marynowanych prawdziwków kilka łyżek majonezu kilka łyżek ketchupu 1 podwójna pierś z kurczaka 1 puszka kukurydzy 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach 3 marchewki ugotowane 6 kiszonych ogórków sól, pieprz, curry, garam masala, zielony koperek kilka łyżek oleju do smażenia mięsa Przygotowanie; Tortownice o średnicy 26 cm. wkładamy folią spożywczą. Na dno układamy odsączone prawdziwki kapeluszami(...)Delikatnie oprószamy solą i pieprzem i smarujemy majonezem. Mięso kroję w kostkę, oprószam solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Smażę na patelni do miękkości. Po wystudzeniu wykładam na wcześniejszą warstwę. Ogórki kroję w kostkę, lekko odciskam, wykładam. Smaruję majonezem oraz ketchupem. Na to wykładam odsączoną kukurydze. Smaruje delikatnie majonezem. Na sam wierzch wykładam pokrojone w kostkę ziemniaki. Delikatnie dociskam
Radość kipiąca uśmiechem.tylko na śniadanie czy kolację, ale także jako posiłek do pracy. Polecam :) Składniki - 1 większy por ( wykorzystuję białą część ) - 2 jajka ugotowane na twardo - 6 plasterków sera żółtego - 2 ogórki kiszone - 2 kabanosy - 1 - 2 łyżki majonezu - sól, pieprz do smaku Wykonanie Pora kroję w cienkie półplasterki przekładam do małej miseczki lekko solę, mieszam i odstawiam aby zmiękł, puścił(...)stracił goryczkę. Jajka i ogórki kiszone kroję w kosteczkę, ser żółty w paseczki, kabanosy w cienkie krążki. Dodaję odciśniętego pora, majonez, sól i pieprz. Całość mieszam dokładnie i odstawiam do lodówki na około pół godziny. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródDziś dzielę się z Wami przepisem na pyszną, kolorową surówkę z topinamburem, rzodkiewką i ogórkiem. Jeżeli ktoś jeszcze nie zna teg o warzywa, to zachęcam, bo jest bardzo smaczne i zdrowe. Składniki: 4-5 bulw topinamburu 1 pęczek rzodkiewki 1 średni ogórek zielony 1/2 czerwonej papryki 1 czerwona cebula 3 łodygi selera naciowego 1/2 pęczka(...)koperku śmietana 18% sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa obieram i myję. Topinambura, rzodkiewkę oraz ogórka kroję w półplasterki. Paprykę i seler naciowy kroję w paseczki. Cebulę w piórka, a koperek drobno siekam. Wszystko wrzucam do miski, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Dodaje śmietanę i dokładnie mieszam. Smacznego
magiczna kuchnia Kasismakuje rewelacyjnie. A wszystko dzięki włoszczyźnie, którą przesmażam na maśle. Koniecznie musicie jej spróbować. *Zajrzyj na mój profil na INSTAGRAMIE SKŁADNIKI na ok. 5 litrów zupy: 600g startych ogórków kiszonych 2 marchewki 1 pietruszka (korzeń) 1/2 selera (korzeń) 1 mały por 1 cebula biała 2 ząbki czosnku 4-5 średnich ziemniaków 5 liści laurowych 5 ziarenek ziela angielskiego(...)liści laurowych. Gdy warzywa się zeszklą i oddadzą swój aromat, zalewamy je przegotowaną wodą i dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Całość gotujemy, aż ziemniaki zmiękną, następnie dodajemy starte ogórki kiszone. Całość gotujemy ok. 15 min. aż wszystkie warzywa będą miękkie. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem i świeżo posiekanym koperkiem. Zupę możemy zabielić w garnku lub podawać
kulinarnyJastół. *Zajrzyj na mój profil na INSTAGRAMIE SKŁADNIKI: 400g drobnego makaronu (użyłem orzo) 200g szynki 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 1 puszka czerwonej fasoli 5 średnich ogórków konserwowych 1 średnia czerwona cebula 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu typu Greckiego 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją(...)opakowaniu (aldente). Następnie odcedzamy go z wody, studzimy i przekładamy do dużej miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, ogórki i cebulę. Dodajemy kukurydzę, groszek, czerwoną fasolę, jogurt i musztardę. Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego. *Zajrzyj na mój profil na INSTAGRAMIE
kulinarnyJaposmakuje wszystkim mięsożercom. Podajcie ją z ziemniakami, ryżem lub, jeszcze lepiej, z kluskami z gotowanych ziemniaków (np. śląskimi). Smacznego:) Karkówka po myśliwsku, składniki: 500 g karkówki w plastrach kilka ogórków kiszonych, duża cebula, 1-2 ząbki czosnku, garść suszonych grzybów (namoczonych przez noc lub kilka godzin w wodzie) sól, pieprz, słodka papryka, tymianek i odrobiną mąki do panierowania karkówki(...)panierować w mące. Smażyć kilka minut do zrumienia z obu stron. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Pomiędzy plastrami mięsa i na nim ułożyć odsączone, pokrojone grzyby, pokrojone w kostkę ogórki, cebulę pokrojoną w piórka i drobno posiekany czosnek. Przygotować zalewę: połączyć wszystkie składniki zalewy do smaku. Sos powinien być lekko słodki, kwaśny i pikantny, więc w razie potrzeby
