajemy do makreli i rozgniatamy widelcem. Cebulę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do miski. Szczypiorek drobno siekamy, a następnie dodajemy do pozostałych składników. Całość mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pasta najlepiej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!smaczna przystawka pozwoli Ci zaskoczyć Twoich gości. Składniki: 300 g polędwicy wołowej 3 żółtka 2 łyżki wody 1 łyżka oleju 1 łyżka musztardy ostrej np.dijon sól, pieprz 3 posiekane ogórki konserwowe 1 czerwona cebula kilka marynowanych prawdziwków 2 łyżki kaparów pieczywo i masło do podania Przygotowanie: Mięso siekamy lub mielimy w maszynce do mięsa na najdrobniejszych oczkach. Do mięsa(...)dzielimy na 2 części, czyli 2 porcje. Na talerzu układamy mięso, po środku robimy wgłębienie, w które wkładamy żółtko, a obok tatara układamy bardzo drobno posiekaną cebulę, grzybki oraz ogórki. U mnie na talerzu znajdują się jeszcze kapary, które bardzo bardzo lubię. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Podajemy z pieczywem lub grzankami oraz masłem
Życie zaczyna się w kuchniPapryka czerwona · 15 dag szynki konserwowej · 15 dag sera żółtego · 3 ogórki konserwowe · Słoik pieczarek marynowanych · Torebka ryżu ugotowanego · Sól(...)łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Fasolkę oraz kukurydzę odlewamy z zalewy. 2. Z papryki usuwamy gniazdo, kroimy w paseczki. 3. Szynkę, ser oraz ogórki kroimy kostkę a pieczarki kroimy drobno. 4. Dodajemy ryż, doprawiamy pieprzem oraz solą i łączymy z majonezem. 5. Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy, przekładamy do naczynia i dekorujemy
Kulinarna ChwilaDzisiaj na talerzu ląduje odrobina wiosennego koloru i orzeźwienia w postaci sałatki z ogórka i avocado. SAŁATKA OGÓREK z AVOCADO Składniki: 1 ogórek świeży 1 avocado 1 mała czerwona cebula 1/3 pęczka świeżego koperku 2 łyżki octu 2 łyżki oliwy szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Avocado obieramy i także kroimy w kostkę
Bon appetit mon amiepowodzeniem kolację a nawet obiad jeśli zadzie potrzeba. składniki: 3 kiełbaski śląskie 2 szklanki, ugotowanego makaronu orzo ( makaron ryżowy) 1 duża czerwona cebula 2 pęczki koperku 2 kiszone ogórki 2-3 łyżki(...)majonezu 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżka chrzanu śmietankowego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku Makaron orzo przełóż do miski, dodaj pokrojone w kostkę i odsączone na sicie ogórki. Czerwoną cebulę posiekaj drobno, tak samo koperek i także dołóż do makaronu. Kiełbasę pokrój w małą kostkę i mocno obsmaż na patelni, nie dodając tłuszczu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chodzi
Ogrodnik w podróżyPieprz · Przyprawa Gyros · Papryka żółta i czerwona · 3 ogórki konserwowe · Puszka kukurydzy · Tortellini · 3 łyżki majonezu · Pomidorki(...)osolonej wodzie. 2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą. Prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Z papryk usuwamy nasiona i kroimy w drobne paseczki a ogórki w kostkę. 4. Następnie dodajemy kukurydzę, smażonego fileta z kurczaka i ugotowane tortellini. 5. Na koniec wszystkie produkty łączymy z majonezem i doprawiamy solą oraz pieprzem, dokładanie mieszając
Kulinarna Chwilakawałek pora – ok. 100 g białej i jasnozielonej części pora • 3 średnie ogórki konserwowe • 3 czubate łyżki dobrej jakości majonezu (u mnie Kielecki) • sól i pieprz do smaku Jajka ugotować na twardo. Przestudzić, obrać(...)zewnętrznych liści, umyć, osuszyć, a następnie pokroić (białą i jasnozieloną część) w półtalar ki lub kostkę. Wrzucić na sitko i przelać wrzątkiem. Ostudzić i osuszyć za pomocą papierowego ręcznika. Ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę. Do wszystkich składników dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać. Sałatkę schłodzić w lodówce. SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS? UWAŻASZ, ŻE JESZCZE
Calzonella.comzobaczymy. SKŁADNIKI: 20 dag. boczku wędzonego 20 dag. kiełbasy wędzonej 2 puszki fasolki (dodałam czerwoną, choć tradycyjnie to biała) 2 puszki krojonych pomidorów 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 ogórki kiszone 2 łyżki oleju sól.pieprz, papryka ostra,3 szt. ziela angielskiego. 1 liść laurowy(...)WYKONANIE: podgrzewamy olej, dodajemy pokrojony w paski boczek i kiełbasę w półkrążkach, smażymy około 10 min., dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, smażymy, następnie wkładamy krojone pomidory, pokrojone w słupki ogórki i dusimy około 20 min., dodajemy fasolę z dwóch puszek wraz z zalewą i dusimy razem około 15 min. doprawiamy solą,pieprzem i papryką i gotowe
Kuchnia Beaty