ogórki - 26028 przepisów (strona:519/1736)

Chrupiąca sałatka z ogórków i czerwonej cebuli 111

Składniki: 2 i 1/2 ogórka 1 czerwona cebula 1 łyżka sezamu 1 łodyga dymki 1/3 pęczka koperku 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki octu winnego 2 łyżki letniej przegotowanej wody sól, pieprz Sposób wykonania: Ogórki kroimy w plastry a cebulę w piórka. Warzywa wrzucamy do miski, dodajemy poszatkowaną dymkę oraz koperek. W szklance mieszamy ocet, wodę i cukier

Qchnia po prostu
Sałatka z makrelą 58

mineralnych. Jeśli lubicie makrelę, to gorąco zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu na sałatkę z makreli. PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z MAKRELI Składniki 1 duża makrela wędzona 4 jajka 3 ogórki konserwowe 1 mała cebula czerwona 1/2 papryki czerwonej 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Wykonanie 1. Z makreli usunąć ości i rozdrobnić mięso widelcem. 2. Jajka ugotować(...)twardo. Po ugotowaniu obrać i pokroić w kostkę. 3. Ogórki, cebulę oraz paprykę również pokroić w kostkę. 4. Przygotowane składniki przełożyć do miski, dodać majonez wymieszany z jogurtem i musztardą. Na koniec doprawić solą oraz pieprzem i całość wymieszać. Artykuł Sałatka z makrelą pochodzi z serwisu Alle Dobre

Alle Dobre!
Sałatka z kapusty białej 68

Przepis na sałatkę z białej kapusty. Wspaniały dodatek do obiadu. Składniki 1 kg kapusty białej 1 kg papryki czerwonej 1,5 kg ogórków gruntowych 1 kg marchewki 0,5 kg cebuli Zalewa 0,5 szklanki cukru 2 łyżki soli 1 łyżeczka pieprzu 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki octu 10% Przygotowanie Ogórki myjemy bez obierania, kroimy

Wasze Przepisy
Sałatka Lunchbox 94

jajka ·        250 g Tortellini z serem ·        15 dag sera żółtego ·        5 ogórków konserwowych ·        Olej do smażenia ·        Przyprawa do grosa ·        Sól(...)Mięso po usmażeniu studzimy i przekładamy do miski. 3.    Dodajemy obrane, drobno pokrojone jajka. 4.    Następnie dodajemy ugotowane tortellini. 5.    Ogórki oraz ser kroimy w kostkę. 6.    Wszystkie składniki razem mieszamy z majonezem. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7.    Sałatka gotowa. 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Sałatka muszelkowa 452

SAŁATKA MUSZELKOWA Składniki podwójna pierś z kurczaka 150g drobnego makaronu muszelki 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona cebula 1 papryka czerwona 150 g sera żółtego 3 jajka 6-8 ogórków konserwowych 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie 1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić na sitku i odstawić. 2. Piersi z kurczaka umyć(...)odrobinie oleju na złoty kolor. 3. Jajka ugotować na twardo. Następnie obrać i pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce, kukurydzę odsączyć z zalewy. 4. Cebulę, paprykę, ogórki pokroić w kostkę. Jogurt wymieszać z majonezem doprawić solą i pieprzem do smaku. 5. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać sos i wymieszać. Artykuł Sałatka muszelkowa pochodzi z serwisu Alle

Alle Dobre!
Frykadelki w sosie pieczarkowym 137

wieprzowo-wołowego 2 jajka pół szklanki bułki tartej Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 2 cebule (jedna do farszu, druga do sosu) 10 dkg boczku wędzonego 2 ogórki kiszone pół czerwonej papryki pół pęczka zielonej pietruszki kilka łyżek musztardy 30dkg pieczarek liść laurowy, ziele angielskie ok 1,5 szklanki bulionu lub wody opcjonalnie 2 łyżki ciemnego sosu(...)sosu 2 łyżki słodkiej śmietanki       *** Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy – do smaku *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy na jednolitą masę *** *** Przygotowujemy farsz. Boczek, ogórki, jedną cebule oraz paprykę kroimy w małą kosteczkę, pietruszkę drobno siekamy *** *** Wszystkie składniki na farsz przekładamy do miski i mieszamy *** *** Przyprawione mięso dzielimy na około 8 porcji. Każdą część

Blog z Apetytem
Sałatka z mięsem mielonym 373

niebanalną sałatkę, to ta sałatka z mięsem mielonym z pewnością spełni wasze oczekiwania. PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z MIĘSEM MIELONYM Składniki 400g mięsa mielonego 1/2 główki sałaty lodowej 5 ogórków korniszonów 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu 2 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie 1. Mięso(...)mielone smażymy na łyżce oliwy z dodatkiem soli i pieprzu. 2. Cebulę kroimy w piórka, ogórki i paprykę w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. 3. Sałatę lodową rwiemy na mniejsze kawałki. 4. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym i ketchupem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. 5. Składniki przekładamy do większej miski dodajemy przygotowany sos i wszystko mieszamy. Artykuł Sałatka

Alle Dobre!
Smaczna sałatka z zupek chińskich 50

Przepis na sałatkę z zupek chińskich. Prosta, smaczna, tania i nieskomplikowana. Składniki 3 opakowania zupek chińskich Vifon kurczak łagodny czerwona papryka puszka kukurydzy por pierś z kurczaka 4 ogórki konserwowe majonez sól pieprz przyprawa do gyrosa Przygotowanie Makaron z zupek sparzyć wrzątkiem. Po ok. 8 min odcedzić i zlać zimną wodą. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić(...)usmażyć. Zostawić do ostudzenia. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę, por w plastry, a kukurydzę odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą w misce, dodać przyprawy z zupek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Autor przepisu: Patrycja Artykuł Smaczna sałatka z zupek chińskich pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Grillowanie w plenerze z grillem przenośnym + przepisy na mięsa z grilla 82