Lekcje w kuchniwszystkich czytelników uwielbiających swojszczyznę i prostotę. Swojski smalec ze skwarkami z boczku i karmelizowaną cebulką. Smalczyk wieprzowy to doskonałe smarowidło do świeżo upieczonego, białego chleba. Jeszcze tylko kawałek kiszonego ogórka i idealna, chłopska przekąska gotowa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Swojski smalec ze skwarkami z boczku 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Przekąska Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość(...)surowej słoniny wieprzowej, bez skóry 200 g surowego boczku dobrej jakości 2 ząbki czosnku ekologicznego 3 cebule suszony majeranek sól i pieprz DODATKOWO DO PODANIA kromki białego pieczywa ogórki kiszone (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Boczek i cebulę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż ją na patelni do zarumienienia i wytopienia tłuszczu z boczku. Smalec przepuść przez praskę do mielenia
ProstePesto.plfilet z kurczaka · 1 Papryka żółta · 1 papryka czerwona · 4 szt. ogórków konserwowych · 3 łyżki majonezu · 3 łyżki ketchupu pikantnego · 15 dag sera(...)Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros. Prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do mięsa dodajemy pokrojone w paski papryki oraz w pokrojone w kostkę ogórki. 5. Majonez mieszamy z ketchupem i smarujemy upieczone warzywa. 6. Na sosie układamy mięso i posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem
Kulinarna Chwilagodzin. Piekarnik nagrzać do 160'C. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia, ułożyć mięso. Piec je po 25 minut z każdej strony. Mięso podałam z ziemniakami, sosem grzybowym i ogórkami krojonymi w ćwiartki Moryń . Ogórki mają kwaśno- słodki posmak i idealnie wkomponowały się w cały obiad
Zrób to smaczniekilku minutach gotowania zdejmij rondel z ognia. Duszoną karkówkę podawaj z ziemniakami, ryżem, kaszą lub kluskami (śląskimi, kopytkami, gnocchi) . Danie uzupełni dodatek surówki, sałatki obiadowej, warzyw konserwowych (ogórków, papryki) , duszonych warzyw lub pieczarek. Pomysły na obiad: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodatki do obiadu… Sałatka obiadowa z cukinii Sałatka z ogórków
Kulinarny S.O.S.kalafiora w przyprawach z ciecierzycą i pastą tahini. Ciekawym uzupełnieniem jest tzw. relisz cebulowy , czyli zeszklona do miękkości cebulka. Musiałam jednak dodać coś od siebie i uzupełniłam burgery kiszonym ogórkiem 🙂 Nie pomijajcie go. Raz, że dodaje smaku, a dwa burgery dzięki niemu są soczyste. Składniki burgerów: 100 g ziarna komosy ryżowej (Quinoi) 1 puszka czarnej fasoli (400 g) 1 łyżeczka(...)suszone daktyle bez pestek 2 łyżki musztardy (użyłam sarepskiej) 2 łyżki dżemu morelowego (użyłam brzoskwiniowy) olej rzepakowy lub oliwa 6 bułek pełnoziarnistych okrągłych (użyłam grahamek) 3 kiszone lub konserwowe ogórki sól morska Składniki hummusu: 1 mały kalafior 1 łyżka mielonego kuminu (kminu rzymskiego) 1 łyżka mielonej kolendry 1 łyżka wędzonej słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonego chilli 1 puszka ciecierzycy
Moja Delicjasoli na litr wody). Na wierzchu będzie się robić piana – usuwamy pianę. Jeśli chcecie mieć pewność, że kapusta ukisi się dobrze, dajcie do każdego słoiczka łyżkę soku spod kiszonych ogórków. Kiszonych, a nie kwaszonych, to jest różnica. Sok wystartuje wam fermentację. Jeśli używacie do kiszonej kapusty suszonych owoców, to pamiętajcie, że mają dużo cukru. Ja użyłam suszonej żurawiny(...)świecie mają z Charsznicy i możecie ją dostać w Lidlu lub internecie. Nikt mi nie zapłacił za polecenie, używam jej od lat, kiedy nie mam swojej i jest pyszna. Ogórki też mają super. Post Kiszona biała kapusta pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenCebula · Papryka czerwona · Papryka żółta · 4 ogórki konserwowe · 410 g puszki fasolki czerwonej · 520 g sosu meksykańskiego · 15 dag sera żółtego Sposób przygotowania(...)solą. 3. Mięso układamy na makaronie. 4. Cebulę obieramy, prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki i kostkę ogórki. 6. Następnie dodajemy fasolkę odlaną z zalewy i sos meksykański. 7. Warzywa z sosem układamy na mięsie i posypujemy startym na tarce o dużych oczach
Kulinarna Chwilasycąca – Genialna na kolacje – Niezawodna do szkolnej śniadaniówki ILOŚĆ PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT SKŁADNIKI: – Polędwiczki z kurczaka – 5 sztuk – Tortille pszenne duże – 4 sztuki – Roszponka – duża garść – Ogórek gruntowy – duży 1 sztuka – Papryka czerwona – duża 1 sztuka – Marynowana czerwona cebula / Cebula mała czerwona, łyżka octu ryżowego, łyżka wody, odrobina cukru i soli / – Ser tarty grana padano(...)mniejsze części. 5. Paprykę czerwoną, umyj, oczyść z gniazd nasiennych pokrój na 4 części a potem w paski. Tak przygotowaną paprykę przesmaż na odrobinie oliwy około 10 minut. 6. Ogórka i dymkę umyj i pokrój w plasterki. 7. Kiedy wszystkie składniki są gotowe, ułóż je na tortillach na środku, po równo w dowolnej kolejności, ale zaczynając od sosu a kończąc
globuskulinarnyOgórki konserwowe to zdecydowanie klasyka wśród wszystkich przetworów! U mnie jest to obowiązkowa pozycja w spiżarni. Robiłam je już naprawdę wiele razy i w moim domu nigdy się one nie znudzą. Jestem pewna, że u wielu osób jest tak samo. Artykuł Ogórki konserwowe pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!