Cebula · Papryka czerwona · Papryka żółta · 4 ogórki konserwowe · 410 g puszki fasolki czerwonej · 520 g sosu meksykańskiego · 15 dag sera żółtego Sposób przygotowania(...)solą. 3. Mięso układamy na makaronie. 4. Cebulę obieramy, prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki i kostkę ogórki. 6. Następnie dodajemy fasolkę odlaną z zalewy i sos meksykański. 7. Warzywa z sosem układamy na mięsie i posypujemy startym na tarce o dużych oczach
Kulinarna Chwilasycąca – Genialna na kolacje – Niezawodna do szkolnej śniadaniówki ILOŚĆ PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT SKŁADNIKI: – Polędwiczki z kurczaka – 5 sztuk – Tortille pszenne duże – 4 sztuki – Roszponka – duża garść – Ogórek gruntowy – duży 1 sztuka – Papryka czerwona – duża 1 sztuka – Marynowana czerwona cebula / Cebula mała czerwona, łyżka octu ryżowego, łyżka wody, odrobina cukru i soli / – Ser tarty grana padano(...)mniejsze części. 5. Paprykę czerwoną, umyj, oczyść z gniazd nasiennych pokrój na 4 części a potem w paski. Tak przygotowaną paprykę przesmaż na odrobinie oliwy około 10 minut. 6. Ogórka i dymkę umyj i pokrój w plasterki. 7. Kiedy wszystkie składniki są gotowe, ułóż je na tortillach na środku, po równo w dowolnej kolejności, ale zaczynając od sosu a kończąc
globuskulinarnyOgórki konserwowe to zdecydowanie klasyka wśród wszystkich przetworów! U mnie jest to obowiązkowa pozycja w spiżarni. Robiłam je już naprawdę wiele razy i w moim domu nigdy się one nie znudzą. Jestem pewna, że u wielu osób jest tak samo. Artykuł Ogórki konserwowe pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!kolacje – Odpowiednia na obiad nie tylko w ciepłe dni ILOŚĆ PORCJI: 1 CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT SKŁADNIKI: – Sałata rzymska mini – Mozzarella – 5 mini kulek – Cieciorka gotowana – 4 łyżki – Ogórek gruntowy – Roszponka – garść – Marynowana czerwona cebula / Cebula mała czerwona, łyżka octu ryżowego, łyżka wody, odrobina cukru i soli / – Jogurt naturalny gęsty – Ząbek czosnku – Świeżo mielony pieprz czarny do smaku – Świeżo mielona(...)około miseczki z dipem, pozostałą rzymską sałatę pokrój drobniej i dodaj na całe liście. 4. Cieciorkę odsącz z zalewy i zrumień na suchej patelni. Dodaj do sałatki. 5. Ogórka umyj i pokrój w plasterki, mozzarellę przekrój na pół i wszystko dołóż do całości. Dodaj kilka listków roszponki. 6. Na koniec dołóż marynowaną cebulkę, popieprz i posól do smaku najlepiej świeżo
globuskulinarnySkładniki: · 20 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej · 3 cebule · 4 ogórki konserwowe · 4 ziemniaki · 2 opakowania małych papryczek · ½ łyżeczka majeranku(...)wyrabiamy mięso. 2. Papryczki kroimy na 3 części i usuwamy nasiona. 3. Każdą część papryczki nadziewamy mięsem. 4. Cebulę obieramy, kroimy w krążki, ogórki kroimy w plasterki. 5. Ziemniaki obieramy i również kroimy w grubsze plastry, solimy. 6. Wszystkie składniki nadziewamy na przemian na wykałaczkę do szaszłyków
Kulinarna Chwilapęczek rzodkiewki · 4 ogórki konserwowe · 15 dag szynki konserwowej · 15 dag sera żółtego(...)Pieprz · 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Rzodkiewkę, ogórki, szynkę oraz ser kroimy w kostkę. 2. Mieszankę po Polsku odlewamy z zalewy i łączymy z pozostałymi składnikami. 3. Następnie dodajemy obrane i drobno posiekane jajka. 4. Doprawiamy pieprzem
Kulinarna Chwilafileta z kurczaka · Sól · Przyprawa gyros · 3 ogórki konserwowe · ½ puszki kukurydzy konserwowej · 2 ciasta francuskie Sposób przygotowania: 1. Mięso drobniutko kroimy, doprawiamy przyprawa Gyros oraz solą, dodajemy(...)drobno pokrojone ogórki i kukurydzę. Mieszamy wszystkie składniki razem. 2. Papryczki obieramy z nasion, odcinamy zieloną końcówkę, wyjmujemy nasiona, tak żeby powstał nam otwór. 3. Otwór papryczek napełniamy farszem z mięsa. 4. Ciasto francuskie kroimy w podłużne paski i owijamy każdą paprykę. 5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Kulinarna ChwilaKotleciki z czerwonej soczewicy i płatków ryżowych z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką z ogórka w sosie miętowym Składniki na sałatkę z ogórka: 1 ogórek zielony pokrojony w kostki 150 g gęstego jogurtu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy 2 łyżki posiekanych listków mięty sól, pieprz Składniki na pieczone ziemniaczki: 8-9 ziemniaków pokrojonych na ćwiartki ½ łyżeczki kurkumy(...)głębokim oleju do momentu aż będą lekko rumiane ale nie brązowe. Po usmażeniu wykładamy na ręcznik papierowy. Kotleciki będą lekko chrupiące. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką z ogórka. Smacznego
