Zapraszamy do podzielenia się swoimi pomysłami. Możecie to zrobić w komentarzu pod postem lub na Facebook . Sałatka z kalafiorem i warzywami składniki: 1 średni kalafior 1 duży pomidor 2 ogórki gruntowe pół pęczka dymki 2 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej majonez sól i pieprz do smaku Sałatka z kalafiorem i warzywami wykonanie: 1. Kalafiora dzielimy na różyczki(...)następnie gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. 2. Pomidora kroimy na cząstki np. ósemki. Ogórka razem ze skórką w plasterki. Szczypiorek i cebulę kroimy w dowolny sposób. 3. Warzywa mieszamy z 2 łyżkami majonezu oraz doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na dno miseczki. 4. Na maśle rumienimy bułkę na złoty kolor. 5. Kalafiora odcedzamy, a następnie lekko studzimy. Na koniec
Kuchnia Na Wypasieryżowa Składniki 1 szklanka ryżu 1 mała puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w oleju lub w sosie własnym (duże kawałki) 1 mała papryka czerwona 4 łyżki marynowanej cebulki 4 ogórki konserwowe 4 jajka lub 8 przepiórczych oliwa z oliwek majonez sól pieprz natka pietruszki Instrukcje Ryż gotujemy w dużej ilości osolonej wody, odcedzamy, studzimy. Przekładamy do salaterki. Tuńczyka osączamy(...)zalewy i rozdrabniamy widelcem, dodajemy kukurydzę i cebulkę odcedzoną z zalewy. Paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy, dodajemy sól, pieprz, 3-4 łyżki oliwy z oliwek i majonez wg uznania. Na koniec dodajemy jajka pokrojone na duże kawałki lub przepiórcze na połówki. Całość posypujemy natką pietruszki i delikatnie mieszamy. sałatka ryżowa to co lubię
To co lubię - gotuję i polecamsmak można dodać łyżkę majonezu lub jogurtu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka śledziowa z pieczarkami Składniki 4-5 płatów śledziowych 200 g marynowanych pieczarek 1 średnia czerwona cebula 2 ogórki kiszone 1 łyżka posiekanej natki pietruszki olej majonez lub jogurt pieprz Instrukcje Śledzie zalewamy wodą lub mlekiem i odstawiamy na 2-3 godziny. Po tym czasie osuszamy(...)papierowym ręczniku i kroimy w kostkę. Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Pieczarki osączamy z zalewy i większe dzielimy na pół. Wszystkie składniki łączymy w misce, dolewamy 2-3 łyżki oleju i ew. majonez oraz natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku pieprzem. Artykuł Sałatka śledziowa z pieczarkami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamSałatka z kapusty pekińskiej i czerwonej fasoli Składniki 1 szt. średniej kapusty pekińskiej ½ puszki fasoli czerwonej ½ puszki kukurydzy 5 jajek ugotowanych na twardo 1 papryka czerwona 3 -4 średnie ogórki konserwowe majonez 2-3 łyżki sól pieprz Instrukcje Kapustę drobno poszatkować, dodać kukurydzę i fasolę odsączoną z zalewy. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Jajka pokroić w kawałki
To co lubię - gotuję i polecampewnością nam się przyda. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Łódeczki z awokado Porcje 2 Składniki 1 dojrzałe awokado 1 tuńczyk w sosie własnym 3 łyżki kukurydzy z puszki 3 ogórki konserwowe sok z cytryny lub limonki łyżka gęstego jogurtu lub majonezu sól pieprz Instrukcje Awokado myjemy i kroimy na pół. Wyjmujemy pestkę, a miąższ delikatnie kroimy w kratkę uważając żeby(...)przeciąć skórki. Wydrążamy łyżką, skrapiamy sokiem z cytryny lub limonki żeby nie ściemniał. Tuńczyka osączamy z zalewy i rozdrabniamy na niewielkie kawałki, ogórki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, dodajemy sól i pieprz do smaku. Dodajemy jogurt lub majonez i ponownie delikatnie mieszamy. Wkładamy do skórek awokado i od razu podajemy. Artykuł Łódeczki z awokado pochodzi z serwisu
