Papryka czerwona · Marchew · ½ pęczka szczypiorku · 2 ogórki konserwowe · Mąka pszenna do panierki · Kostka rosołowa · 2 łyżki sosu sojowego(...)plastry i lekko rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczach. 3. Do Marchwi dodajemy posiekany szczypiorek, drobno pokrojoną paprykę oraz ogórki. 4. Mięso smarujemy cienko serkiem a na środku układamy po łyżce warzyw i zwijamy w roladki. 5. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju
Kulinarna ChwilaSTIR FRY Składniki buraki stir fry: 3 średnie buraki 2 szkl ryżu brązowego ugotowanego 1 puszka tuńczyka 3 łyżki oleju sól pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu 2 ogórki kiszone lub konserwowe spora szczypta czosnku granulowanego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki świeżej lub mrożonej Jak zrobić buraki stir fry: Zaczynamy od obrania i umycia buraków. Następnie buraki kroimy(...)podsmażamy, mieszając buraki przez ok 1-2 minuty. Następnie do buraków dodajemy ugotowany ryż. Tuńczyka jeśli jest w sosie własnym odciskamy, jeśli w oleju dodajemy razem z olejem. Potem ogórki kroimy w kostkę i dodajemy. Finalnie dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Na końcu doprawiamy do smaku. Artykuł Buraki stir fry z ryżem i tuńczykiem pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujepół szklanki śmietany 18% pół szklanki grzybków marynowanych pół szklanki ogórków konserwowych pół większej cebuli spora garść świeżego szczypiorku sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Grzybki, cebulę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Szczypior siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos odstawiamy do lodówki na noc, do przegryzienia
NiePieprz.plfileta z kurczaka · 4 jajka · 4 ziemniaki · 5 ogórków konserwowych · Puszka groszku konserwowego · 3 łyżki majonezu · Olej do smażenia(...)doprawiamy przyprawą gyros i solimy. 4. Następnie studzimy i przekładamy do miski. 5. Do mięsa dodajemy pokrojone drobno ziemniaki i obrane ze skorupek posiekane jajka. 6. Ogórki kroimy w kostkę i łączymy z pozostałymi składnikami. 7. Groszek odlewamy z zalewy i dodajemy do warzyw, trochę można zostawić do dekoracji. 8. Na koniec wszystkie składniki
Kulinarna Chwiladostałam od zaprzyjaźnionej rodziny. Możecie je z powodzeniem zastąpić jedną porządną ćwiartką z kurczaka - też będzie ok. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 4 wędzone skrzydełka z kurczaka 2 ogórki konserwowe 1 duży por (biała część) 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz Skrzydełka(...)obieramy z mięsa, kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Pora dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki, wrzucamy do mięsa. Dodajemy do tego odsączoną kukurydzę i odsączony seler, ogórki i jajka pokrojone w mniejszą kostkę, majonez, jogurt. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki
Kardamonovyulubioną szynkę lub podsmażone kawałki z piersi kurczaka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 zupka chińska łagodna 2 jajka 1 mała puszka kukurydzy (140 g po odsączeniu) 3-4 nieduże ogórki konserwowe 1 mała czerwona cebula 4-5 kawałków papryki konserwowej (1 cała) 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku (adsbygoogle(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Makaron pokruszyć do miseczki. Zalać 1/2 szklanki wrzątku. Przykryć i pozostawić do napęcznienia. Ostudzić. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać. Pokroić w kostkę. Dodać do makaronu. Ogórki wyjąć z zalewy, pokroić w kostkę. Dodać do przestudzonego makaronu. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Dodać do miski. Paprykę wyjąć z zalewy, pokroić w kostkę. Dodać do pozostałych składników
Danka PichciWielkanocne. Wychodząc Wam naprzeciw będę co jakiś czas wrzucać przepisy, które sprawdzą się także na wielkanocnym stole, tak jak właśnie te faszerowane jajka. Składniki: 8 jajek na twardo 3 ogórki konserwowe 100g szynki konserwowej 2-3 łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka tartego chrzanu Sól, ewentualnie pieprz- do smaku(...)Świeże zioła do dekoracji (u mnie tymianek) Sposób przygotowania: Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Wydrążamy żółtka i przecieramy je przez sitko. Szynkę kroimy w drobniutką kostkę, podobnie obrane ogórki konserwowe. Dodajemy do żółtek i łączymy z chrzanem, majonezem oraz przyprawami. Napełniamy przygotowane połówki białek i dekorujemy ziołami. Podajemy na świeżo, więc najlepiej przygotować sobie samą pastę i białka