Kofta czyli szaszłyki z mięsa mielonego z aromatycznymi, orientalnymi przyprawami. Wykonane w drobiowej wersji - z udźca indyka. Podane z sosem tzatziki na bazie majonezu oraz jogurtu, z dodatkiem zielonego ogórka, czosnku oraz koperku. Smakują genialnie! Składniki: 500 g mięsa mielonego z udźca indyka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku ok. 15 liści świeżej mięty 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta(...)papryki chili mielonej 1/3 łyżeczki kuminu rzymskiego szczypta imbiru mielonego sól, pieprz Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 długiego ogórka 2 ząbki czosnku łyżeczka posiekanego koperku sól, pieprz Wykonanie: Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie przez co najmniej 30 min. Cebulę oraz czosnek obieramy - cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Listki mięty drobno

Kuchnia MagdaLeny
Grillowanie w plenerze z grillem przenośnym + przepisy na mięsa z grilla 82

Kofta czyli szaszłyki z mięsa mielonego z aromatycznymi, orientalnymi przyprawami. Wykonane w drobiowej wersji - z udźca indyka. Podane z sosem tzatziki na bazie majonezu oraz jogurtu, z dodatkiem zielonego ogórka, czosnku oraz koperku. Smakują genialnie! Składniki: 500 g mięsa mielonego z udźca indyka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku ok. 15 liści świeżej mięty 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta(...)papryki chili mielonej 1/3 łyżeczki kuminu rzymskiego szczypta imbiru mielonego sól, pieprz Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 długiego ogórka 2 ząbki czosnku łyżeczka posiekanego koperku sól, pieprz Wykonanie: Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie przez co najmniej 30 min. Cebulę oraz czosnek obieramy - cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Listki mięty drobno

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu 83

Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu  Najlepsza sałatka jarzynowa z jajkiem ogórkiem i zielonym groszkiem.  Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu od lat jest niekwestionowaną królową każdej imprezy. Każdy ją zna, niemal wszyscy lubią, ale i tak przepisy na sałatkę jarzynową znacznie się od siebie różnią. Tradycyjna sałatka jarzynowa z majonezem składa się głownie z ugotowanych jarzyn, jajek(...)ogórka kiszonego. Nasza najlepsza sałatka jarzynowa zawiera znacznie więcej jajek, można by powiedzieć, że to sałatka jajeczno jarzynowa z gotowanych warzyw z majonezem i groszkiem konserwowym. Warzywa na sałatkę jarzynową nie powinny być rozgotowane, dlatego zawsze wyjmuję je wcześniej, zaraz po tym jak stracą surowość.   Najlepsza sałatka jajeczna z majonezem, marchewką, jabłkiem i zielonym groszkiem.   Sałatka jarzynowa

Cztery Fajery
Sałatka gyros 112

Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki przyprawy kebab lub gyros 1/2 kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy 5 lub 6 ogórków konserwowych 4 łyżki pikantnego ketchupu 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu greckiego 3 łyżki oleju (do smażenia) Sposób wykonania: Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki , posypujemy przyprawą gyros, mieszamy(...)smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron. Usmażone mięso przekładamy do dużej miski i nakładamy na niego ketchup.  Następnie, warstwowo posypujemy pokrojoną w piórka cebulę, pokrojonymi w kostkę ogórkami konserwowymi, kukurydzą oraz pokrojoną w kostkę papryką.  Majonez mieszamy z jogurtem i polewamy sosem sałatkę. Wierzch przykrywamy pokrojoną w paseczki kapustę pekińską. Sałatki nie mieszamy

Qchnia po prostu
Leczo Draculi 108

pieczarek ·        ½ kg kiełbasy podwawelskiej ·        870 g papryki konserwowej ·        870 g ogórków konserwowych ·        400 g groszku konserwowego ·        400 g fasoli czerwonej ·        200 g przecieru(...)solą. Następnie przekładamy do garnka. 2.    Kiełbasy kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju i łączymy z pieczarkami. 3.    Papryki kroimy w małe paseczki a ogórki w kostkę, przekładamy do garnka 4.    Dodajemy odlany z zalewy groszek oraz fasolę. Podlewamy wodą tak żeby składniki były przykryte i gotujemy. 5.    Pod koniec

Kulinarna Chwila
Szybka sałatka do grilla 78

Przepis na super prostą, smaczną i uniwersalną sałatkę na grilla. Składniki 1 opakowanie makaronu w kształcie ryżu 2 zielone ogórki 1 puszka kukurydzy 1 pęczek koperku oliwa sól pieprz vegeta Przygotowanie Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kukurydzę odsączyć z zalewy, ogórki obrać i pokroić w kosteczkę. Koperek pokroić drobno. Sałatkę skropić oliwą doprawić solą, pieprzem oraz

Wasze Przepisy
Klopsiki Pankracego 107

cebula ·        1 kg pieczarek ·        2 papryki czerwone ·        4 ogórki konserwowe ·        Olej do smażenia ·        200 g przecieru pomidorowego ·        200 g ketchupu pikantnego(...)kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawiamy pieprzem i solą. Następnie dodajemy papryki umyte, obrane z nasion, pokrojone w małe paseczki i ogórki konserwowe pokrojone w pół plasterki. 3.    Pod koniec smażenia wlewamy przecier, ketchup, ocet jabłkowy, wsypujemy cukier oraz chili. Ewentualnie możemy podlać wodą jak sos jest za gęsty

Kulinarna Chwila