To co lubię - gotuję i polecamminut. Idealna na drugie śniadanie do pracy (czosnek można pominąć ;) ). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka z makaronem i kurczakiem Składniki 1 podwójny filet z kurczaka 2 pomidory 4 ogórki konserwowe 100 g drobnego makaronu (waga przed ugotowaniem) papryka słodka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majonezu lub jogurtu 6 łyżek oleju rzepakowego sól pieprz Instrukcje Mięso opłukać(...)pokroić w drobną kostkę. Oprószyć solą, pieprzem i papryką, smażyć aż się ładnie zrumieni na złoty kolor. Wystudzić. W tym samym czasie ugotować makaron i ostudzić. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Sos : Musztardę z jogurtem dokładnie wymieszać, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i 2 łyżki oleju. Wszystkie składniki
To co lubię - gotuję i polecamwindow.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka jarzynowa Składniki 8 średnich marchewek 4 ziemniaki 4-5 jajek gotowanych na twardo 0,5 dużego selera lub jeden mały 2 małe pietruszki 4-5 ogórków kiszonych 1 kwaśne jabłko pół małej cebulki duża puszka groszku konserwowego mała puszka kukurydzy (opcjonalnie) majonez 1 łyżka musztardy (opcjonalnie) sól pieprz Instrukcje Marchew, pietruszkę, selery i ziemniaki dokładnie(...)Ugotowane i zimne warzywa obieramy ze skórki i kroimy w kostkę ( ja lubię drobno pokrojoną sałatkę). Wszystkie pokrojone warzywa przekładamy do dużej miski. Jajka obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki, cebulę i obrane jabłko również kroimy w kostkę. Groszek i kukurydzę osączmy z zalewy i dodajemy do sałatki. Doprawiamy solą, pieprzem i majonezem z odrobiną musztardy. Dobrze jest
To co lubię - gotuję i polecamkolorową sałatkę. Świetnie się sprawdzi jako kolacja czy jako sałatka imprezowa, polecam. Składniki: 3-4 garście sałaty 250 g sera feta 200 g pomidorków koktajlowych 1 ogórek zielony 5-6 rzodkiewek 2 łodygi selera naciowego 1 mała cebula czerwona garść kiełek groszku/słonecznika 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka suszonej bazylii sól, pieprz Wykonanie(...)Sałatę porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na półmisku lub kilku mniejszych talerzykach. Pomidory przekroić na pól, ogórka obrać i pokroić w kostkę. Cebulę seler oraz rzodkiewkę pokroić w plasterki. Ser pokroić w większą kostkę. Na sałatę ułożyć pomidory, ogórek, ser, rzodkiewkę, seler naciowy oraz cebulę. Na wierzch dać kiełki słonecznika. Do słoiczka wlać oliwę, sok z cytryny , zioła i doprawić
magiczna kuchnia KasiZaskakujące połączenie smaków. Słodkie winogrona i kukurydza, kiszony ogórek, majonez i do tego chrzan. Trudno sobie wyobrazić. Ale efekt smaczny wg konsumentów. Składniki: 200 g szynki konserwowej 1 słoiczek żółtej marynowanej cebulki ( ok. 100 g netto ) 1 mała puszka kukurydzy 200 g twardego koziego sera ( może być żółty ), u mnie Queso Servilleta(...)duże kwaśne jabłko 1 kiszony ogórek 5 jajek 4 łyżeczki chrzanu ze słoiczka Pół pęczka natki pietruszki 4 łyżki majonezu 6 łyżek jogurtu naturalnego pieprz 200 g ciemnych bezpestkowych winogron Przygotowanie: Szynkę pokroiłem w grubsza kostkę. Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem również w kostkę. Podobnie jabłko i kozi ser oraz kiszonego