Kuchnia w czekoladzieSól · Olej do smażenia · Papryka czerwona · 3 ogórki konserwowe · Kukurydza · 4 jajka gotowane na twardo · Trochę pestek słonecznika(...)osolonej wodzie, po ugotowaniu studzimy i przekładamy do miski. 2. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju i doprawiamy przyprawą oraz solą. 3. Paprykę oraz ogórki kroimy drobno. 4. Dodajemy kukurydzę, trochę możemy zostawić do dekoracji. 5. Jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy. 6. Wszystkie składniki łączymy z majonezem i doprawiamy pieprzem
Kulinarna Chwilasprawdzi się również do potraw z grilla. SKŁADNIKI: 1 jabłko 3 średnie ogórki kiszone 2 małe szalotki natka pietruszki drobno posiekana sól,pieprz oliwa z oliwek WYKONANIE: ogórki i jabłko kroimy w półplasterki, szalotkę w cienkie piórka, dodajemy oliwę z oliwek wg.gustu i doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy pietruszką -gotowe
Kuchnia Beatyświątecznym stole lub obiedzie piątkowym mogą znaleźć się jajka zrobione w pysznym sosie. Składniki: · 6 jaj · 3 ogórki konserwowe · Łyżka przecieru pomidorowego · 3 łyżki keczupu · Szczypta ostrej papryki(...)małym rondelku zagotować szklankę wody, po czym zdjąć go z ognia i wlać zaprawę zrobioną z mąki oraz przecieru, zagotować, doprawić solą, pieprzem, papryką. 2. Ogórki drobniutko pokroić w kostkę, włożyć do sosu, jeszcze raz zagotować, wlać keczup. 3. Ugotowane na twardo jajka obrać, przeciąć wzdłuż na połówki, ułożyć na półmisku żółtkiem do góry, zalać sosem, posypać
Kulinarna Chwilaczerwona 1 cebula czerwona 3 ogórki konserwowe sól, pieprz do smaku majonez PRZYGOTOWANIE : Jajka obieramy, dzielimy do trzech miseczek. Do jednej dodajemy - tuńczyka, szczypiorek, paprykę, ogórek ( wszystko pokrojone ). Sól, pieprz, majonez, ubijamy tłuczkiem do ziemniaków, aż jajka połączą się ze składnikami i powstanie pasta. Do drugiej dodajemy - serek topiony, sól, pieprz i majonez, ugniatamy(...)składniki się połączą. Do trzeciej dodajemy - pokrojoną szynkę, ogórek, szczypiorek, sól, pieprz i majonez, ugniatamy aż składniki się połączą. Pasty są gotowe do jedzenia. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału
Kulinarne Fantazje Mariolibidi-language:#0400;} Warto podpatrywać innych w kuchni, ich smaki, przyzwyczajenia, metody przygotowania. Nie u każdego „tradycja” znaczy to samo. I właśnie dlatego kochamy kuchnię. Składniki: 500 g ogórków gruntowych 2 łyżki miodu lipowego 2 łyżki octu jabłkowego sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ogórki obieramy, tniemy na „mandolinie”. Oprószamy solą, odstawiamy na 30 minut. Następnie odcedzamy, przepłukujemy bieżącą wodą. Mieszamy z miodem i mielonym pieprzem (wg uznania), doprawiamy octem
R'n'G KitchenPamiętacie legendarny paprykarz szczeciński, taki z puszki z plasterkiem ogórka kiszonego na wierzchu? To przysmak mojego dzieciństwa. Niezapomniany smak, którego niestety w obecnie dostępnych paprykarzach w sprzedaży nie mogę się doszukać. Nie wiem, w czym tkwi problem, czy w składnikach, czy w mojej psychice? Zaczęłam więc próbować robić paprykarz sama i po przetestowaniu kilku przepisów znalazłam(...)użyć z innego ryżu, ale mi domowy paprykarz najlepiej smakuje właśnie z ryżem jaśminowym. Z czym podaję domowy paprykarz szczeciński? Z chlebem i oczywiście, tylko i wyłącznie z ogórkiem kiszonym. Dla mnie w tym przypadku nie ma zamienników. Paprykarz i ogórek kiszony to duet doskonały! Składniki 500 g dorsza, filet bez skóry 3 łyżki oleju ( u mnie
Tajemnice Smakukilka kulek ziela angielskiego kilkanaście ziaren czarnego pieprzu sól do smaku 1/3 łyżeczki pieprzu ziolowego 1 łyżka majeranku 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki kilka mniejszych ogórków kiszonych masło lub olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Kawałki kurczaka umyłam i włożyłam do garnka. Ziemniaki obrałam, opłukałam, pokroiłam na mniejsze kawałki i wrzuciłam do mięsa(...)łyżce oleju. Na koniec smażenia przyprawiłam je roztartym majerankiem, pieprzem ziołowym i solą. Chwilę przesmażyłam je razem z przyprawami i dodałam do garnka do reszty składników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ogórki starłam na tarce na drobnych oczkach i przesmażyłam na maśle. Przesmażone dodałam do garnka. Do garnka nalałam tyle wody, aby zakryć składniki. Dodałam natkę pietruszki i koperek. Włożyłam listek
Waniliowe Improwizacje