Moja Mama Gotujelodówce. Wszystkim smakują i szybko znikają. Polecam! Składniki: 3-4 placki tortilli 1 pojedynczy filet z kurczaka serek śmietankowy (typu Almette, Turek…) mieszanka sałat papryka czerwona ogórek zielony Przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona słodka i ostra, zioła prowansalskie olej do smażenia *** Mięso z kurczaka kroimy w podłużne paski, smarujemy olejem i obsypujemy przyprawami. Jeśli mamy(...)czas możemy mięso odłożyć na około 1 godzinę aby przeszło przyprawami *** *** Paprykę i ogórka dokładnie myjemy i osuszamy. Ogórka obieramy ze skórki. Warzywa kroimy w cienkie paseczki *** *** Na patelni lub patelni grillowej rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy fileciki na średnim ogniu z każdej strony na rumiano *** *** Na każdym placku tortilli rozsmarowujemy 2-3 łyżki serka śmietankowego *** *** Na skraju tortilli
Blog z ApetytemSycąca / nie dałam rady zjeść całego talerza / – Genialna również na kolację – Łatwa i szybka w przygotowaniu ILOŚĆ PORCJI: 2 DUŻE KOLOROWE TALERZE CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT SKŁADNIKI: – Pęczek rzodkiewki – Ogórki gruntowe – 3 sztuki – Sałata rzymska mini – 2 główki – Cebula czerwona marynowana* – Mozzarella mini – opakowanie – Sól do smaku – Pieprz czarny świeżo mielony do smaku – Oliwa – 2 łyżki DO MARYNOWANIA(...)popieprz do smaku. Zamieszaj. 3. Liście sałaty rzymskiej poukładaj na talerzach na około. Lub według gustu. Pozostałe małe środkowe listki pokrój drobno i przełóż do miski. 4. Rzodkiewki i ogórki gruntowe pokrój w plasterki i przełóż do sałaty. 5. Dodaj poprzekrawane na pół kulki mini mozzarelli. 6. Dołóż cebulę czerwoną marynowaną, całość posól i popieprz do smaku. Dodaj
globuskulinarnykawałek kiełbasy z piersi kurczaka Morliny 3) mała cebula 4) puszka kukurydzy 5) 2 ogórki kiszone 6) 4 łyżki marynowanego zielonego pieprzu 7) papryka czerwona 8) garść rukoli(...)rozgrzanym oleju. Następnie, gdy kiełbasa będzie już podsmażona, dodajemy osączoną kukurydzę, marynowany pieprz zielony, pokrojone w plasterki czarne oliwki, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i pokrojone w kosteczkę ogórki kiszone. Wszystko mieszamy i chwilę podsmażamy. 3. Następnie dodajemy serek topiony i śmietanę oraz ok. 200 ml wody, w której gotował się makaron i wszystko delikatnie mieszamy
Na kulinarnym poligonieZapraszamy do podzielenia się swoimi pomysłami. Możecie to zrobić w komentarzu pod postem lub na Facebook . Sałatka z kalafiorem i warzywami składniki: 1 średni kalafior 1 duży pomidor 2 ogórki gruntowe pół pęczka dymki 2 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej majonez sól i pieprz do smaku Sałatka z kalafiorem i warzywami wykonanie: 1. Kalafiora dzielimy na różyczki(...)następnie gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. 2. Pomidora kroimy na cząstki np. ósemki. Ogórka razem ze skórką w plasterki. Szczypiorek i cebulę kroimy w dowolny sposób. 3. Warzywa mieszamy z 2 łyżkami majonezu oraz doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na dno miseczki. 4. Na maśle rumienimy bułkę na złoty kolor. 5. Kalafiora odcedzamy, a następnie lekko studzimy. Na koniec
Kuchnia Na Wypasieryżowa Składniki 1 szklanka ryżu 1 mała puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w oleju lub w sosie własnym (duże kawałki) 1 mała papryka czerwona 4 łyżki marynowanej cebulki 4 ogórki konserwowe 4 jajka lub 8 przepiórczych oliwa z oliwek majonez sól pieprz natka pietruszki Instrukcje Ryż gotujemy w dużej ilości osolonej wody, odcedzamy, studzimy. Przekładamy do salaterki. Tuńczyka osączamy(...)zalewy i rozdrabniamy widelcem, dodajemy kukurydzę i cebulkę odcedzoną z zalewy. Paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy, dodajemy sól, pieprz, 3-4 łyżki oliwy z oliwek i majonez wg uznania. Na koniec dodajemy jajka pokrojone na duże kawałki lub przepiórcze na połówki. Całość posypujemy natką pietruszki i delikatnie mieszamy. sałatka ryżowa to co lubię
To co lubię - gotuję i polecamsmak można dodać łyżkę majonezu lub jogurtu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka śledziowa z pieczarkami Składniki 4-5 płatów śledziowych 200 g marynowanych pieczarek 1 średnia czerwona cebula 2 ogórki kiszone 1 łyżka posiekanej natki pietruszki olej majonez lub jogurt pieprz Instrukcje Śledzie zalewamy wodą lub mlekiem i odstawiamy na 2-3 godziny. Po tym czasie osuszamy(...)papierowym ręczniku i kroimy w kostkę. Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Pieczarki osączamy z zalewy i większe dzielimy na pół. Wszystkie składniki łączymy w misce, dolewamy 2-3 łyżki oleju i ew. majonez oraz natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku pieprzem. Artykuł Sałatka śledziowa z pieczarkami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamSałatka z kapusty pekińskiej i czerwonej fasoli Składniki 1 szt. średniej kapusty pekińskiej ½ puszki fasoli czerwonej ½ puszki kukurydzy 5 jajek ugotowanych na twardo 1 papryka czerwona 3 -4 średnie ogórki konserwowe majonez 2-3 łyżki sól pieprz Instrukcje Kapustę drobno poszatkować, dodać kukurydzę i fasolę odsączoną z zalewy. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Jajka pokroić w kawałki
To co lubię - gotuję i polecam