R'n'G Kitchengotowe ptysie od Brześć . Ptysie wystarczyło tylko przekroić na pół i nadziewać pastą. Szybko i smacznie :) Składniki na pastę: * 2 puszki tuńczyka w sosie własnym * 2 jajka * 2 ogórki konserwowe * 1 łyżeczka chrzanu * 2 łyżki majonezu * sól i pieprz do smaku Dodatkowo gotowe ptysie Wykonanie: Tuńczyk odlać z zalewy, przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować(...)twardo, pokroić w bardzo drobną kostkę. Ogórki konserwowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, chrzan, sól i pieprz, dobrze wymieszać. Ptysie przekroić na pół, nadziewać pastą tuńczykową. Takie ptysie najlepiej nadziewać krótko przed podaniem
Zrób to smaczniefaszerowania jajek. W moim domu tuńczyk jest bardzo lubiany, więc pasta zniknęła bardzo szybko, jutro robię kolejną porcję :) Składniki: * 2 puszki tuńczyka w sosie własnym * 2 jajka * 2 ogórki konserwowe * 1 łyżeczka chrzanu (użyłam Moryń ) * 2 łyżki majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Tuńczyk odlać z zalewy, przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo, pokroić(...)bardzo drobną kostkę. Ogórki konserwowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, chrzan, sól i pieprz, dobrze wymieszać
Zrób to smaczniełopatki wieprzowej · 1 papryka żółta · 1 papryka czerwona · 3 ogórki konserwowe · ½ puszki kukurydzy konserwowej · 200 g przecieru pomidorowego · Szczypta chili(...)Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju, kiedy mięso jest już prawie miękkie dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz w kostkę ogórki konserwowe. 2. Następnie dodajemy kukurydze bez zalewy i przecier pomidorowy, doprawiamy chili i chwilę gotujemy, sos jest gęsty, więc nie potrzeba go zagęszczać. 3. Cukinie
Kulinarna Chwilapewnością zasmakuje również tym, którzy uwielbiają mięso. Smak sałatki podkreśli delikatnie słona feta, oraz chrupiące grzanki. Zobacz również: Sałatka z tuńczykiem i zieloną fasolką Składniki dowolny miks sałat pomidor ogórek zielony kilka kromek świeżej bagietki oliwa sól pieprz feta Wegetariańska sałatka z grzankami i fetą – przepis Bagietkę kroimy w kromki. Układamy na blaszce do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia(...)skrapiamy oliwą i pieczemy ok. 6 minut w temperaturze 200 st. C. Pieczemy je do momentu kiedy staną się rumiane. Po upieczeniu kroimy w kostkę. Ogórka dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki, albo kostkę. Nie musimy go obierać. Pomidora kroimy w kostkę. Na talerzu układamy miks sałat, ogórka, pomidora, grzanki i całość uzupełniamy pokruszoną fetą. Doprawiamy odrobiną soli, pieprzu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Olej do smażenia · 4 ziemniaki · 4 jajka · 4 ogórki konserwowe · 4 łyżki majonezu · 1 granat Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obieramy(...)studzimy i drobno kroimy. 5. Mięso studzimy i przekładamy do ziemniaków. 6. Jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy. 7. Ogórki kroimy w drobną kostkę. 8. Dodajemy majonez oraz solimy, dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia. 9. Układamy owoce granatu
Kulinarna ChwilaBardzo lubimy wszelkie sałatki śledziowe. Oto kolejna odsłona. Składniki: 3 filety typu matias 4 średnie ziemniaki 5 jajek ugotowanych na twardo 2 kiszone ogórki 1 jabłko 1 por - biała część 1 puszka kukurydzy 1/2 pęczka natki pietruszki majonez + jogurt naturalny musztarda 3-4 łyżki octu jabłkowego pieprz, cukier do smaku Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać. Pokroić(...)kostkę. 2. Filety namoczyć w wodzie przez 2 godziny. Pokroić w paski. 3. Por pokroić w talarki lub półtalarki i sparzyć wrzątkiem. 4. Jajka, jabłko, ogórki pokroić w kostkę. 5. Wszystkie składniki połączyć, dodać łyżeczkę musztardy, po jednej łyżce majonezu i jogurtu naturalnego, dodać pieprzu, odrobinę cukru, odsączoną kukurydzę, ocet jabłkowy i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać. 6. Sałatkę schłodzić
Kuchnia domowa Ani